Autors Tēma: VVC officiālie ieteikumi  (Lasīts 4466 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
VVC officiālie ieteikumi
« : 2017. gada 29. janvāris, 16:25:46 »
Meklējot tās "vēlās brokastis" atradu ka https://www.vestnesis.lv ir Valsts valodas centra lēmumu publikācijas :)

https://www.vestnesis.lv/ta/iestades/valsts-valodas-centrs

piemēram:
Valsts valodas centra Latviešu valodas ekspertu komisijas Latgaliešu ortogrāfijas apakškomisijas lēmums Nr.1
2007.gada 28.septembrī
Par Latgaliešu rakstības noteikumiem

Tā kā mīļie čangaļi, rakstīsim čangaliski pareizi! :) Galu galā,  čangaļu "rakstu valodas kā vēsturiska latviešu valodas paveida saglabāšanu, aizsardzību un attīstību" nosaka valsts valodas likuma 3.4 pants.  :talking:
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 29. janvāris, 16:52:48 no tas_pats_lv »

Atslēdzies Mangusts

Re: VVC officiālie ieteikumi
« Atbilde #1 : 2017. gada 14. jūnijs, 12:07:12 »
It kā ne par tēmu, bet tēmas nosaukums atbilstošs...
Gribējās sākt kolekcionēt 2017. gada nevārda kandidātus, un tā nu sanāk, ka abi no VVC piedāvājumiem - "flipsandales" apritē jau ir dažus mēnešus un pat piemirsušās, taču to izlaboja jaunā VC pērle - "grozāmgrābslis"   :faint: (fidget spinner).

Nu, saki viens cilvēks, kāpēc valodas sardzē ir cilvēki, kuriem ir tik taisnvirziena uztvere, nepiemīt ne mazākā iztēle un, sliktākais, nav nekādas šīs sargājamās valodas izjūtas. Nu  :wtf:
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2 : 2017. gada 14. jūnijs, 12:35:28 »
nācās googles tantei prasīt, kas tas tāds fidget spinner ir, bez kā es visu mūžu esmu izticis. Jā, točna tāda daikta man mājās nav. būs jāiepērk :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2017. gada 14. jūnijs, 12:47:25 »
Man tas vārds nezkādēļ asociējas ar vecu izvirtuli...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2017. gada 14. jūnijs, 14:05:26 »
es ar pabrīnījos. Nē, lai nosauktu vnk par virpuli vai pirkstvirpuli, - grozām grabslis... nu kā garīgi nepilnvērtīgi cilvēki būtu izdomājuši

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2017. gada 14. jūnijs, 14:30:58 »
Tirgotāji raksta 'pirkstu virpinātājs'.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2017. gada 14. jūnijs, 15:19:12 »
es ar pabrīnījos. Nē, lai nosauktu vnk par virpuli vai pirkstvirpuli, - grozām grabslis... nu kā garīgi nepilnvērtīgi cilvēki būtu izdomājuši
A kas teica, ka viņi tādi nav?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2017. gada 14. jūnijs, 17:11:25 »
Es toč esmu nepilnvērtīga - pat nesaprotu, par ko ir runa. Labi valodnieki gadījušies.
A ja nezina, kur pirkstus bāzt, tad var iet par proktologu piestrādāt.
Visus sakost!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #8 : 2017. gada 14. jūnijs, 17:13:23 »
Kā - nezini??? Tagad katrs bērns virpina. Bezjēdzīgs rīks manuprāt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2017. gada 14. jūnijs, 17:27:52 »
Tagad katrs bērns virpina.

Nu vairs nevirpina ;), kā tagad tā darbība saucas?, grozāmgrābslē vai grozāmgrābsta???

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #10 : 2017. gada 14. jūnijs, 19:57:10 »
nācās googles tantei prasīt, kas tas tāds fidget spinner ir, bez kā es visu mūžu esmu izticis. Jā, točna tāda daikta man mājās nav. būs jāiepērk :)
Daddy, tev tak mazbērni. Kādu vēl gūgles tanti, katrs sīcis zina, kas ir fidžit spinners. Ja pajautāsi, kas ir grozāmgrābslis, tad gan bolīs acis.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2017. gada 15. jūnijs, 08:35:02 »
nu a kur es viņus te darbā raušu?? turklāt nevajag uzdot tādus jautājumus, kuru atbilde var ietvert - a davai nopērc!! :D 

...tas būtu tāpat kā sievietei pajautāt atšķirību starp dabīgo un mākslīgo kažokādu un nenopirkt ne vienu, ne otru... tad !@#$%^, nafig jautāt!  :talking:   

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #12 : 2017. gada 15. jūnijs, 19:41:46 »
nu a kur es viņus te darbā raušu?? turklāt nevajag uzdot tādus jautājumus, kuru atbilde var ietvert - a davai nopērc!! :D 

...tas būtu tāpat kā sievietei pajautāt atšķirību starp dabīgo un mākslīgo kažokādu un nenopirkt ne vienu, ne otru... tad !@#$%^, nafig jautāt!  :talking:   
Es brīnos, ka viņi tev vēl nav prasījuši nopirkt.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2017. gada 16. jūnijs, 08:54:09 »
Es brīnos, ka viņi tev vēl nav prasījuši nopirkt.

kad kopā esam veikalā, viņi mani velk pie lego plaukta un rāda uz kastēm sākot no 50 eur... bet es esmu nosolījies NEKAD vairs, jo lego tur ir sapirkti par 1000 eiro noteikti. 2 lielas kastes pilnas. sīkākais var ierakties, tā, ta tikai acis ārā...kauko jau būvē nemitīgi, bet klāt pirkt nevajag točna. Esmu nolēmis investēt reāli lietojamās mantās - makšķerēs, āķos, riteņos, skritulenēs, gopro kamerās u.c.

Slikti ir tas, ka mazam bērnam (līdz -teen) ir jādāvina mantas, ko uzreiz var lietot (tb nav jēga dāvināt riteni ziemsvētkos, vai slēpes vasarā), līdz ar to, tie kam jubilejas ziemā pie vasaras mantām netiek principā...un otrādi...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2017. gada 02. jūlijs, 16:17:57 »
Slikti ir tas, ka mazam bērnam (līdz -teen) ir jādāvina mantas, ko uzreiz var lietot (tb nav jēga dāvināt riteni ziemsvētkos, vai slēpes vasarā), līdz ar to, tie kam jubilejas ziemā pie vasaras mantām netiek principā...un otrādi...

Nabaga bērni ;)
Un nekādi nevar atkāpties no oficiālajām jubilejām un uzdāvināt vnk tāpat? Par to, ka...iemācījies lasīt...pie zobārsta bijis malacis...nu, es nezinu...vnk tāpat :)