Autors Tēma: Komvīderi  (Lasīts 3494 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Komvīderi
« : 2017. gada 19. janvāris, 19:03:21 »
Nu tad ko. Taisām augšā? Kas tur bij jāliek klāt tā plaušām, ola? kas vēl?

Atslēdzies reno

Re: Komvīderi
« Atbilde #1 : 2017. gada 19. janvāris, 20:10:42 »
Es liku vārītu samaltu cūkgaļu un visu, kas bija tajā buljonā -sīpolus, burkānus, seleriju. Bet došos ka pēc Minjonas

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2017. gada 19. janvāris, 20:24:55 »
Tūlīt sagrozīs galvu kā ar ro/rasolu :) .Pieļauju, variāciju jūra :).
Mūsmājās vislabāk tīk kā mana mamma gatavoja.
Apvāra, plaušas, nomazgā, uzlej jaunu ūdeni, pievieno garšsaknes, vāra.
Atdzesē, samaļ, sacep sīki sagrieztus sīpolus, pievieno maltās plaušas,atdzesē un pievieno kapatas vārītas olas, nu, sāls, pipari pēc garšas. Pilda no vienas puses apceptā pankūkā un
apcep vēlreiz. Klāt obligāti! piedzer buljonu.
Esmu gatavojusi arī ar plaušām un sirdi olu vietā,arī nav ne vainas, ari plaušas vien,
bet plaušas + olas favorīts, apēdot ir viegla sajūta, nav tas smagums, jo kad gatavo, reti!,tad pēc ilgiem laikiem apēd bik vairāk kā vajadzētu :) .

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2017. gada 19. janvāris, 20:30:19 »
Minjonā  pat kara laika recepšu sadaļā nav, toties ir pankūkas un krievu bliņas

Vislabāk man garšo pildījums no teļa gaļas, kad visu jēdzīgo gaļu izgriež, un atlikušo vāra, kamēr krīt no kauliem
Lai pildījums mīksts, taisu stipri šķidru ar buljonu

Jā, klāt buljons ar lociņiem obligāti

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2017. gada 19. janvāris, 20:39:49 »
Esmu taisījusi ar vārītu vērša sirdi. Garšīgas ļoti, bet baigā ņemšanās. Un ātri tiek apēstas.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #5 : 2017. gada 19. janvāris, 20:40:35 »
Masiļūnes un Pasopas grāmatā "" Latviešu ēdieni" atzīmētas "Plānās pankūkas, pilldītas ar gaļu". Izceptās plānajās pankūkās sapilda samaltu vārītu, ceptu vai sautētu liellopu gaļu, kurai pievieno sagrieztu speķi ar sīpoliem un nedaudz gaļas buljona. Apcep no abām pusēm un ēd kopā ar gaļas vai dārzeņu buljonu, garšo labi kopā arī ar brūkleņu ievārījumu.

Iespējams, ka šādas es varētu gatavot, jo no subproduktiem lietoju tikai liellopu un vistu akniņas, kā arī liellopu un cūku mēles (bet pankūkām tās diez vai der).

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2017. gada 19. janvāris, 20:51:49 »
Pildījums:

500 g plaušu, 1 sīpols, 2 ēd.k. sviesta, 1 ēd.k. miltu, 3-4 ēd.k. saldā krējuma, 1 ola vai 2 ēd.k. vārītu rīsu, sāls, pipari, lauru lapa.
Nomērcētas plaušas vāra ūdenī, kam pievienotas garšvielas, tad samaļ. Sīpolu smalki sakapā, sautē sviestā un sajauc ar plaušām, pievieno miltus, krējumu, piparus, sāli un sakapātu vārītu olu vai rīsus.
(c) "Gatavots no subproduktiem", 2001.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2017. gada 19. janvāris, 21:32:31 »
Vecome tās pankūkas gan ne par kādiem kommorgeniem nesauca,
bija vienkārši “plūču pankoki“ pēc cūku bērēm un viss :) .

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #8 : 2017. gada 19. janvāris, 21:50:16 »
Nu tā kā man ir nevis cūku bet briežu "bēres", bij plaušas + drusku gaļa, garšvielas, sīpoli un ola. Mīkstas un gardas sanāca. Bet jauka tēma :) Šitie vecmodīgie ēdieni man tīk.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2017. gada 19. janvāris, 22:10:34 »
"Šitie vecmodīgie ēdieni man tīk.

Mjā, hmmm,tas gan būtu diskusijas vērts - kas ir “vecmodīgs“ ēdiens ?
Ekologisks?, bez E?, un garšas pastiprinātājiem?, krāsvielām?,ģm sojas?
Ja tā,tad tiešām “vecmodīgs“ ēdiens...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #10 : 2017. gada 19. janvāris, 22:13:35 »
Man gatavoja opis. Sauca par "kommorgenvīderiem". Diemžēl recepti neatceros. Zinu tik, ka buljonā lika kāļus un sarkanās bietes gabaliņu, krāsai. Buljons bija piesātināts, stiprs un ļoti aromātisks.

Es gatavoju pildījumu ļoti vienkārši - vārīta liellopa gaļa, vārīts sīpols no buljona, pats buljons, sāls, pipari.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #11 : 2017. gada 19. janvāris, 22:14:50 »
Apmēram šādas pankūkas ar gaļu, kurai pievienotas vārītas olas, gatavoja mana vecmamma, kura bija laba saimniece. Tikai papildus šai receptei, noteikti pildījuma masai jāpieveno dažas ēdamkarotes buljona, lai sanāk sulīgākas. Sanāca ļoti garšīgas - iesaku.
http://www.majassirds.lv/citi-edieni/tradicionali-edieni/galas-pankukas/
P.s rītvakar ieplānotas manā mājas ēdienkartē.  :smile:

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #12 : 2017. gada 19. janvāris, 22:20:42 »

Es gatavoju pildījumu ļoti vienkārši - vārīta liellopa gaļa, vārīts sīpols no buljona, pats buljons, sāls, pipari.
Es sīpolu galviņas no zupām un buljoniem vienmēr izmakarēju un izmetu ārā ļoti laicīgi  -nedod Dievs, lai neizjūk vāroties un pēc tam netrāpās ēdienā, jo vārīts IZJUCIS sīpols -bērnības trauma -vēl tagad atceros kā rīstījos, kad nejauši tāds gabals trāpījās mutē. ;)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2017. gada 20. janvāris, 07:39:34 »
offtopic (sorry)

lasot kulināros topikus un šad tad pamanot kādu analoga satura raidījumu, vienmēr ir izbrīnījis viens apstāklis. Nereti šovos vai te dažā labā avatarā redzamās šmorētājas ir neapstrīdami slaidas sievietes, kurām, ja vien viņas nav ultramaratonistes, būtu jāpārtiek no maksimums trīs salātlapām dienā (pusdienās ar diētisko jogurtu). Un tad man rodas neizpratne. Nu, labi, ja aiz tās sievietes stāv tēvocītis uz 120 kg vai bars rijīgu bērneļu, kas to visu noēd, tad it kā saprotami. Bet ja tā nav - kāda jēga ir šmorēt baigās špeizes, lai uztaisītu kaut kādus trīs mazus gaļas gabaliņus vai četras pankūciņas, tam patērējot pusi dienas plus vēl laiku produktus sagādājot. Vairāk gatavot nav jēgas, nevar taču to visu ilgi uzglabāt. Un kā var supergaršīgi gatavot un pati pēc tam nepieēsties.. Ņepoņatka kaut kāda  :confused:

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #14 : 2017. gada 20. janvāris, 08:07:54 »
Latvietēm jau dzīve tāda, naudas tik èdienam pietiek un tad tas ir vienīgais ikdienas prieks un nodarbe, ko var atļauties :rofl:
Bet, ja par tēmu, plaušas atdodiet labāk suņiem  :hi: