Autors Tēma: Čarterreisu atrašana  (Lasīts 882 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Čarterreisu atrašana
« : 2017. gada 19. janvāris, 11:59:09 »
Klau, ir taču tā, ka uz čārterreisiem pārdod biļetes? Resp, ja kāda firma organizē čārterreisu, viņi pārdod ne tikai lidojums+viesnīca, bet arī tikai lidojumu?
Kā var meklēt un atrast biļetes uz šādiem čārteriem?

Un vēl- teiksim, ja es gribu uz , nu , piemēram, Lionu, kur tiešais reiss neiet, bet ir atrodami lidojumi ar vienu pārsēšanos ar pusotras stundas starplaiku - vai tūrfirmas pārdod šādu lidojumu klientam un garantēs, ka otrā lidmašīna viņu sagaida ( vai arī tiek iedota biļete uz citu reisu, ja gadījumā pirmā lidmašīna kavē).

Atslēdzies Emīlija

Re: Čarterreisu atrašana
« Atbilde #1 : 2017. gada 19. janvāris, 12:08:23 »
Par čārteriem.
Jā, tiek pārdotas arī tikai biļetes, taču cenas ir "uz pierasījumu" lielākoties. Un spēkā tikai konkrētajā dienā, kad tiek pieprasītas, jo tās ir dinamiskas, un atkarīgas no izpārdoto vietu skaita/pieprasījuma attiecības. respektīvi - cik konkrētajā brīdī operatoram ir izdevīgi paŗdot tikai biļetes. ideāli protams, ja tās paliek pāri - tad cenas tiek superīgi samazinātas.

Par regulārajiem reisiem.
Neviena aģentūra negarantēs nonākšanu līdz galam, ja tiks iegādātas 2 atsevišķas biļetes, lidojumam līdz galamērķim, lai vai cik būtu starp lidojumiem. Cita lieta - ja tā ir kopējā maršruta biļete, kas izdota uz viena biļetes numura. Šajā gadījumā lidsabiedrība, kas izpilda reisu, un uz kuras dokumenta ir izdota šī kopējā maršruta biļete, garantē nokļūšanu galamērķī.
Wizzairu neinteresē jūsu Ryanair biļete pēc divām stundām. Arī pašu Ryanairu neinteresē jūsu otra biļete, tā ir "point to point" lidsabiedrība. Un, neraugoties uz to, ka jums ir 2 atsevišķas biļetes uz reisiem, kur lidsabiedrībām IR savstarpējs līgums, ja tās būs divas atsevišķas - atkal sorry... Jūsu pašu atbildība. Vai dārga apdrošināšana.

Centīgi jālasa noteikumi, ja ir doma pirkt low cost.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 19. janvāris, 12:15:11 no Emīlija »

Atslēdzies hm@

« Atbilde #2 : 2017. gada 19. janvāris, 12:21:10 »
jā, tieši tā :)  par 2 atsevišķām biļetēm - tātad arī tūrfirmām ir tieši tādas pašas attiecības ar wizzair, Ryanair utt kā parastam cilvēkam? Tieši to es arī gribēju zināt. Jo kā individuāls pircējs es to zinu - tā ir mana darīšana par savienotiem reisiem.

Par Čārteriem - un kur un kā notiek meklēšana? Piemēram, gribu es tagad uz Maroku (tas ir piemērs), kur es eju?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2017. gada 19. janvāris, 12:27:58 »
jā, tieši tā :)  par 2 atsevišķām biļetēm - tātad arī tūrfirmām ir tieši tādas pašas attiecības ar wizzair, Ryanair utt kā parastam cilvēkam? Tieši to es arī gribēju zināt. Jo kā individuāls pircējs es to zinu - tā ir mana darīšana par savienotiem reisiem.

Par Čārteriem - un kur un kā notiek meklēšana? Piemēram, gribu es tagad uz Maroku (tas ir piemērs), kur es eju?

Lidsabiedrību noteikumi ir lidsabiedrību noteikumi - ne jau aģentūra lido, bet pasažieris, kāpēc lai lidošanas noteikumi atšķirtos atkarībā no vietas, kur biļete nopirkta?

Uz Maroku no Rīgas čārteru diemžēl nav, nebūs kur paskatīties :)
Ir divi reisi no Viļņas:
8. majia reisā (uz 7 naktīm)  ir 2 vietas par cenu 519 eur, nākamā cena, kad šīs 2 biļetes būs paŗdotas - 539 eur.
cenā ir iekļauta nododamā bagāža.

Ļoti bieži ir tā, ka paņemt lidojumu+viesnīcu ir lētāk kā tikai lidojumu :)

Šobrīd lētākais variants lidojums+transfērs+viesnīca ar brokastīm šajā 8. maijā maksā 605 eur...

Kur paskatīties  - nemācēšu teikt, manuprāt publiski tiek izliktas tikai izpārdošanu cenas biļetēm, kaut kur operatoru lapās. neesmu skatījusies, man ir ērtāki instrumenti. Bet arī - tikai vienam operatoram, citiem katrreiz rakstu un jautāju, ja vajag...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #4 : 2017. gada 19. janvāris, 12:45:46 »
par biļetēm - es cerēju, ka aģentūrā pērkot, tomēr ir citi nsoacījumi:)

Par čārteru - jā, esmu redzējusi, kad ir tāda "izpārdošanas" cena. Tikai vienai firmai es redzu pastāvīgu piedāvājumu tikai lidojumam.
Pēc taviem ieliktajiem piemēriem skaidrs, ka lētāk ir pirkt visu atpūtu kopā, nevis tikai  lidojumu. Bet man Maroka tikai kā piemērs šoreiz.

Morāle - ja gribu čārteru uz konkrētu vietu,  tad vajag zvanīt tūrfirmām un prasīt.

Paldies!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2017. gada 19. janvāris, 13:08:16 »
par biļetēm - es cerēju, ka aģentūrā pērkot, tomēr ir citi nsoacījumi:)

Paldies!

Biļetes izmantošanai nevar būt citi nosacījumi atkarībā no pirkšanas vietas :)
var būt dažādas cenas - atkarībā no tirgus, līgumiem utt, bet ne pašas biļetes un lidojuma noteikumi.