Tām Maxsimas uniformām uz muguras nebija uzraksts
“Jautājiet - mēs palīdzēsim!“ Sen neesmu bijusi, bet kādā atmiņas failā tā šķiet
Un ne visi pārvalda krievu valodu, tikpat labi Broma vietā varēja būt emigrācijas latvietis vai bērns.
Apkalpojošā sfērā strādājot valsts valoda jāpārvalda.
Es tev piekrītu par visiem 100%, par to, ka valsts valoda ir jāpārvalda

Jautājums ir par ko citu - nu tad ko, pārdevējs nezina šos vārdus latviski, pārjautā krieviski, un pareizā reakcija ir - šņāciens u nesties prom? Kurš paliek ieguvējs? Manuprāt, neviens... Vajadzīgā lieta nav dabūta, vēl viens mīnusiņš nelaipno latviešu dārziņā... domā tā pārdevēja momentā nokaunēsies un uzreiz skries latv. val mācīties? Diez vai... Par tik augstām sfērām "lai ciena manu valsti kur dzīvo!" aizdomāties saspraužamās adatas meklējumu sakarā... nu nu...
Ja es dzīvotu Krievijā, ar visu savu gandrīz perfekto krievu valodu saputrotos tajās bulavkās un zakolkās, jautādama pēc tādas veikalā... Un ja man kāds aizrādītu par valodas nezināšanu šādā situācijā, laikam gan domās pagrozītu pirkstu pie deniniem, uz šo cilvēku skatoties.
Manuprāt tomēr laipnība u iecietība ir vērta vairāk savstarpējā saskarsmē. Un risina arī vairāk.