Autors Tēma: Audzinām maximas pārdevējas, kas nerunā latviski  (Lasīts 5758 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Audzinām maximas pārdevējas, kas nerunā latviski
« : 2017. gada 04. februāris, 20:25:04 »
Slinkums bija rullēt atpakaļ, bet lietas būtību jau diži nemaina,
uzskatu, ka lv tomēr būtu klients jāapkalpo valsts valodā.
Ja jautā latviski.
Neviens tak neliedz ar krieviem runāt krieviski, ar angļiem angliski  utt...
Un skolā arī tak valodu tāds skuķis mācījies.
Ja meiča būtu latviski teikusi - īsti nesaprotu ko jūs meklējat, manas valodas zināšanas nav tik labas,
gan jau Broms nebūtu šņācis, sirds būtu atmaigusi pret meiču :)

Atslēdzies Zigfrids

Re: Audzinām maximas pārdevējas, kas nerunā latviski
« Atbilde #1 : 2017. gada 04. februāris, 20:39:32 »
... un vispār, savulaik "Elkor" esot pārdevējiem, kuri pārvalda visas 3 (latviešu, krievu, angļu) valodas, maksājuši par 30% augstākas algas ... tik stāsta, ka grūti esot bijis tādus atrast.
Tas ir tikai viens piemērs ... Piedodiet, bet, kad sieva vienā Dominas lupatu bodē, kurā ienākušas 3 RUS krievietes ar pabieziem naudas makiem "купить что-то родственникам", dzird pārdevēju sakām, ka krieviski ne bū, ne bē, tad jāatceras neviļus turki, kuri bez sirdsapziņas pārmetumiem nonstopā zaudē savu nacionālo lepnumu krievu tūristu priekšā, toties kā valsts ir gana bagāta un nopietna, lai Sīrijā RUS tā viegli uzšautu pa zobiem (notriektu lidmašīnu).
Man nav tādu problēmu, katru valodu uzskatu tikai un vienīgi par plusiņu savā vērtībā. Un labprāt vingrinos runāt arī krieviski. Ja man uzdotu tādu jautājumu, pārietu uz krievu valodu un nešņāktu nemaz.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2017. gada 04. februāris, 20:51:15 »
Kamon, man liekas, ka cilvēkam savā zemē būtu tikai un vienīgi normāli vēlēties tikt veikalā apkalpotam savā dzimtajā, savas zemes, valodā. Vnk elementāri. Vai tiešām tas ir par daudz prasīts? Bez kkādas diskriminācijas, inteliģences, principu vai kultūras līmeņa piepīšanas.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2017. gada 04. februāris, 20:58:31 »
Labs ir.

Kad te kāds ieliks forumā tekstus angļu vai krievu valodā, jo "kurš tad nezin šīs valodas", es ar šņākšu, ka savā valstī gribu lai ar mani latviski diskutē un nebāž acīs visādus citvalodu tekstus tur.

Vai arī te mēs griežam visu uz citu pusi, un deklarējam, kāda bagātība ir zināt valodas...? Neiecietīgi esam tikai pret maximas krievvalodīgajām pārdevējām, ja?

:sarcasm:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2017. gada 04. februāris, 21:00:22 »
Emī, bet tas ir veikals...kkāda pamatlieta, pats vienkāršākais līmenis

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2017. gada 04. februāris, 21:02:30 »
Jap, Zigfrīd, un tad nāk pārmetoši texti par to, ka valodu nevar iemācīties, jo latvieši pāriet uz krievu valodu un vajag divvalodību...
Kādus gadus atpakaļ  bieži ēdām ķīniešos, kā šņākuļot nenācās :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2017. gada 04. februāris, 21:05:05 »
Emī, bet tas ir veikals...kkāda pamatlieta, pats vienkāršākais līmenis

Tas tiešām ir veikals, jā. Atceramies to. Maxima. Kur strādā ne nu gluži teicamnieki no skolas. Tas, ka meitene sesaprata "saspraužamadatu" (visticamāk šī paaudze tādu nezina vispār...), nav jāpaceļ tādos vīzdegunīgos augstumos, ak, augsti godātie un izglītotie.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2017. gada 04. februāris, 21:08:14 »
Nesaprotu, kas slikts, ja pārdevējai arī valodu bagātība?, jebšu tas tik izredzētajiem ;)
p.s. Maximā strādā arī teicamnieces :).
Man kaiminmājas studente pirmos trīs kursus nostrādāja.
Un tiešām bija teicamniece tiešā, ne pārnestā nozīmē. :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2017. gada 04. februāris, 21:12:52 »
Es ne par to grūto vārdu. Visādi var būt, jo tas tiešām ir sarežģīts.
Bet Broma tekstā es nemanīju to pārdevējas pretimnākšanu. Nu, kaut ar vienu, kaut ar atvainošanās vārdu latviski būtu izrādījusi cieņu. Atvainojiet, no možna po russki? Nu, kkā tā varbūt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2017. gada 04. februāris, 21:17:35 »
...varbūt turpmāk maxsimās vispār iepirkties krievu valodā?, būsim valodā bagāti :)
Vienīgi ko, ja būs jauna latvju pārdēvēja,kura krieviski ņe bum bum?, tad angliski?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #10 : 2017. gada 04. februāris, 21:21:47 »
Nekāds - možno po russki.. Var paprasīt, kas tas par priekšmetu ir, no kuras sfēras, ko ar to dara. Ja zinātu krieviski, pats pateiktu.
Ārzemēs dzīvojošie zina, ka visu var paprasīt aprakstoši. Un nav nekādai teicamniecei jābūt, lai zinātu valodu. Pārdevējas tiešām runā latviski lielākoties. Citās sfērās, kur nez kādas izglītības ir, bet dzīvo savā krieviskajā vidē, pat necenšas runāt latviski.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2017. gada 04. februāris, 21:25:14 »
Protams, aŗī tā var iziet no situācijas - ar precizējošiem jautājumiem.

Kurā valstī vēl ko tādu varētu piedzīvot - ka pārdevējs nemēģina ar cilvēku runāt pamatiedzīvotāju valodā?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2017. gada 04. februāris, 22:24:00 »
Kaut kā sanācis mazos miestos bodē ieiet gan Francijā, gan Itālijā, gan daudz kur citur - vienmēr esam tikuši galā, galvenais no tirgotāja puses - vēlme palīdzēt un notirgot. Kā arī nopirkt, protams.
Bet nav tas normāli, ja apkalpojošajā sfērā nezina valsts valodu kaut sarunvalodas līmenī. Ko, slimnīcā man arī būs jāskaidrojas krieviski? Stresa stāvoklī un sāpēs pa grīdu vārtoties jāmēģina krieviski atrast piemērotu aprakstu vārdam ''tirpst'' vai ''dedzina''? St.citu - kurš no krieviski runājošiem te pareizi pateiktu ''dedzina'' krieviski?
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2017. gada 04. februāris, 23:21:57 »
Nav kautkāds -žgut?, īsti gan nezinu, varbūt nav.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #14 : 2017. gada 04. februāris, 23:45:40 »
jā, protams - ja runājam krieviski, tad "družno", ja ne - tad "nacionaļist"
Kāpēc Latvijā, salīdzinot ar Igauniju un Lietuvu, ir tik daudz valsts valodu nezinošu iedzīvotāju?
Tāpēc, ka latvietis momentā pāriet uz krievu, bet otrādāk notiek reti.
Tas ir ļoti barojošs šovinisma mēslojums.
Es steidzos un...da bļiin, kāpēc man dzimtenē ir jādomā jebkāds apzīmējums svešvalodā?!
Emī, nestum demagoģiju.
Man nevienam nav jāpierāda, ka es zinu 3,2 valodas. Un grimt polemikā man ne vienmēr ir vēlēšanās un laika rezerves.
Un nav svarīgi ko es meklēju - dezoribonukleīnskābilizatoru  vai apakšbikses. Es gribu sazināties dzimtajā, un kas navmazsvarīgi, valsts valodā.
Nu kādam astmas lēkme sākusies. Ieskrien aptiekā, bet Tev "po ruski" palūdz. Nekas, ka, kā nesaistītam cilvēkam, arī latviski nav zināmi vajadzīgie nosaukumi, kur nu citā valodā.. Zīmēšana uz lapas aizņem laiku... izviņite, ņeuspeļi?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 05. februāris, 00:09:36 no Broms »