Autors Tēma: Vēlreiz pārlasāmās bērnības grāmatas  (Lasīts 11071 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Vēlreiz pārlasāmās bērnības grāmatas
« : 2017. gada 01. februāris, 10:08:17 »
ar kādu mīļu Z.Ērgles bērnības grāmatu rokās.

starp citu, man vasarā pagadījās rokā "Mūsu sētas bērni", gandrīz mīļākā bērnības grāmata...Aļka, Maigonis... palasīju, nja trakākā sovetčina, ar ko mūs toreiz baroja...  :(

Atslēdzies reno

Re: Vēlreiz pārlasāmās bērnības grāmatas
« Atbilde #1 : 2017. gada 01. februāris, 10:14:05 »
Ilgu laiku man bija rituāls pārceļoties  uz vasarnīcu  izlasīt  Sālsvārnas vasaras bērnus

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #2 : 2017. gada 01. februāris, 12:30:11 »
starp citu, man vasarā pagadījās rokā "Mūsu sētas bērni", gandrīz mīļākā bērnības grāmata...Aļka, Maigonis... palasīju, nja trakākā sovetčina, ar ko mūs toreiz baroja...  :(
Katrs koncentrējas, uz ko viņam labpatīk. Cits uz "sovetčinu", cits uz bērnu piedzīvojumiem un savst.attiecībām.
Un sovetčina bija mūsu bērnība, patīk vai nepatīk, bet no tā neaizbēgsi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3 : 2017. gada 01. februāris, 12:58:19 »
bērnu piedzīvojumi un attiecības... piem. krievu pulkvedis "komandē parādi"...
jā, bērnību nepārtaisīsi, bet kādēļ tajā "sovetčinā" atgriezties atkal un atkal? :fubar:

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #4 : 2017. gada 01. februāris, 13:23:31 »

jā, bērnību nepārtaisīsi, bet kādēļ tajā "sovetčinā" atgriezties atkal un atkal? :fubar:
Tev neviens neliek nekur atgriezties - daries un lasi, ko patīk, bet neizsaki kritiskas piezīmes attiecībā uz to, kas citiem patīk! :shock:   Lasīju Ērgli un lasīšu tāpat kā Lindgrēnu!

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #5 : 2017. gada 01. februāris, 13:25:56 »
Lasīju Ērgli un lasīšu
man speciaali pirka "starp mums meiteneem runaajot" atjaunoto izdevumu. Pat atvedu uz shejieni :) .... ek jauniiba! :D
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2017. gada 01. februāris, 14:03:17 »
bērnu piedzīvojumi un attiecības... piem. krievu pulkvedis "komandē parādi"...
tādēļ, ka toreiz zāle bija zaļāka un vasara -bezgalīga :saule:

Cik atceros, pat toreiz tā īsti sovetčina neiedarbojās -laikam fašistka kopš bērnības ar visu oktobrēnu zvaigznīti. Redīss

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2017. gada 01. februāris, 14:09:18 »
Tev neviens neliek nekur atgriezties - daries un lasi, ko patīk, bet neizsaki kritiskas piezīmes attiecībā uz to, kas citiem patīk! :shock:   Lasīju Ērgli un lasīšu tāpat kā Lindgrēnu!

Kāpēc Tu mani gribi regulēt, ko izteikt, ko neizteikt kādas piezīmes??! Acis sāk atvērties?? komforts zūd? :D

Varu Tev vēl Timurs un viņa komanda piedāvāt... :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #8 : 2017. gada 01. februāris, 14:10:58 »
Kāpēc Tu mani gribi regulēt, ko izteikt, ko neizteikt kādas piezīmes??! Acis sāk atvērties?? komforts zūd? :D

Varu Tev vēl Timurs un viņa komanda piedāvāt... :)
Savas pamācības, kam ko lasīt vai nelasīt, vari izteikt saviem mazbērniem...!
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 01. februāris, 14:17:19 no Narcise »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2017. gada 01. februāris, 14:41:57 »
Savas pamācības, kam ko lasīt vai nelasīt, vari izteikt saviem mazbērniem...!

Miers!  :big_hug:  Ar mazbērniem arī viss sākās patiesībā! :)
Atcerējos savu bērnību, ka bija forši un iedevu mazbērniem Z.Ērgli palasīt! Bišķi pamocīja un nometa, nepatīk! (Lindgrēnu, Darelu, Džeku Londonu u.c. lasa aizgūtnēm).

Paņēmu pats pārlasīt...arī tikai vienu vakaru izturēju...par daudz tur tās ideoloģijas...vai tad lasīt nav ko?? :)

Atslēdzies dille

« Atbilde #10 : 2017. gada 01. februāris, 15:02:12 »
Laikam tiku audzināta pretpadomju garā, kaut arī skaidri sapratu, par kādām tēmām skolā mute jātur.
Nu Ērgles grāmatās man ļoti patika Ozoliņa ilustrācijas, valoda raita, jā, bet kur sāka ideoloģiju gāzt, jau toreiz ar krietnu smīnu uztvēru, lasīju pa diagonāli.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2017. gada 01. februāris, 15:23:51 »
Laikam tiku audzināta pretpadomju garā, kaut arī skaidri sapratu, par kādām tēmām skolā mute jātur.
Nu Ērgles grāmatās man ļoti patika Ozoliņa ilustrācijas, valoda raita, jā, bet kur sāka ideoloģiju gāzt, jau toreiz ar krietnu smīnu uztvēru, lasīju pa diagonāli.

Oi, Ozoliņš tādas pupīgas meitenes mācēja zīmēt...  :thumbsup:

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #12 : 2017. gada 01. februāris, 15:29:20 »
And by the way, daddy, ja sekot Tevis teiktajam: ..."bet kāpēc tajā "sovetčinā" atgriezties atkal un atkal?", sanāk, ka arī Bulgakovu nevajadzētu lasīt, jo arī viņa grāmatas tak atspoguļo padomju laikus!
Vismaz man nekāda "sovetčino"-fobija  nepiemīt.
(Nekā personīga).

Atslēdzies dille

« Atbilde #13 : 2017. gada 01. februāris, 15:35:42 »
Ej, nu, ej, salīdzināji ar Bulgakovu.
Viņa darbus aizliedza

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #14 : 2017. gada 01. februāris, 15:41:45 »
Es nesalīdzinu abus autorus, bet abi bija padomju laiku autori lidz ar to arī rakstīja par pad.laikiem. Un Bugakovs TAGAD NAV AIZLIEGTS, bet daddy pirmīt jautāja, priekš kam atgriezties sovetčinā (lasot grāmatas).