Autors Tēma: Elektriskā plīts kaput  (Lasīts 1656 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies andinjch

Elektriskā plīts kaput
« : 2017. gada 21. janvāris, 21:59:39 »
Plīts (precīzāk krāsns) jau kādu laiku atteikusies sadarboties un sāku skumt pēc pašgatavotiem sacepumiem un kūciņām - varbūt kāds var ieteikt, kur un pie kā griezties, lai atrastu sakarīgu elektriķi, kurš nenoplēsīs miljonus?

Atslēdzies Luīze

Re: Elektriskā plīts kaput
« Atbilde #1 : 2017. gada 21. janvāris, 22:04:46 »
Tev cepeškrāsni vajag remontēt?
Cik veca? Kāds modelis?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2017. gada 23. janvāris, 09:00:09 »
elektriķis neremontēs plīti. Viņš vienīgi var pārbaudīt, vai pieslēgums pareizs. Ja spirāle pagalam, tad to jāmaina, ja grib lai remontmeistars brauc uz vietas un to dara uz vietas, tad tas maksās "miljonus". Visticamāk, pirmoreiz atbrauks un secinās, ka spirāle beigta, jāmaina. Ceļš/diagnoslika - līdz 50 eur. Tad brauks nākamreiz jau ar spirāli, kas ir novecojis modelis, visticaāk, jāpasūta - pāris nedēļas jāgaida, maksā briesmīgu naudu. Atbrauks, nomainīs, viss čikipiki, tikai rēķins vēl uz 94 eur.
Varbūt izdodas atrast kaimiņos dzīvojošu opīti - elektroierīču fanātu, kas būs gatavs saremontēt. Trīs dienas sēdēs virtuvē uz grīdas ar izjauktu plīti, tad konstatēs, ka spirāle beigta, izņems spirāli teiksim no veļasmašīnas, ieliks plītī, kaut kā saliks visu kopā. Teiks, ka viss gatavs, bet rezultāts būs tumsa mājās uz visām brīvdienām un divi nefunkcionējoši aparāti.

Nu, labi, iespējams, ka es te pārspīlēju, bet es laikam nečakarētos, ja garantija beigusies. jauna plīts un basta.

Atslēdzies dille

« Atbilde #3 : 2017. gada 23. janvāris, 09:09:00 »
Nu, labi, iespējams, ka es te pārspīlēju, bet es laikam nečakarētos, ja garantija beigusies. jauna plīts un basta.

Vai Tu, gadījumā, nedramatizē?

Visus labotājmeistarus esmu meklējusi caur sludinājumiem internetā. Neesmu vīlusies. Ir tādi, kuri specializējas uz atsevišķu marku plītīm, vešenēm utt.
Atbraukšana bija kādi 15 EUR. Apskatījās, kas vainas (man vairs cepeškrāsnī nedarbojās ventilators) , diagnosticējamis un kaut kādi štrunti viņam bija līdz, tad aizbrauca pēc nepieciešamā, atbrauca, ielika, salaboja.
Kopā bija ap eirikiem 40, precīzi vairs neatceros.

Luīzes precizējošais jautājums bija vietā, autorei būtu vēlams atbildēt :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2017. gada 23. janvāris, 09:51:34 »
Vai Tu, gadījumā, nedramatizē?

Protams, pārspīlēju, piedošanu, aizrāvos :) Bet pieredze ar dīleru servisiem (Electrolux) ir aptuveni tāda. Pa sludinājumiem neesmu meklējis

Atslēdzies Broms

« Atbilde #5 : 2017. gada 23. janvāris, 18:37:33 »
Man šķiet, ka sadzīves tehniku pēc garantijas bieži vien nav izdevīgi remontēt. Izdevīgums sarūk proporcionāli laika periodam, kas pagājis pēc garantijas perioda beigām.
Pēc 5..varbūt vairāk(?) gadu kalpošanas noplīsa trauķene. Izsaukums, diagnostika - 40. Detaļas maiņa - 35. Detaļa, kura turklāt nāk komplektā tikai ar citu detaļu - ar kkur ap 30. Jāgaida gandrīz mēnesis..
Būtu jāiegulda vairāk, nekā tehnikas tā brīža vērtība. Tas man neir patikt :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #6 : 2017. gada 24. janvāris, 00:07:18 »
Man šķiet, ka sadzīves tehniku pēc garantijas bieži vien nav izdevīgi remontēt. Izdevīgums sarūk proporcionāli laika periodam, kas pagājis pēc garantijas perioda beigām.
Pēc 5..varbūt vairāk(?) gadu kalpošanas noplīsa trauķene. Izsaukums, diagnostika - 40. Detaļas maiņa - 35. Detaļa, kura turklāt nāk komplektā tikai ar citu detaļu - ar kkur ap 30. Jāgaida gandrīz mēnesis..
Būtu jāiegulda vairāk, nekā tehnikas tā brīža vērtība. Tas man neir patikt :)
Gluži mana pieredze. Un ja kāds skatījās nesen angļu (?) dokumentālo filmu pa TV, tad tur tika plaši stāstīts par sadzīves tehnikas ieprogrammēto nolietojumu, kas jau vismaz 10-15 gadus tiek ASV un Eiropā praktizēts no ražotāju puses, kā rezultātā remontēt elektronikas preces un sadz.tehniku ir neizdevīgi un dārgi, izdevīgāk nopirkt jaunas. Protams, ka drošvien ir izņēmumi, bet "in general" tā.
Ar 1 lielu preci vairākkārt čakarējāmies ar remontu pēc garantijas termiņa beigām,  pēc tam atmetām čakaru un pērkam jaunas preces.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 24. janvāris, 00:25:39 no Narcise »