Autors Tēma: Aukstuma kaislības  (Lasīts 3842 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Re: Aukstuma kaislības
« Atbilde #30 : 2017. gada 11. aprīlis, 15:46:32 »
Tu saki - aizvien vairāk nespēj. Tas norāda uz pakāpenisku regresu, kas tiecas uz nulli. Ja ir regress, tas liecina, ka pagātnē ir bijis labāk. Es gan sliecos domāt,ka cilvēki aizvien vairāk iemācās izmantot sociālās palīdzības labumus, tāpēc sociālo dienestu darboņi var paziņot pilnīgi patiesu informāciju, ka cilvēki nāk vairāk..

un tas, ka centies mani kaut kā personīgi apsaukt vai norādīt uz pašiedomātiem iemesliem manam viedoklim, neliecina par argumentāciju diskusijā.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 11. aprīlis, 15:57:24 no Bob(i)s »

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #31 : 2017. gada 11. aprīlis, 15:51:21 »
Tēmu lasīju ar nelielu, bet pozitīvu nostaļģijas devu. Ar domu : jā, jā man ar tā bija. Mēs meitenes arī 30 grādu salā kurpītēs un plānajās "Auroras" "glāžu" zeķēs uz balli kilometriem gājām  :rofl: .

Bet te atnāca Narcise....
  :banhead:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #32 : 2017. gada 11. aprīlis, 16:09:49 »
Domāju, ka pēdējos gados visvairāk pabalstus prasa cilvēki darbspējīgā vecumā, kuriem nav darba vai kuru ģimenē strādā tikai viens no vecākiem, turklāt par minimālo algu.
Pensijas lielai daļai pensionāru ir zemas, bet tie vismaz ir regulāri ienākumi. Diemžēl zāles un medikamenti lētāki nav palikuši.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #33 : 2017. gada 11. aprīlis, 16:11:11 »
Laiki mainījušies, taču tas nenozīmē, ka dzīves kvalitāte visiem cilvēkiem ir laba vai kaut vai apmierinoša ! Un kaut vai to pašu malku ziemai nopirkt vai arī samaksāt par centrālo apkuri arvien vairāk cilvēku nespēj vai arī spēj ar lielām grūtibām.
Un ja drīz vēl valdība palielinās PVN likmi no 12 līdz 21% jau tā dārgajiem medikamentiem, kā šobrid FM plāno, tad daudziem cilvēkiem atiks tikai nomirt. Tāda ir tā mūdienu Latvijas "brīnšķīgā" realitāte.

tā diemžēl ir... atceros 1994. gadu, ziemu, lai pieturētos pie tēmas :D bija man 10-gadīgs VW pasāts, nē ar malkas apkuri nebija :D :D, ar benzīnu gāja... kura cena tolaik bija 20 santīmi litrā... 

Atslēdzies Broms

« Atbilde #34 : 2017. gada 11. aprīlis, 18:10:06 »

tā diemžēl ir... atceros 1994. gadu, ziemu, lai pieturētos pie tēmas :D bija man 10-gadīgs VW pasāts, nē ar malkas apkuri nebija :D :D, ar benzīnu gāja... kura cena tolaik bija 20 santīmi litrā... 

1994. man bija 10 gadīgs Čezeta. 250 cm3. Arī uz benzīnu gāja :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2017. gada 11. aprīlis, 20:34:37 »
He, atceros, 1.maijā gājām gājienā, bija sniegs...
Sniegs Lieldienās - normāli.
Jau visi pieraduši pie globālās sasilšanas? :)
Salnas mēdz būt līdz pat Jāņiem...

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2017. gada 11. aprīlis, 21:30:13 »
!. maijā visādi ir bijis -es atceros reizi, kad man bija izvilcies īsais sērkociņš -jāiet parādē. Iepriekšējā dienā neko, bet 1. 05. pēkšņi kādi +25. Darbavietas smalkākā dāma tik ļoti gribējusi parādīt savo šiko kažokjaciņu, ka varonīgi cieš kādu pusstundu.
Galvenais bija prast lēnām, neuzkrītoši atpalikt no savas rindas un tad itkā nejauši apstāties un ieslīdēt cilvēkos uz ietves. Tas bija jāizdara laikus, jo tālāk KGbešņiki jau stāvēja ierindā un vaktēja. Un tad -uz vilcienu , uz Jūrmalu!

bet vispār jau gan Jāņos, gan Zsvētkos t var būt vienādas +10

Pieslēdzies Camma

« Atbilde #37 : 2017. gada 11. aprīlis, 22:28:28 »
Kādus gadus 4-5 atpakaļ man tomāti nosala... jūlija vidū.
1. maijā esot jābūt bērzu lapām peļu ausu lielumā. Parasti tā arī ir. Un 85% gadījumu uz maija svētkiem ir ļoti silts. Vēlāk var būt atkal auksts - uz ievu ziedēšanu un karpeļu stādīšanu.
 Jo, un vieni Jāņi man paliks atmiņā uz mūžu - pāķos sniegavētra (!) izgāza lielo dārza lukturi, stabs zemē, stikla pods sīkās druskās. Vot tev Jāņi!
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #38 : 2017. gada 12. aprīlis, 07:32:51 »
to vētru jāņos atceros. Mēs bijām ciemā pie jūras. Ka jau tradīzija prasa, bija jākurina ugunskurs pie jūras un jādzied jāņu dziesmas. Nu, ap vienpadsmitiem, kad visur jau bija beigusies elektrība, beidzot tika ieņemta kārtīga šļuka sīvā lai ir drosme nokāpt līdz jūrai. Benzīnkanna līdzi, lai var piesvilināt iepriekš savākto sprunguļu čupiņu. Nokāpa visi lejā uz pludmali, kamēr viens svilināja benzīnu,, kas arī pat lielajā vētrā nedega, pārējie, stāvot 45 grādu leņķī pret pludmales virsmu, auroja kaut kādas jāņu dziesmas, visticamāk katrs savu, jo tikpat to, ko dzied blakusstāvošais, dzirdēt nevarēja. Tad nu fiksi atpakaļ mājā un svētki turpinās...

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #39 : 2017. gada 12. aprīlis, 18:47:08 »
Nu ja Tev ir tikai subjektīās sajūtas, tad nevajag apstrīdēt. Apdomā pats faktus un salīdzini kaut vai savus komunālo maksājumu rēķinus pa gadiem, - Tev šķiet, ka algas vai pensijas tikpat proporcionāli augušas kā šie rēķini ? Kā tad, jā. Īpaši pensijas. ;d

Statistika gan apgalvo pretējo: http://www.csb.gov.lv/notikumi/iedzivotaji-arvien-optimistiskak-verte-savas-iespejas-segt-nepieciesamos-ikdienas-izdevumus