Autors Tēma: 4 maija republika  (Lasīts 3061 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
4 maija republika
« : 2017. gada 22. janvāris, 21:25:51 »
Vai 1991 gada barikāžu laiks ir aizsācis laikmetu ko lieliski ar aprakstīt ar Džordža Orvela vārdiem no viņa romāna "1984":  "Karš ir miers", "Brīvība ir verdzība" un "Nezināšana ir spēks".

Mūsdienās pat konsekventus barikāžu laika ideju aizstāvjus mēdz dēvēt par tērētiem un pilnīgi pieņemami ir uzvarējušie "komjaunieši", vai tas bija mērķis?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 22. janvāris, 21:39:03 no tas_pats_lv »

Atslēdzies Broņa

Re: 4 maija republika
« Atbilde #1 : 2017. gada 22. janvāris, 21:32:27 »
Lasu otro rindkopu un pilnīgi neko nesaprotu, ko ir gribējis autors pateikt.

Atslēdzies dip

« Atbilde #2 : 2017. gada 22. janvāris, 21:41:36 »

Autors apmēram gribēja pateikt, ka barikāžu dalībniekus mūsdienās uzskata par tērētiem, bet komjauniešus (partijniekus), kas pie šprices, uzskata par normu. Nu kaut kā tā :hug:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #3 : 2017. gada 22. janvāris, 21:42:51 »
Paldies, dip, par tulkojumu.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #4 : 2017. gada 22. janvāris, 21:44:35 »
Vai, nepierakstīju visus vārdus (tā sakot nevajag gultā guļot rakstīt)!
varētu pat ieņirgt par Orvelu un pievienot vēl vienu absurdo apgalvojumu Kalniņa garā - gulēšana ir īstā darbošānās. :)

Vai mazliet neatgādina mūsdienu Latviju?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #5 : 2017. gada 22. janvāris, 22:56:10 »
Un? Kas būtu pareizais tālākceļš?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #6 : 2017. gada 23. janvāris, 07:28:49 »
Par tērētiem dēvē tikai tie'kas tajā laikā nav dzīvojuši vai arī cilvēki ar skatu uz austrumiem. Tālākais, kurš tiek vai netiek pie varas, nav saistīts ar pašu barikāžu laiku, bet ar iespējamu nespēju/neprasmi pašiem cīnītājiem vadīt valsti

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2017. gada 23. janvāris, 08:30:41 »
Kā tur bija tas teiciens - Революцию подготавливают гении, осуществляют фанатики, а плодами ее пользуются проходимцы.
Tā ka, viss kā pēc grāmatas. ;)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #8 : 2017. gada 23. janvāris, 08:31:28 »

visi aiztura elpu un gaida pravieti, kurš beidzot, pēc 20+ gadiem, iedos sarakstiņu, pēc kura strādājot, beidzot viss būs PAREIZI

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #9 : 2017. gada 23. janvāris, 10:26:38 »
Par tērētiem dēvē tikai tie'kas tajā laikā nav dzīvojuši vai arī cilvēki ar skatu uz austrumiem. Tālākais, kurš tiek vai netiek pie varas, nav saistīts ar pašu barikāžu laiku, bet ar iespējamu nespēju/neprasmi pašiem cīnītājiem vadīt valsti
Drīzāk pretēji, tie ir tie paši cilvēki un viņu izaudzinātie bērni, kas tai laikā klusējot "piekrita" vai piekrita "Delfu komentāru" veidā t.i. "vārdi Jelgavā, darbi aizkrāsnē" veidā. Savā ziņā Latvieši neprot savādāk dzīvot kā LPSR - zogot, melojot, krāpjoties... Par barikāžu laiku runājot, nevajag aizmirst ka LTF sasniedza tikai vienu no diviem uzstādītājiem mērķiem, un tepāt varm ari uzzināt kas patiesībā esat jūs, vai Jūs zināt kādi bija abi LTF mērķi, kuru sasniedza un kuru nesasniedza? Kurš no LTF mērķiem ir vienkārši "noairēts"?
Un man šausmīgi interesē Zigfrīda un Emīlijas atbilde uz šiem jautājumiem par LTF

visi aiztura elpu un gaida pravieti, kurš beidzot, pēc 20+ gadiem, iedos sarakstiņu, pēc kura strādājot, beidzot viss būs PAREIZI
Viss ir priekšā uzrakstīts ;)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2017. gada 23. janvāris, 10:52:28 »
Tu pats arī par kaut ko iestājies, jeb Tava pozīcija dzīvē ir - komentēt, ko citi izdarījuši vai nav izdarījuši?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #11 : 2017. gada 23. janvāris, 11:05:20 »
Drīzāk pretēji, tie ir tie paši cilvēki un viņu izaudzinātie bērni, kas tai laikā klusējot "piekrita" vai piekrita "Delfu komentāru" veidā t.i. "vārdi Jelgavā, darbi aizkrāsnē" veidā. Savā ziņā Latvieši neprot savādāk dzīvot kā LPSR - zogot, melojot, krāpjoties...
Un man šausmīgi interesē Zigfrīda un Emīlijas atbilde uz šiem jautājumiem par LTF Viss ir priekšā uzrakstīts ;)

Vai Tu mani kā latvieti tikko nosauci par meli, krāpnieci un zagli? Un Tu vēl gribi, lai es jebkādā veidā iesaistos ar Tevi sarunā un vēl atbildu uz Tavu "šausmīgo interesi"?...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #12 : 2017. gada 23. janvāris, 12:39:26 »
Tu pats arī par kaut ko iestājies, jeb Tava pozīcija dzīvē ir - komentēt, ko citi izdarījuši vai nav izdarījuši?

Mana pozīcija savā ziņā ir neizpratne, kāpēc t.s. latvieši tikai čīkst un neko nedara, vai vēl viltīgāk, neko nedara un mēģina apslāpēt čīkstēšanu, kur panākumus uzdod par progresu. :) Ja reiz neviens ar mani nedraudzējas, bet gan atbalsta Latvijas ceļus utml politiskus izdzimumus ko vada visai prātīgā "rudā bestija", tad izdarīt jau ar neko nevar - tu esi mazākums, un mazākumam nav tiesības  traucēt vairākumam būvēt Latvijā Sūnu Ciema impēriju :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2017. gada 23. janvāris, 12:53:44 »
Mana pozīcija savā ziņā ir neizpratne, kāpēc t.s. latvieši tikai čīkst un neko nedara, vai vēl viltīgāk, neko nedara un mēģina apslāpēt čīkstēšanu, kur panākumus uzdod par progresu. :) Ja reiz neviens ar mani nedraudzējas, bet gan atbalsta Latvijas ceļus utml politiskus izdzimumus ko vada visai prātīgā "rudā bestija", tad izdarīt jau ar neko nevar - tu esi mazākums, un mazākumam nav tiesības  traucēt vairākumam būvēt Latvijā Sūnu Ciema impēriju :)

tātad - tukša dir@ana

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #14 : 2017. gada 23. janvāris, 13:37:22 »
Mēs varam to izvērst tikai filosofiskā plāknē, jo vai nu dir@anas nav, vai nu viņa nevar būt tukša :)
No otras puses, es atzīstos neesmu atbalstījis nevienu noziedzīgu lēmumu Latvijas vēsturē, bet diez vai ir kāds zaglis, melis un krāpnieks ir pieteicies, kas ir "netukši di@sis" un ir vainīgs par sadarīto?  :ou: