Autors Tēma: Valoda bagātība, bet...  (Lasīts 7662 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Valoda bagātība, bet...
« : 2017. gada 03. februāris, 15:35:39 »
No rīta fiksi savajadzējās spraužamadatu/ kniepadatu?/
Pa ceļam bija  Nīcgales ielas Maxima.
Kur tur adatu meklēt un vai vispār ir- nezinu.
Jautāju garām ejošajai pārdevējai.
Šī man pretjautājumu: A po ruski možno?
..Nošņācos, pagriezos un aizgāju.

Gan jau tagad stāsta par nepieklājīgiem nacionālistiem...

Atslēdzies Minne

Re: Valoda bagātība, bet...
« Atbilde #1 : 2017. gada 03. februāris, 21:44:59 »
Nevajadzēja šņākt un griezties, bet kādam pasūdzēties  :scratch:

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2017. gada 03. februāris, 22:16:43 »
Oh, jā!
Profesionālais līmenis zems! Lai strādātu par pārdevēju pirms viena no pasaules kariem, bija jāzina latviešu, krievu un vēl vācu valodas! Pirms kura, - neatceros, to kā ome man to stāstīja - atceros.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2017. gada 03. februāris, 22:23:51 »
... bet par to konkrēto gadījumu ... Spriedumu secība:
1. Strādāt par to algu daudz gribētāju nav.
2. Katrs, kurš ir gatavs par tām naudiņām rukāt, tiek gaidīts atplēstām rokām. Pat "a možno po russki" tantes.
3. Kāpēc Maxima var atļauties maksāt maz un neiespringt par tantes valodu spējām?
Pareizi! Jo LV mazumtirdzniecībā priekš Maximas un Rimi konkurentu nav (konkurence vairs neeksistē), un par to, ka Broms uz laiku "aizies" pie Rimi arī jāuztraucas nav. Tāpat pēc laika, padzīvojies pa Rimi cenu līmeni un ar tukšu naudas maku, būs atpakaļ Maximas maigajos apskāvienos kā likts.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #4 : 2017. gada 03. februāris, 22:51:23 »
es vienmēr brīnos par šiem valodas neprašām. vai man smadzenes labākas, ka spēju iemācīties četras ar pusi valodas (kas cits mani palielīs, ja ne es? :) ) man būtu zināms kauns, ja dzīvotu konkrētā valstī un nemācētu pat sarunvalodas līmenī attiecīgās valsts valodu. viņiem galva smagāka, grūtāk mācīties? pāris reizes ir bijis, ka nosaucu valodas, kurās runāju ar iespēju izvēlēties, kurā valodā varētu turpināt komunikāciju un beigās teicu, krieviski protams, lai saprot, вы как вижу только на русском можете общаться , а жаль. tā inteliģenti „uzbraucu”.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies garozza

« Atbilde #5 : 2017. gada 03. februāris, 23:06:19 »
jau vairāk nekā 3 gadus nezinu kas ir maxima. it kā zinu, bet eju garām. /Man vienam tik laba atmiņ a?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2017. gada 03. februāris, 23:13:24 »
Es arī Maximu boikotēju pēc zināmā notikuma, kaut gan Rīgā man 2 Maximas ir tuvākie veiči no mājām

Atslēdzies Broms

« Atbilde #7 : 2017. gada 04. februāris, 01:18:09 »
Taisnojos: Biksēm rāvējslēdzis saplīsa. Nesmuki tak. Pēc 20 min. tikšanās. Pa ceļam ieraudzīju veikalu. Pofig kāds.
Bet no laba prāta sen ar līkumu.

nu jā, zināmā mērā divkosība :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #8 : 2017. gada 04. februāris, 07:32:48 »
Akkungs cik visi principiāli. Bulavku krieviski izrunāt nespēj, četras valodas zina, bet tāpat inteliģences nav mazizglītotam cilvēkam  ar to nepalielīties un vēl sīkmanīgi uzbraukt...

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2017. gada 04. februāris, 08:56:35 »
Taisnojos: Biksēm rāvējslēdzis saplīsa. Nesmuki tak. Pēc 20 min. tikšanās. Pa ceļam ieraudzīju veikalu. Pofig kāds.

Vajadzēja vaļējo bikšpriekšu parādīt  -uzreiz saprastu!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #10 : 2017. gada 04. februāris, 09:59:10 »
Mana principialitāte ir stingri reglamentēta. 10% robežās (tā pats priekš sevis esmu nolēmis). Jā, Maximu arī sākumā boikotēju, bet Rimi pēc manām domām to izmantoja, lai paceltu cenas. Tagad, ja ir par 10% lielāka starpība:
a) tādai pašai precei Rimi un Maximā, tad man kļūst pofig, - pērku Maximā,
b) Identiskai LV un citur ražotai precei - pērku citur ražoto.
Un neinteresē mani šādos brīžos nekāda morāle, jo ekonomiskais (ne)pamatojums tādām cenu atšķirībām arī ir arguments. Un arī es varu gan latviski, gan krieviski, gan ar zīmēm un žestiem apskaidrot, ko man vajag?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2017. gada 04. februāris, 10:00:48 »

Malacis! Tā arī gāji uz tikšanos ar vaļēju bikšu priekšu? :D

Atslēdzies Broms

« Atbilde #12 : 2017. gada 04. februāris, 10:42:05 »
Malacis! Tā arī gāji uz tikšanos ar vaļēju bikšu priekšu? :D

Nē. Aizšuvu :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2017. gada 04. februāris, 10:42:59 »
Kur dabūji šujamo? :)

Atslēdzies true detective

« Atbilde #14 : 2017. gada 04. februāris, 10:47:17 »
Akkungs cik visi principiāli. Bulavku krieviski izrunāt nespēj, četras valodas zina, bet tāpat inteliģences nav mazizglītotam cilvēkam  ar to nepalielīties un vēl sīkmanīgi uzbraukt...
.          a kas cilvēkam liedz iemācīties bulavku izrunāt valsts valodā? valodas prasme nav saistīta ar augstākās izglītības papīra esamību kabatā. jebkuru valodu var iemācīties nevis sēžot skolas solā, bet esot attiecīgās valodas vidē diendienā. bet kā redzam daudzi šo valsts valodas vidi principiāli nenodrošina citas valodas nesējiem. kā jau minēju mani izraisa izbrīns, ka cilvēki pat necenšas apgūt valsts valodu, dzīvojot LV gadu desmitiem. bet kā tu vari saprast, izjust, novērtēt valsti, tās kultūru, ja nemāki tās valodu.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael