Autors Tēma: alkoholisms-mans..  (Lasīts 12611 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ragana

Re: alkoholisms-mans..
« Atbilde #45 : 2017. gada 10. februāris, 14:38:14 »
Diemžēl man zināmais alkoholiķis izdzer pa dienu 50-100 grami kaut kāda šķaidekļa un ir hojā visu laiku.
Nāra, Tu esi dzērājs parastais, ne alkoholiķis.  :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #46 : 2017. gada 10. februāris, 14:53:11 »
Man šķiet divatā pasēdēt pie vīna pudeles ir ok. Nu labi, kādreiz ieskrējiens atvērt vēl vienu,
bet tad nu jāsāk rēķināties ar nākamā rīta izjūtām.

Nav labi, ja dzer vienatnē, tad tā jau koncentrēšanās uz alko, ne alko kā piedeva kam - labai
maltītei, sarunām, kopā būšanai, notikumam, kaut kā tā...
Un nedzerot vienatnē, arī vairāk sevi kontrolē, mazāk iespējams iedzert pār mēru.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #47 : 2017. gada 10. februāris, 15:17:31 »
Jocīgi, manuprāt un pēc pieredzes, tieši otrādi - vairāk jādzer un daudz var turēt, jo organisms pierod. Ja sākumā reibst no glāzes, tad ar gadiem knapi no pudeles. Tā kā Klāra, manuprāt, ir iesācēja pilnīgā  :rofl:

Drīzāk Tu esi pašā ceļa sākumā, organisma pierašanas posmā... :) nākošajos posmos viss mainās, zinātniski pierādīts! 

reibuma stadijas (no interneta dzīlēm)

1. Ak, nesmīdini (1 pudele alus)
Nu, labi. Viena pudele alus, pieaugušam vīrietim patiešām ir smieklīgi. Ja vien viņam nedraud medicīniskā ekspertīze.

2. Kas ir mana mīļā meitenīte? (150 degvīna)
Sākuma stadija, pieredzējusi sieviete atkodīs uzreiz: it kā skaidrā, bet aizdomīgi maigs

3. Es vispār neesmu dzēris! (300 ml)
Sit sev pie krūts un zvēr, ka nav dzēris. Pie katra sitiena pa krūtīm reizēm zaudē līdzsvaru.

4. Nu un? (400 ml)
Šāda ir reakcija uz piesardzīgu mājienu  – tādu kā, mīļais, tev taču ir čūla un kolīts. Frāze tiek izteikta ar agresīvu intonāciju. Iznākumi ir divi: vai nu tas būs skandāls, vai Tava atbilde: ”nē, nē, nekas!”.

5. Tur es dzēru, tur man tika (puslitrs)
Puslitrs – tas ir tāds burvju tilpums, tikko tas ir izdzerts, mīļais saprot, ka ir izcils dziedātājs.

6. Mums ir ko parīt? (700 ml)
Ja pa rokai nav gādīgas sievas, tad šādā stadijā vīrs ņem no saldētavas pelmeņus, uzsit tiem pa virsu olas, pacep nedaudz un sāk to visu ēst. Gadījumā, ja mīļais slikti panes alkoholu – uguni piešķilt viņš noteikti aizmirst. Bet viņam tik un tā garšīgi.

7. Pietiek dzert šito sūdu, man tak ir vēl viena pudele (1 l)
Lūzuma punkts. Tālāk sāksies Elle un Indija.

8. Man ir tādas tiesības! (1,1 l)
Viņš pastāv uz savām tiesībām dejot kailam uz bāra letes, kaitinot visus apmeklētājus un pieprasot, lai galvenais ”kaitēklis” (mūsu gadījumā sieva), bāž viņam apakšbiksēs banknotes.

9. Mīļum, piedod mani par visu (1,2 l)
Tu esi ik laba, bet es neesmu tevis cienīgs. Tas ir tas brīdis, kad īsti veči raud, bet reizēm pat bimbā.

10. Viņš ir “miris” (1,3 l)
1,3 litra – tas nav nekāds auna pirdiens, ziniet!

11. Tu ko, esi greizsirdīga? (1,4 l)
“Nevajag būt greizsirdīgai, mēs ar viņu esam tikai draugi”, – maigi saka mīļais, glāstot durvju stenderes iedomu dupsi.

12. Aiziet naktī (1,5 l)
Tas ir atrisinājums. Vai nu viņš aiziet gulēt, vai nu aiziet pavisam. Te viņu neviens nesaprot, viņš ies uz citu vietu, kur viņu visi sapratīs. Aiziet un aizmieg koridorā uz grīdas.

13. Kas tu tāda? (1,5 l +)
Mēģinot viņu noģērbt un nolikt gulēt, viņš spārdās un kliedz: ”Liec mieru, kuce, es esmu precējies!”. Un sieva līdz pat rītam svaidās bezmiega mocīta pa gultu apdullinošās krākšanas dēļ, bet neaprakstāmi laimīga…..

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #48 : 2017. gada 10. februāris, 15:19:09 »
Ja atklāti, tad es kaifoju no tā, ka nedzeru ļoti sen jau un nemaz -ne vienatnē, ne 2-atā, ne lielākā kompānijā. Forši ir, ja var kaifot no dzīves, no saviem hobijiem, nevis no alko. Un izlēmu to tad, kad jutu, ka sāk iepatikties iedzert labu vīnu nedēļas nogalēs un pamazām tā pierodi pie tā, ka savādāk pat nav iedomājams...  Un ne jau glāzi vai divas, pamazām gribas vairāk. Un ja vēl rados ir alkoholiķi... Lēmumu pieņemt palīdzēja arī zināšanas par alkoholismu...informācija par to, ka LV ir ļoti plaši izplatīts sieviešu LATENTAIS alkoholisms (kad visbiežāk dzer vienatnē un slepus un gndr katru dienu..). Negribējās līdz tam nonākt, tāpēc pateicu sev STOP vienā dienā, uz visiem laikiem un to nekad neesmu nožēlojusi.
(ar to es negribu teikt, ka nevienam dzert nevajag ;) )
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 10. februāris, 15:24:46 no Narcise »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #49 : 2017. gada 10. februāris, 15:21:53 »
manuprāt ne mazsvarīgs faktors ir vecums. Ja tev jau ir pāri 35 un alkoholisms nav izpaudies, tad iespēja nodzerties būtiski samazinās

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #50 : 2017. gada 10. februāris, 15:25:18 »
manuprāt ne mazsvarīgs faktors ir vecums. Ja tev jau ir pāri 35 un alkoholisms nav izpaudies, tad iespēja nodzerties būtiski samazinās
Visādi mēdz būt, nekas nav akmenī iecirsts.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #51 : 2017. gada 10. februāris, 15:27:29 »
Visādi mēdz būt, nekas nav akmenī iecirsts.

no šī skatupunkta ilgstošie nemaz nedzeršanas periodi ir vēl bīstamāki

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #52 : 2017. gada 10. februāris, 15:29:38 »

no šī skatupunkta ilgstošie nemaz nedzeršanas periodi ir vēl bīstamāki
Nezinu, kur Tu to izrāvi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #53 : 2017. gada 10. februāris, 15:47:49 »

Nu, nu, zinu kungus, kuri pēc pensionēšanās aiz neko darīt nodzērušies.

Bet arī fakts, ar gadiem alko gribas arvien mazāk un prātīgāk.
Vecums, vecums ;) Vai arī laiks tāds, apkārt vispār dzer mazāk,
jaunieši vispār tagad tādi tiklīši - mācības, karjera, veselīgs dzīvesveids... skuka zeļonaja
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 10. februāris, 15:56:05 no tuk »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #54 : 2017. gada 10. februāris, 15:53:04 »
man paveicies, es tādus nezinu :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #55 : 2017. gada 10. februāris, 16:31:56 »
es, kamēr smēķēju, dzēru mazāk... tad atmetu, bet piesitās dzeršanas liga, šitā latentā, kā Narcise saka, vienatnē, slepus, katru dienu pa šļukai... tagad bail atmest, sazin kas vēl piesitīsies... katram sava uts zinies...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #56 : 2017. gada 10. februāris, 17:09:15 »
Daddy, neķer kreņķi, man 90+gadīgajai vecomei dr ieteica pēc brokastīm iešaut pa spicglāzītei melno balzāmu - gremošanai, asinsritei, nerviem... :)
Anglijas karaliene ar pa graķītim ieraujot.
Atslēgas vārds mērenība, lielās devās visas zāles inde.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #57 : 2017. gada 10. februāris, 17:40:09 »
Nu pag... Videnē no 0,5 varēja 4 džeki dabūt taaaaaadu jautrību. Tagad tādu homeopātisko devu pat sieva nepamanīs:) kko līdzīgu var saķert divatā litru izlokot.
Joprojām iesācēji?

Atslēdzies reno

« Atbilde #58 : 2017. gada 10. februāris, 17:51:37 »
Lasīju visu cauri, laikam es arī latentā dzērāja, bieži dzeru vienatnē, jo nav kompānijas,  necik nereibstu. Bet agrāk par pavēlu vakaru gan nē, tā kā esmu tikai ceļa sākumā.
Man par to krājkasīti radās laba doma -vot stāvu pie vīna plauktiem un nolemju pirkt lētāku vīnu, starpība krājkasē

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #59 : 2017. gada 10. februāris, 18:02:35 »
Reno + 1.
Nez kāpēc tā šausminās par dzeršanu vienatnē. Labāk vienatnē rāmi pie datora nekā sazin kur ar ko un tad vēl muļķības sastrādā un mājās jātiek utt.
Es kaut kā aizdomīgi skatos uz tiem, kas ne grama, tie, man liekas, par sevi nav pārliecināti, vai spēs apstāties. Es varu dzert un varu nedzert, nav problēmu. Bet nevienu nenosodu ne par dzeršanu, ne par atturēšanos un nekad nejautāju iemeslus.
Daddy gan mani pārsteidza, ja nejoko, nebiju pamanījusi, ka Tu vispār lieto  :)
Reno, ceļa sākumā  :rofl: