Autors Tēma: Vēlreiz pārlasāmās bērnības grāmatas  (Lasīts 11097 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dille

Re: Vēlreiz pārlasāmās bērnības grāmatas
« Atbilde #30 : 2017. gada 01. februāris, 16:23:52 »
Muminos tā māmiņa man vienmēr likās tā kā maķenīt iešmigojusi...:)

Man vienai?
Viņa bija savdabe. Viņi visi bija savdabji, toreiz man šķita, ka ne visu darbības īsti izprotu :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #31 : 2017. gada 01. februāris, 16:26:49 »
Muminos tā māmiņa man vienmēr likās tā kā maķenīt iešmigojusi...:)
Man vienai?

Sasodīts, un kad mani bērni pielīdzināja Muminu māmiņai, es glaimota jutos, man viņa patika.
(Lai gan, bērniem augot, nedzēru gandrīz nemaz...  Būs jāpārlapo :) )

Atslēdzies dille

« Atbilde #32 : 2017. gada 01. februāris, 16:29:31 »
Sviests bija salīdzināt Ērgli ar Bulgakovu. Tur nevienā aspektā nav salīdzināšanas, pat ne tajā, ka abi sovjetos dzīvojuši.
Jā, un es arī no daddy nekādu kritiku neredzēju, tikai to, ka pašam tās grāmatas nepatīk, i viss.
Starp citu, Bulgakovs, teoloģijas profesora dēls, lielāko savu īsā mūža daļu nodzīvoja ne-padomijā un kritizēja šo necilvēcīgo iekārtu uz nebēdu.
No represijām viņu, iespējams, paglāba pasaules slava. Darba gan arī nebija, viņa lugas aizliedza.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #33 : 2017. gada 01. februāris, 16:29:40 »
Ideoloģija bija, ir un būs visos laikos, kaut vai tagad, kad ieslēdzu TV un man piespiedu kārtā jāklausās "Saskaņas" pirmsvēlēšanu reklāma, cik viss "labi" tagad Rīgā un cik viss būs "slikti", ja viņi zaudēs varu, pensionāriem it kā tikšot atņemtas brīvbiļetes un kas tik vēl nē, tā nav ideoloģija ??
Priekš tam jau cilvēkam piemīt kritiskā domāsana, lai viņš atsijātu "graudus no pelavām", jebko lasot vai dzirdot. Un kad es lasu kaut vai pieminētās grāmatas, es tāpat atsijāju "graudus no pelavām" un izvelku to substanci, kas man dod pozitīvas emocijas.
That's all.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #34 : 2017. gada 01. februāris, 16:30:54 »
Man arī Mumini baigi patika. Kaut gan dīvaiņi viņi visi. Un gan jau neizpratu toreiz, par šmigu nebiju iedomājusies.

Atslēdzies dille

« Atbilde #35 : 2017. gada 01. februāris, 16:31:25 »
Sasodīts, un kad mani bērni pielīdzināja Muminu māmiņai, es glaimota jutos, man viņa patika.
(Lai gan, bērniem augot, nedzēru gandrīz nemaz...  Būs jāpārlapo :) )
vai viņi redzēja Tevi tādu apaļu?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #36 : 2017. gada 01. februāris, 16:35:04 »
Gan jau vienkārši tādu mīļu un siltu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #37 : 2017. gada 01. februāris, 16:37:04 »
Priekš tam jau cilvēkam piemīt kritiskā domāsana, lai viņš atsijātu "graudus no pelavām", jebko lasot vai dzirdot. Un kad es lasu kaut vai pieminētās grāmatas, es tāpat atsijāju "graudus no pelavām" un izvelku to substanci, kas man dod pozitīvas emocijas.
That's all.

ok, tas laikam ir tas, kas mani samulsināja, nepatika, ka grāmatu lasot, tā "jāsijā"!
Bērnībā lasīju un viss patika, tā toreiz bērna/jaunieša nekritiskā domāšana visu ņēma pretī! Lindgrēnas Pepiju un Karlsonu arī šodien varu lasīt un nekas (meloju, padsmit gadus neesmu tos lasījis), lai gan daži cilvēki tur saskata feminismu un pedofiliju :)

Atslēdzies dille

« Atbilde #38 : 2017. gada 01. februāris, 16:38:16 »
Gan jau vienkārši tādu mīļu un siltu.
Pārlieku mīļa viņa nemaz nebija. Diezgan noteikta, ar savu līniju.
kaut kas man tur likās aizdomīgi. Būs jāpārlasa. Ā, un attiecības ar mumintēvu - viņas vīru ar kaut kā. Kā mammiņai ar papiņu, tas man īsti nepatika

Atslēdzies dille

« Atbilde #39 : 2017. gada 01. februāris, 16:40:57 »
ok, tas laikam ir tas, kas mani samulsināja, nepatika, ka grāmatu lasot, tā "jāsijā"!
Jā, man bērnībā nepatika, ka man par varu cenšas ko iebarot - padomju saulaino ikdienu utt. Kaut kā kritiski tvēru - atkal, seski, melo...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #40 : 2017. gada 01. februāris, 16:42:16 »
Tiešām jāpārlasa. Tādos attiecību smalkumos pat neatceros.
Mans bērns skatās tās multenītes par Muminiem, bet tur tās attiecības nav akcentētas.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #41 : 2017. gada 01. februāris, 17:28:05 »
Sovetčinā daudz kas bija labs, saulaina bernība un jaunība, kà arī grāmatas tam laikam un musu prātam atbilstošas un foršas. Un, piedod, Dille, bet neticu, ka kaut ko saprati, jo viss arī bija tad forši.Tagad var gudri runāt un citādāk saprast.
Piedodiet, bet es neko sliktu no tiem laikiem neatceros.
Arī bērnu grāmatas no tiem laikiem nepārlasu.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 01. februāris, 17:42:29 no Nāra »

Atslēdzies reno

« Atbilde #42 : 2017. gada 01. februāris, 18:04:18 »
Oi, tūlīt Spārka atkal varēs atdalīt tēmu "padomju laikos bija forši"

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #43 : 2017. gada 01. februāris, 18:30:14 »
Jā, un lai pievieno kafejnīcu "Vecrīga" ar vecajām tantēm.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #44 : 2017. gada 01. februāris, 18:34:34 »
Man bērnībā ļoti patika Zentas Ērgles grāmatas, pārlasījusi gan vairs neesmu. Tagad citi laiki, cita domāšana, citi tikumi.

Muminus gan neesmu lasījusi. Pat nezinu, kā man kā grāmatu tārpam tie gāja secen.