Autors Tēma: alkoholisms-mans..  (Lasīts 12639 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: alkoholisms-mans..
« Atbilde #60 : 2017. gada 10. februāris, 18:05:45 »
http://www.dailymail.co.uk/health/article-3740201/New-treatment-alcoholics-INCLUDES-booze.html

re, esot tablete, kas samazina vēlmi dzert,t.i. iedzer kādu glāzi un vairs negribas

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #61 : 2017. gada 10. februāris, 18:14:20 »
Precizēšu mazliet vairāk savu iepr. teikto par latento alkoholismu (kas, galvenokārt, izplatīts sieviešu vidū). Par latento to sauc tāpēc, ka tas tiek labi noslēpts no apkārtējiem un sabiedrības (t.sk darba kolēģiem), JO tiek dzerts biežāk vienatnē un slepus, toties regulāri. Arī statistikā kā alkoholiķes viņas nekur neparādās, jo palīdzību jau reti kad meklē pie narkologiem (kauns taču vai arī problēmu neatzīst). Latentās alkoholiķes visbiežāk ir solīdas kundzites ar nesliktu izglītību, kuras strādā gan par ierēdnēm, gan citur (un ne jau fizisku darbu), bet kuras vakaros pret nogurumu, grūtsirdību vai kreņķiem vai vienkārši "labam miegam" (ļoti izplatīts teiciens!) iedzer visbiežāk vīnu, pakapeniski to sāk darīt regulāri, praktiski gandrīz katru darbdienas vakaru, pamazām arī devas palielinās, līdz pamazām kundzītes (gan ne visas!), bet diemžēl, pārvēršas par alkoholiķēm, jo vairs nespēj dzīvot bez ierastās vakara devas. Protams, tiek dzerts arī brīvdienās. Sliktākais ir tas, ka alkoholisma robeža jau nav samanāma, kurā it kā nevainīga iedzeršana pārvēršas jau par atkarību. Vīriešiem biežāk ir citāds dzeršanas stils un vīna vietā vakaros tiek iemalkots alus, turklāt vīrieši šo ieradumu parasti neslēpj kā sievietes. Bet nodzeras kā vieni tā otri, tikai sievietes diemžēl, pat ātrāk. Bet to jau visi zin. ;)
To visu es rakstu tikai tāpēc, ka varbūt kādai noderēs... :)
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 10. februāris, 18:43:00 no Narcise »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #62 : 2017. gada 10. februāris, 18:41:05 »
Kāda pretruna, kā var būt, ka lv izplatīts, ja statistikā neparādās?
Tas izskatās vairāk pēc pieņēmuma. Nu, ja tiek dzerts katru dienu,
darbā varbūt var noslēpt pašā sākumā.
Slēp vai neslēp, pieej tuvāk un jūti, he kāds vakar ar alko niekojies... :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #63 : 2017. gada 10. februāris, 18:43:57 »
Jā, narkologam te darbs pamatīgs.. Narcise noraksturoja jau zināmās kundzītes mats matā, hi, hi.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #64 : 2017. gada 10. februāris, 18:45:47 »
Kāda pretruna, kā var būt, ka lv izplatīts, ja statistikā neparādās?
Tas izskatās vairāk pēc pieņēmuma. Nu, ja tiek dzerts katru dienu,
darbā varbūt var noslēpt pašā sākumā.
Slēp vai neslēp, pieej tuvāk un jūti, he kāds vakar ar alko niekojies... :)
Nav nekāda pretruna, ir visādas ANONĪMĀS aptaujas, krīžu telefoni (kur zvana anonīmi sievietes) u.c metodes, kas parāda problēmu. Par to runā narkologi, un es neko neesmu izdomājusi. Starp citu, latentais alkoholisms starp sievietēm ir izplatīts visā pasaulē, tikai citur, piem.Rietumeiropā vai ASV cilvēki vismaz nekomplekso doties pie psihoterapeitiem, lai runātu par savu problēmu, kaut vai anonīmi, ja viņi to vēlas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #65 : 2017. gada 10. februāris, 19:02:06 »
Ai, tie ārzemnieki, jau vispār tendēti skraidīt pie psihoterapeitiem.
Būtu labāk pie narkologa gājuši.
Derētu attīstīt kustību-ārā no skapja, dāmas dzeriet atklāti, par vienlīdzīgām dzeršanas tiesībām,pietiek slēpties utt... un 8.martā kādu gājienu sarīkot :)
Ai, nu tak visi pieauguši cilvēki,katrs ar savu dzīvi var darīt kā grib.
Galvenais, lai tas neskādē citiem. Tām pusmūža kundzītēm bērni gan jau izauguši.
Sliktāk ir, ja žūpo jauni cilvēki, kuriem vēl mazi bērni. Lai tak kundzītēm tiek kāds prieciņš. :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #66 : 2017. gada 10. februāris, 19:08:20 »
Ai, tie ārzemnieki, jau vispār tendēti skraidīt pie psihoterapētiem.
Būtu labāk pie narkologa gājuši.
Derētu attīstīt kustību-ārā no skapja, dāmas dzeriet atklāti, par vienlīdzīgām dzeršanas tiesībām,pietiek slēpties utt... un 8.martā kādu gājienu sarīkot :)
Ai, nu tak visi pieauguši cilvēki,katrs ar savu dzīvi var darīt kā grib.
Galvenais, lai tas neskādē citiem. Tām pusmūža kundzītēm bērni gan jau izauguši.
Sliktāk ir ja žūpo jauni cilvēki kuriem vēl mazi bērni. Lai tak kundzītēm tiek kāds prieciņš. :)
(!) Jēdziens "kundzītes" nenozīmēja tieši pusmūža vai vecākas sievietes ("kundzītes" tika lietots nozīmē "inteliģentas"!), latentās alkoholiķes ir arī jaunas sievietes, kurām vispār vēl nav bērnu!
Bet paliksim pie tā, ka tiktiešām, katrs ar savu dzīvi var darīt ko grib un izdarīt savas personīgās izvēles.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #67 : 2017. gada 10. februāris, 19:46:53 »
Narcise, kādēļ tad tās latentās dzērājas palielina ikvakara devu, ja jau ar laiku samazinās vajadzīgā deva, lai būtu pālī?

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #68 : 2017. gada 10. februāris, 20:19:26 »
Narcise, kādēļ tad tās latentās dzērājas palielina ikvakara devu, ja jau ar laiku samazinās vajadzīgā deva, lai būtu pālī?
Alkoholismam ir 3 stadijas, sākumā devas palielinās, atkarībai attīstoties, jo paaugstinās tolerance (jeb izturība pret alkoholu reibuma iegūšanai), bet pēc tam izturība tieši pretēji, samazinās vai pat būtiski samazinās - (kā es te iepriekš jau minēju 1 konkr. piemēru ar savu radinieci, kura ir šmigā jau no 1 pudeles alus) vai kā te Broņa rakstīja, ka viens otrs alkāns jau pat no alko smakas reibst. (Vrb nedaudz pārspīlēts, bet minimāli). Pēdējiem minētajiem ir stabili 3.stadija.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #69 : 2017. gada 10. februāris, 20:25:30 »
Joki mazi. Tauta runā, ka ir divas lietas, no kurām sievietes netiekot vaļā nekad vai gandrīz nekad.
a) alkohols,
b) iešana "pa rokām" (pareizāk te būtu norādīt citu ķermeņa daļu, kura ir tikai vīriešiem, bet tik rupjš nebūšu, - gan jau sapratīsiet tāpat).
Veči vēl kkā varot saņemties un atmest, sievietēm - bezceris.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies diddly

« Atbilde #70 : 2017. gada 10. februāris, 20:29:36 »
Narcise,neizsakies.
Pa manam,tas 2 glāzes vīna,tas ir normāli.
Te gan būtu cita runa,jo kādam arī 1a vīna glāze ir :rat:

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #71 : 2017. gada 10. februāris, 21:06:05 »
Narcise,neizsakies.
Pa manam,tas 2 glāzes vīna,tas ir normāli.
Te gan būtu cita runa,jo kādam arī 1a vīna glāze ir :rat:
Priekš Tevis tas vrb ir normāli, bet ir cilvēki, kas vispār nedrīkst vairs dzert,  - kā jau iepriekš teicu, viss ir indivduāli un katram savas izvēles.
Principā visu esmu pateikusi un nevienu netaisos pārliecināt. :)  Un kā jau teicu,  - vrb kādam (-ai) noderēs (kam ir tādi riski-gan jau viņi paši to apzinās), un tāds ari bija mans mērķis. Ne vairāk, ne mazāk. Jauku vakaru.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #72 : 2017. gada 10. februāris, 22:22:15 »
tā..manuprāt dzērāji parastie...aiz bailiem,ka nu tik šamos arī kāds nosauks par alkoholiķiem ar savu taisnošanos un pretējā pierādīšanu ir nemanāmi aizdi@suši Klāras tēmu  :fryingpan: :fryingpan:
šis ir tas gadījums,kad es bez žēlastības izmestu komentārus...aļa 2as glāzes tas ir normali..utt u.c kuri velk hohmas virzienā...
jā citam tas iR normali, bet šajā gadījumā iet runa,kad kāds grib risināt probēmu..nevis spriest,ka tas ir normāli.
Jūs domājat ,ka Klārai tā ir viegli..pateikt-auzas...man laikam vajag paliidziibu??? man liekas ka nav gan...
nutad cienīsim viņu par uzticēšanos mums un vismaz tēmā negvalžam to,kas viņai nepalīdz  :evil:

:yes: Narcisei un Broņai ,kas saprot par ko saruna nevis gvelž un apstriid un piesārņo .
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #73 : 2017. gada 10. februāris, 22:29:39 »
Mellenei taisnība 100%. Vienreiz jau līdzīga tēma tāpat aizgāja auzās -ai, tas tak normāli, forši, pudele vīna nieks vien ir, un glāze  -tas jau vispār nekas.

Visu patinot atpakaļ -vienīgais reālais  apņemties uz kaut pāris stundām -līdz pusdienas laikam, līdz vakaram utt. Un varbūt mājās neturēt tik viegli pieejamu alko

Varbūt sākt apzināt tās problēmas, kas izraisa vēlmi iedzert? Es savējās zinu, dažreiz pielemju sev sauso likumu, bet nav īstas motivācijas

Atslēdzies tuk

« Atbilde #74 : 2017. gada 10. februāris, 22:45:22 »
oij...vietējie alkogõliķi lasa un naf ko teikt??? 35 skatījumi  :P bez reakcijas :)
es pagaidīšu..un tad kā izbijis iedzērājs tik muti virināšu.....

bet labā ziņa- ja pati to saproti,tad tas jau ir solis uz izkļūšanu laukā.
man starp citu daudzas prakses rados un tml.kur cilvēki netika laukā no šīs sõdības tikai tādēļ,ka paši noliedza,ka tā IRprobēma...

A bet mīļā Mellen, Tu tak pati nosodoši aicināji vietējos žūpas neklusēt..., tad nu...