Autors Tēma: Creme brulee, krēms brulē.  (Lasīts 1520 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Creme brulee, krēms brulē.
« : 2017. gada 19. janvāris, 21:11:37 »
Aizņēmos gāzes kulinārijas degli un mēģināju pagatavot.

Krējums saldais 500 ml
Vaniļas pāksts 1 gb
Olu dzeltenumi 6 gb
Cukurs 100ml

Uzvāra krējumu ar vaniļas pāksti un sēkliņām līdz pirmajam burbulim. Padzesē 5-7 min. Pa to laiku olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ gogolmogelī. Tievā strūkliņā, maisot, pielej karsto krējumu ar vaniļu. Salej trauciņos un liek karsta ūdens peldē, dziļā pannā, šālē, trauciņi pa 2/3 ūdenī. Nosmeļ putas , ja ir. Citādi tās pielips pie malām un pirmās sadegs melnas, dedzinot cukuru.

Tālāk interesanti. Četras sezonas saka 130 C grādi, 35 minūtes. Mana pieredze rāda 160 grādi 45-60 minūtes. Atkarīgs no trauciņu lieluma, cik karsta masa, cik karsts ūdens pannā utt. Kad sarecējis, pilnīgi atdzesē.

Cukura vāciņa veidošana. Uz atdzisuša krēma pirms pasniegšanas uzber 1 un 1/2 tējkaroti cukura, izlīdzina un nodedzina ar degli. Cukuram visam ir pilnīgi jāizkūst, brūns var būt, bet melns nē. Drusku jāpiešaujas vienmērīgi riņķot to liesmu. Lai cukurs lēnāk brūnē, to var no "appūst" ar nedaudz ūdeni ( no puķu mitrināmās pudeles teiksim).

Tad ar karotīti graciozi salaužam karameles vāciņu un ēdam nost!

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies reno

Re: Creme brulee, krēms brulē.
« Atbilde #1 : 2017. gada 20. janvāris, 00:06:23 »
http://www.garsigalatvija.lv/krems-brule-creme-brulee/
te tie grādi diezgan sarežģīti, bet 4 sezonām es neticu

baigā malace tik smalku desertu gatavot!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2017. gada 20. janvāris, 10:56:21 »
Nav, jau gluźi rosols/rasols, tikai 4 sastāvdaļas, bet paskat cik variāciju. No pieredzes saku, ka xzeltenumus var putot un temperatūra var būt viena visu laiku. Krēms iznāk viendabīgs ,tāds, kā jābūt. Bez degļa un cukura vāciņa var iztikt, ar ogām ar labi. Bet bez pūdercukura, jo krēms ir tāpat jau stipri salds.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2017. gada 20. janvāris, 11:48:41 »
Es 1x esmu taisījusi, apsvilinot cepenē pašā augšā noliekot uz max t ar augšas grilla režīmu, arī iznāca gluži normāli. Bet deglis ir laba lieta

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2017. gada 20. janvāris, 12:12:55 »
Esmu darījusi kā Reno, bet cepenē grūti novaktēt īsto brīdi - ik pa laikam jāpalūr, vai cukurs nav sadedzis melns.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2017. gada 20. janvāris, 12:16:55 »
Man tikai viens jautājums radās - kāpēc vispār kaut kas tāds ir jātaisa? Pēc sastāvdaļām neizliekas, ka tas varētu būt garšīgi, pēc izskata tāpat. MHO

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #6 : 2017. gada 20. janvāris, 12:39:16 »
Bobi, es paskatījos uz sastāvdaļām un nodomāju, ka varētu būt garšīgi ! Katram savs...  jā, bilde varētu būt labāka! :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2017. gada 20. janvāris, 17:49:28 »
Manuprāt viens no gardākajiem desertiem :) Bobi, pē!