Autors Tēma: Churros cepumi Žagariņi spāņu gaumē  (Lasīts 2033 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Churros cepumi Žagariņi spāņu gaumē
« : 2017. gada 28. janvāris, 16:16:39 »
Mantotas žagariņu receptes nav. Izvilku recepti no interneta, bet iznāca vēeeeee..., kaut pēc skata smuki. Tad nu ņemu plaucēto mīklu ( viņa arī vecrīgu mīkla, viņa arī eklēru mīkla ,un izrādās arī churros mīkla, un taisu augšā.
Piens 100ml
Ūdens 100ml
Sviests 100 g
Milti 150 g
Sāls 1/4 tējkarotes
Cukurs 1 tējkarote
Olas 4 gab

Eļļa vārīšanai -300 ml
Pūdercukurs apkaisīšanai

Pienūdenī izkausē sviestu, pieliek miltus, cukuru, sāli, sakuļ kārtīgi. Atdzesē 5 minūtes. Pa vienai piekuļ olas. Ar konditorijas šprici, karstā eļļā spiež desiņas un cepina no abām pusēm zeltainas. Nosusina.
Apber ar pūdercukuru vai apviļā kanēļa cukurā. Pasniedz ar kausētu šokolādi.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Luīze

Re: Churros cepumi Žagariņi spāņu gaumē
« Atbilde #1 : 2017. gada 28. janvāris, 16:59:44 »
Barselonā uz šitiem dikti skatījos, bet tā arī nesanāca pagaršot.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2017. gada 28. janvāris, 17:09:16 »
Luīze, ir līdzīgi kā izcelsmes valstī?  Es pēc bildītes taisīju, paskatos, recepte vienkārša, tas arī pievilka. Cepināju mazajā apaļajā panniņā, lai nav daudz eļļa jālej.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2017. gada 28. janvāris, 17:18:12 »
Jā, vizuāli ir ļoti līdzīgi. :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #4 : 2017. gada 28. janvāris, 17:31:21 »
Par čurros man smaidīgas atmiņas :) Pa ceļam uz Almeriju apstājāmies čurājamā pauzē kautkādā piekrastes pilsētiņā. Iegājām vietējā cafe, nu tur wc, kafijiņa... Kā tad bez rīta cafe solo vai cortado... Skatāmies, ka vietējie grauž tādus mīklas štruntus tipa žagariņus, kolēģe daudz nedomājot ņem un paprasa, ka šī arī grib. Okej, senjora, tūlīt būs (nojaušam, ka tā tika atbildēts, ko šeit runā tikai spāņu valodā). Iznes no virtuves tādu kā mazo Rimi maisu, Rūtai acis lielas... Nuja, tā esot viena porcija. 2eur. Es nogaršoju, nu tāda eļļa cepta mīkla, nekas īpašs, un tā kā es ne īpaši kādu laiku jau ēdu visādus eļļas cepinātos, man vienaldzīgi. Bet to, kas or churros, zināšu vienmēr :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2017. gada 01. februāris, 14:57:30 »
No puses churros mīklas izcepu vēja kūkas, mierinot sevi, ka tās ir "veselīgākas", nekā eļļā fritētie cepumi... Vēl tik eklēri jāuzcep. Bet slinkums eksperimentēt ar krēmu. Kaut pilns internets, tomēr eklērs, ir tā degradēts, ka bieži ir visādi brīnumi..

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #6 : 2017. gada 01. februāris, 15:07:30 »
Šito šķīvīti vajag pa kluso aizstiept uz svēršanās tēmu :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #7 : 2017. gada 01. februāris, 15:25:24 »
Jā, Bobi, un iekšā tur tīrs putukrējums, bez biezpiena, nebija vienkārši biezpiena. No otras puses - gramu izteiksmē kūkas ir ļoti vieglas, ne par velti - vēja kūkas!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2017. gada 01. februāris, 19:58:55 »
Pūka, kādos grādos cepi?
Netā atrodu tik ārkārtīgi atšķirīgus variantus, ka nezinu, kā labāk. Pēdējo reizi, kad cepu, atkal aizmirsu, kuri bija īstie grādi, un iekša sanāca paķenīt lipīga vēl

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #9 : 2017. gada 01. februāris, 22:17:47 »
Čurrosu garša laikam tik tad atklājas, ja tiek mērcēti rīta kafijā vai labāk šokolādes dzērienā. Vieni paši - nu nekas TĀDS, kā dēļ būtu uz vietas jāģībst.
Un katrā ziņā tie jābauda svaigi cepti, ne iepriekšējā dienā.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #10 : 2017. gada 02. februāris, 13:05:40 »
Minne,  manas kūciņas bija maziņas, mazākas kā veikalā. Cepu kā teikts kādā receptē - 10 min 200 C, 15 min 190 C. Bet vispār vados pēc smaržas - kad sāk jauki smaržot, drīz būs gatavas, izņēmu pirms 15 min bija pagājušas. Ir jau visādi smalkumi netā aprakstīti - izcep un kaltē pie vaļējām durvīm, iebaksta caurumu izceptā kūkā, lai tvaiks iznāk laukā. Es neko tādu nedarīju. Tā ka kūciņas bija mazas, man pat likās drusku par brūnu un sausu izceptas.