Autors Tēma: Vēlreiz pārlasāmās bērnības grāmatas  (Lasīts 11152 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Vēlreiz pārlasāmās bērnības grāmatas
« Atbilde #15 : 2017. gada 01. februāris, 15:46:14 »
Un es saprotu, ka daddy varētu sašust, ja es piemēram, tagad lasītu Leņina vai Marksa un Engelsa darbus :D , bet piesieties, ka es reizēm mēdzu pārlasīt dažas Z.Ērgles grāmatas (kā savas bērnības iemīļotās grāmatas!) ir, manuprāt, neadekvāti un muļķīgi.

Atslēdzies dille

« Atbilde #16 : 2017. gada 01. februāris, 15:49:58 »
Es nesalīdzinu abus autorus, bet abi bija padomju laiku autori lidz ar to arī rakstīja par pad.laikiem. Un Bugakovs TAGAD NAV AIZLIEGTS, bet daddy pirmīt jautāja, priekš kam atgriezties sovetčinā (lasot grāmatas).
Mīļo saulīt, KĀ Bulgakovs rakstīja par padomju laikiem? Atslēgvārds ir KĀ. Ir kaut kur slavināšana?
Kaut gan Bulgakovs ir tik ģeniāls, ka viņu kā piemēru vispār piesaukt nevar. Principā jau daudzops darbos B. kritizēja, ironizēja, pat apsmēja to stulbo iekārtu.

Atslēdzies dille

« Atbilde #17 : 2017. gada 01. februāris, 15:53:20 »
Un es saprotu, ka daddy varētu sašust, ja es piemēram, tagad lasītu Leņina vai Marksa un Engelsa darbus :D , bet piesieties, ka es reizēm mēdzu pārlasīt dažas Z.Ērgles grāmatas (kā savas bērnības iemīļotās grāmatas!) ir, manuprāt, neadekvāti un muļķīgi.
man nav jābūt advokātam, bet es sašutumu neredzēju.

Atslēdzies dip

« Atbilde #18 : 2017. gada 01. februāris, 16:00:01 »
Jau iepriekš rakstīju, ka tagad lasu Annas Brodeles "Marta". Jautri:)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #19 : 2017. gada 01. februāris, 16:00:47 »
Sviests. Un pat nemana, ka sviestā viss.

Lai tak lasa, ko grib. Bet atļaujiet arī nepatikt tai Zentas daiļradei. Nepatika pat tajos laikos. Starp mums meitenēm bija tāds TV uzvedums, tas toreiz likās tīri neko. Bet grāmatas bija nebaudāmas. Arī Bez piecām min. pieauguši. Kaut kā jau toreiz tādas nedabiskas un naivas tās attiecības likās. Jā, brīnos, ka vēl tagad to patīk kādam lasīt. Nebrīnos, ja lasa Pūku, Alisi vai Karlsonu, ja nu akurāt gribas bērnu literatūru.

Atslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2017. gada 01. februāris, 16:10:54 »
Es laikam pārlasītu Muminus, īpaši Komētu, Lindgrēnu, bet ne Karlsonu.Savā laikā Nilā Holgersonā ielasījos, kad sapratu, ka par ģeogrāfiju un vēsturi, nevis zosīm
Burvju otas pasakas
Bet ap 12-13 gadiem gan baigi lasīju visādus 2 kapteiņus, kortikus un citus padomju grāvējus
Darels jau vēlāk

Atslēdzies dille

« Atbilde #21 : 2017. gada 01. februāris, 16:10:57 »
Daudzi slavenie bērnu autori nemaz nav rakstījuši tikai bērniem - t.i., it kā bērnu grāmata, bet domas ļoti dziļas vai dzīvi apliecinošas. Tādas arī gribas pārlasīt. vai pašķirstīt no jauna. Tas pats Ēriks Kestners, Lindgrēna u.c.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #22 : 2017. gada 01. februāris, 16:11:03 »
Broņa, un ja kādam citam pārlasīt grāmatas par Pūku vai Karlsonu liksies, piem. infantili vai stulbi vai vienalga kā citādi "nelabi", ko tad ??
SVIESTS manuprāt, ir, ja cilvēks nepieņem, ka katram var būt sava gaume, savas intereses, savas iemīļotās grāmatas,utt utp.
Es, piemēram, šeit nekritizēju neviena izvēli uz grāmatām, bet mani tracina, ja kādam ir "labāk" zināms, kādas grāmatas ir labi lasīt , bet kādas "slikti" un kritizē MANU izvēli.  Starp citu, tieši tas nāk no padlaikiem, ka cenzēja ko cilvēkiem lasīt vai nē un kuras grāmatas ir ietecamas un kuras ne...
Tā ka paradoksa lamatās te viens otrs nokļuva...
 ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #23 : 2017. gada 01. februāris, 16:15:52 »
starp citu, man vasarā pagadījās rokā "Mūsu sētas bērni", gandrīz mīļākā bērnības grāmata...Aļka, Maigonis... palasīju, nja trakākā sovetčina, ar ko mūs toreiz baroja...  :(

Kur Tu izlasīji, ka Tevi kāds kritizē?? :) Tu neesi pasaules naba un pasaule negriežas ap Tevi, atslābsti!! :)

Es padalījos ar savu atklāsmi, ka toreiz PAT bērnu grāmatas bija ideoloģijas pilnas, tas arī viss.

Atslēdzies dille

« Atbilde #24 : 2017. gada 01. februāris, 16:18:39 »
Es laikam pārlasītu Muminus, īpaši Komētu
Kā man patika Snorkes jaunkundzes gredzens uz kājas pirksta! Karuselis tai noslēpumainajā parkā un tas Ziemassvētku trakums.
Lindgrēnas Pepija īsti nepatika, Brāļus Lauvassirdis kaut kad salīdzinoši nesen lasīju un noraudājos, jo pārāk dzīvi iztēlojos   :cry:

Ap gadiem 11 tētis man ierādīja veco druku un man bija jāvālē Dimā Dēku karali.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #25 : 2017. gada 01. februāris, 16:18:43 »
Narcise, kāpēc tu kliedz?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #26 : 2017. gada 01. februāris, 16:20:31 »
Muminos tā māmiņa man vienmēr likās tā kā maķenīt iešmigojusi...:)

Man vienai?

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #27 : 2017. gada 01. februāris, 16:20:51 »
Narcise, kāpēc tu kliedz?
Es nekliedzu, bet viens otrs, kamēr boldā tekstus neizcelsi, akcentus nepamanīs.

Atslēdzies dille

« Atbilde #28 : 2017. gada 01. februāris, 16:22:18 »
Es padalījos ar savu atklāsmi, ka toreiz PAT bērnu grāmatas bija ideoloģijas pilnas, tas arī viss.
Ak, mūžs, un kā vēl!
Pirmais darbs, ko tētis izdarīja,pirms deva man burtus mācīties, no "Sāksim mācīties" izrāva jauno Iļjiču un simboliski uzsprauda uz nagliņas.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #29 : 2017. gada 01. februāris, 16:23:51 »
Sviests bija salīdzināt Ērgli ar Bulgakovu. Tur nevienā aspektā nav salīdzināšanas, pat ne tajā, ka abi sovjetos dzīvojuši.
Jā, un es arī no daddy nekādu kritiku neredzēju, tikai to, ka pašam tās grāmatas nepatīk, i viss.