Autors Tēma: Aukstuma kaislības  (Lasīts 3841 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ragana

Re: Aukstuma kaislības
« Atbilde #15 : 2017. gada 08. februāris, 11:41:40 »
Jā, un no puķēm (neļķes) pāri bija palikušas apdrupušas stibiņas. :flowers:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #16 : 2017. gada 11. aprīlis, 10:37:58 »
Šito tēmu tagad varētu iemarinēt, iebāzt burciņā, aizrullēt bleķa vāciņu, nopasterizēt un nolikt pieliekamajā līdz nākamajai ziemai, kad aukstums atkal aplaimos mūsu zemīti :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #17 : 2017. gada 11. aprīlis, 11:42:55 »
Šito tēmu tagad varētu iemarinēt, iebāzt burciņā, aizrullēt bleķa vāciņu, nopasterizēt un nolikt pieliekamajā līdz nākamajai ziemai, kad aukstums atkal aplaimos mūsu zemīti :)

Lieks čakars. Liec pa taisno saldētavā, lai stāv. :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #18 : 2017. gada 11. aprīlis, 11:46:57 »
Pagaidiet līdz Lieldienām..

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #19 : 2017. gada 11. aprīlis, 11:58:53 »
Jau atmiņā Lieldienas pirms pārdesmit (?) gadiem... :D Arī vai tikai nebija aprīlis. Aizbraucām ar tēvu ciemoties laukos - braucamais Žigulis, riepas vienas uz visu gadu, turklāt tēvs izteikts vasaras braucējs. Par gaidāmo aukstumu nekas neliecināja, bet  Lieldienu rītā še tev - viss balts. Nu neko - lipināju sniega kaķi (kam lielākam būtu bijis jāizripina viss dārzs), aizņēmos radu slēpes un apļoju pa pļaviņu. Labi, ka zaļumus olu krāsošanai bijām sagādājuši iepriekšējā vakarā.
Par spīti tēva bažām, uz Rīgu atpakaļ tikām bez starpgadījumiem, lai gan pieņemu, ka braukšanas ilgums palielinājās par kādu pusstundu.
Save
Save
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Broms

« Atbilde #20 : 2017. gada 11. aprīlis, 12:42:31 »
Pirms gadiem 30 Lieldienās ar draugiem gājām pa tuvējo mežu vazāties. Laiks saulains, bet dikti vējains.
Vairs nav zināms kuram toreiz iešāvās spožā ideja smilgu aizdedzināt. Vienu vienīgu smilgu :)
Uzpūta vējš un pēc dažām sekundēm piekalnes "pļava" bija liesmās. Nesām smiltis, ar jakām dzēsām.. nenodzēsām.
Bijām traki nobijušies, ka uguns mežā tiks.
Toreiz tādu sīkumu, kā degšanas vieta, nenovērtējām :)
Puduris atradās mototrases vidū un līdz nākošajam pudurim bija vismaz 10 m smilšu josla.
Bailēm lielas acis :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #21 : 2017. gada 11. aprīlis, 12:56:37 »

Pirms gadiem 30 Lieldienās ar draugiem gājām pa tuvējo mežu vazāties. Laiks saulains, bet dikti vējains.Vairs nav zināms kuram toreiz iešāvās spožā ideja smilgu aizdedzināt. Vienu vienīgu smilgu :)
pareizi, šībrīža aktualitāte ir "thats cool!"  :)

bērnībā tas nebija īsts pavasaris, ja netika kūla padedzināta... sevišķi labi dega pie dzelzceļa uzbēruma :) 1x aizdegās telegrāfa stabs, to gan dzēsām un nodzēsām...draugs par sabojāto jauno jaku kādu nedēļu sēdēt negribēja :D 

iedvesmai-
:D
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 11. aprīlis, 13:02:31 no daddy »

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #22 : 2017. gada 11. aprīlis, 15:22:53 »
Laiki mainījušies, taču tas nenozīmē, ka dzīves kvalitāte visiem cilvēkiem ir laba vai kaut vai apmierinoša ! Un kaut vai to pašu malku ziemai nopirkt vai arī samaksāt par centrālo apkuri arvien vairāk cilvēku nespēj vai arī spēj ar lielām grūtibām.
Un ja drīz vēl valdība palielinās PVN likmi no 12 līdz 21% jau tā dārgajiem medikamentiem, kā šobrid FM plāno, tad daudziem cilvēkiem atiks tikai nomirt. Tāda ir tā mūdienu Latvijas "brīnšķīgā" realitāte.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #23 : 2017. gada 11. aprīlis, 15:26:56 »
Laiki mainījušies, taču tas nenozīmē, ka dzīves kvalitāte visiem cilvēkiem ir laba vai kaut vai apmierinoša ! Un kaut vai to pašu malku ziemai nopirkt vai arī samaksāt par centrālo apkuri arvien vairāk cilvēku nespēj vai arī spēj ar lielām grūtibām.
Un ja drīz vēl valdība palielinās PVN likmi no 12 līdz 21% jau tā dārgajiem medikamentiem, kā šobrid FM plāno, tad daudziem cilvēkiem atiks tikai nomirt. Tāda ir tā mūdienu Latvijas "brīnšķīgā" realitāte.

Nevajag teikt - arvien vairāk nespēj. Tam nav pamatojuma. Man šķiet, ka deviņdesmitajos ar naudu cilvēkiem bija grūtāk. Un arī - man tam nav pamatojuma, tikai subjektīvas sajūtas

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #24 : 2017. gada 11. aprīlis, 15:28:52 »

Nevajag teikt - arvien vairāk nespēj. Tam nav pamatojuma. Man šķiet, ka deviņdesmitajos ar naudu cilvēkiem bija grūtāk. Un arī - man tam nav pamatojuma, tikai subjektīvas sajūtas
Nu ja Tev ir tikai subjektīās sajūtas, tad nevajag apstrīdēt. Apdomā pats faktus un salīdzini kaut vai savus komunālo maksājumu rēķinus pa gadiem, - Tev šķiet, ka algas vai pensijas tikpat proporcionāli augušas kā šie rēķini ? Kā tad, jā. Īpaši pensijas. ;d

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #25 : 2017. gada 11. aprīlis, 15:34:38 »
Viena mana klasesbiedrene vada Sociālā dienesta nodaļu pierīgā un nesen stāstīja, ka pēdējā gada laikā diezgan izteikti pieaudzis mazturīgo vai trūcīgo personu skaits, vairāk nāk pēc pabalstiem kaut vai tā paša kurināmā iegādei, uc., ko pašvaldība gan sedz tikai daļēji.
Tā ka es nekad nerunāju kaut kādas nepamatotas muļķības, Bobi.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #26 : 2017. gada 11. aprīlis, 15:34:41 »
es apdomāju. Malkas cenas pēdējo četru gadu laikā ir kritušās. Pensijas nav kritušās. Degviela svārstīga, bet pēdējos gadus nav būtiski pieaugusi. Pārtika - mazliet cēlusies. Par komunālajiem nezinu. Bet pēc Tava teiktā sanāk, ka kļūst sliktāk un sliktāk. No tā seko, ka agrāk - tad gan bija baigi labi, ne?

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #27 : 2017. gada 11. aprīlis, 15:36:14 »
Paliec pie savām domām, man no tā gabals nenokritīs.
Bet pēc Tavām domām laikam kļūst arvien labāk un labāk. :D  (Idiotiskais optimisms,  - sorry par apzīmējumu. :D )
Es jau arī gribētu, lai tā notiek, bet dmž ar ekonomisko un sociālo situāciju mūsu valstī tam nav nekāda sakara.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #28 : 2017. gada 11. aprīlis, 15:39:45 »
Paliec pie savām domām, man no tā gabals nenokritīs.
Bet pēc Tavām domām laikam kļūst arvien labāk un labāk. :D  (Idiotiskais optimisms,  - sorry par apzīmējumu. :D )

Es labāk esmu idiots-optimists, nekā skatos uz pasauli caur negatīvu prizmu. Un pēc manām domām tiešām kļūst labāk.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #29 : 2017. gada 11. aprīlis, 15:42:55 »
Piebilde. Un ja es saku, ka šobrīd Latvijā situācija nav ok, tad tas automātiski nenozīmē, ka es slavinu bijušos laikus, tāpēc nepieļauj šādas formālās loģikas kļūdas, Bobi.'Tapat kā kritizēt situāciju LV vēl nenozīmē skatīties uz pasauli caur negatīvu prizmu. Tā, ja.
P.s. Tu gadījumā nestrādā par valsts ierēdni, Bobi ? Tiem jau ētikas kodekss neļauj kritizēt valsti. :D