Autors Tēma: alkoholisms-mans..  (Lasīts 12557 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dip

Re: alkoholisms-mans..
« Atbilde #75 : 2017. gada 10. februāris, 23:10:45 »
Alkoholu nelietoju vairāk nekā 6 gadus. Domājams, esmu Paula variants. Ceļš līdz nelietošanai bija garš. Un ne īsti skaists. Bet viens no posmiem bija līdzīgs autores izklāstītajam. Man ir saglabājusies piezīmju grāmatiņa, kura ar krustiņu atzīmēju dienas, kad biju dzērusi. Bet bija arī trīs krustiņdienas, kad biju smagā pālī. Drausmīgi žēl to laiku. Bet, no otras puses, man vismaz ir saprotama šī problēma.
Jā, kad nebiju dzērusi kādu nedēļu, kļuva žēl bojāt statistiku:)
Pret alko pretenziju nav. Ka citi iedzer - nav problēmu. Ir pat interesanti vērot cilvēkus.
Padoma nav.

Atslēdzies Klāra

« Atbilde #76 : 2017. gada 11. februāris, 10:38:25 »
manuprāt ne mazsvarīgs faktors ir vecums. Ja tev jau ir pāri 35 un alkoholisms nav izpaudies, tad iespēja nodzerties būtiski samazinās

Nepiekritiishu ! Mammai draudzene saaka iedzert pa bikim peec 40 gadiem, kad deels aizgaaja savaa dziivee..Lai nebuutu vientuji, kaada glaaziite likjieriisha(brrrr.) pie TV utt..60 gados vinja bija totaali nodzeerusies ..Un zinu vairaakus shaadus gadiijumus.

Atslēdzies Klāra

« Atbilde #77 : 2017. gada 11. februāris, 10:39:18 »
Alkoholu nelietoju vairāk nekā 6 gadus. Domājams, esmu Paula variants. Ceļš līdz nelietošanai bija garš. Un ne īsti skaists. Bet viens no posmiem bija līdzīgs autores izklāstītajam. Man ir saglabājusies piezīmju grāmatiņa, kura ar krustiņu atzīmēju dienas, kad biju dzērusi. Bet bija arī trīs krustiņdienas, kad biju smagā pālī. Drausmīgi žēl to laiku. Bet, no otras puses, man vismaz ir saprotama šī problēma.
Jā, kad nebiju dzērusi kādu nedēļu, kļuva žēl bojāt statistiku:)
Pret alko pretenziju nav. Ka citi iedzer - nav problēmu. Ir pat interesanti vērot cilvēkus.
Padoma nav.

Apsveicu !! Mans meerkjis ir liidziigs !

Atslēdzies Klāra

« Atbilde #78 : 2017. gada 11. februāris, 10:45:31 »
tā..manuprāt dzērāji parastie...aiz bailiem,ka nu tik šamos arī kāds nosauks par alkoholiķiem ar savu taisnošanos un pretējā pierādīšanu ir nemanāmi aizdi@suši Klāras tēmu  :fryingpan: :fryingpan:
šis ir tas gadījums,kad es bez žēlastības izmestu komentārus...aļa 2as glāzes tas ir normali..utt u.c kuri velk hohmas virzienā...
jā citam tas iR normali, bet šajā gadījumā iet runa,kad kāds grib risināt probēmu..nevis spriest,ka tas ir normāli.
Jūs domājat ,ka Klārai tā ir viegli..pateikt-auzas...man laikam vajag paliidziibu??? man liekas ka nav gan...
nutad cienīsim viņu par uzticēšanos mums un vismaz tēmā negvalžam to,kas viņai nepalīdz  :evil:

:yes: Narcisei un Broņai ,kas saprot par ko saruna nevis gvelž un apstriid un piesārņo .
:*
Viegli nav taa izklaaties kaa vecai lupatai. Bet jaaatziist juus esat vieniigie ar kuriem varu buut atklaata. Cik staastu par savu probleemu draudzeneem, taas zviedz..Ha ha haa..puspudele viina .., baigaa jau nu dzeeraaja ! Bet mans ieksheejais zvanijsh pilniigi dimd ..pietiek, suudi buus !!! Es vienmeer esmu reibusi no ljoti maza daudzuma alko..Bet iespejams pa gadiem arii akna ir nodzerta. Shodien jaabrauc uz tusinu, protams ka nedzershu..

Atslēdzies tuk

« Atbilde #79 : 2017. gada 11. februāris, 11:08:35 »
Esmu ievērojusi, ka tusos, kompānijās ideāli darbojas teksts- “es šodien nedzeršu“ vai
“man šodien negribas“. Ja sāksi skaidrot, ka dzer par daudz, sāks pierunāt, nu vienu
jau var, ak, nu beidz, ko āksties...
Vēl var ar pirmo pielieto glāzi rokās defilēt un uz piedāvājumu vienmēr atbildēt -
“paldies, man jau ir“.
Šie ir pašas pārbaudīti paņēmieni, kad nav plānots lietot alko, bet uz pasākumu jāiet.
Visideālākais aizbildinajumš gan ir auto stūre, arī tad,ja pašam tomēr ir vēlme iedzert.

Atslēdzies Klāra

« Atbilde #80 : 2017. gada 11. februāris, 11:28:56 »
Esmu ievērojusi, ka tusos, kompānijās ideāli darbojas teksts- “es šodien nedzeršu“ vai
“man šodien negribas“. Ja sāksi skaidrot, ka dzer par daudz, sāks pierunāt, nu vienu
jau var, ak, nu beidz, ko āksties...
Vēl var ar pirmo pielieto glāzi rokās defilēt un uz piedāvājumu vienmēr atbildēt -
“paldies, man jau ir“.
Šie ir pašas pārbaudīti paņēmieni, kad nav plānots lietot alko, bet uz pasākumu jāiet.
Visideālākais aizbildinajumš gan ir auto stūre, arī tad,ja pašam tomēr ir vēlme iedzert.
Es parasti sagaazhu sev pilnu glaazi ar sulu un saku, ka man viss kaartiibaa. Parasti tusos nedzeerusi esmu viss skaljaakaa un trakaakaa no visiem, liidz ar to visi domaa, ka es paalii...Buus zviedru galds..tad nu neviens uz pirkstiem neluurees, kaadas pudeles cilaaju vai necilaaju.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #81 : 2017. gada 11. februāris, 11:32:21 »
Kādreiz, kad man, nelietotājam, par daudz uzbāzās ar savu "no vienas jau nekas nebūs", "tu mani cieni vai nē?", tad es atklātā tekstā stāstīju, ka no tās vienas palieku agresīvs, sāku laust mēbeles, dodu pa purnu katram, kurš pa rokai pagadās, pievemju visu visapkārt, utml. Zini, vienmēr nostrādāja. Atšuvās momentā, y viens otru vēl brīdināja pie manis ar tādiem piedāvājumiem nerādīties.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #82 : 2017. gada 11. februāris, 11:33:18 »
Aizbildinājumi, lai viesībās nedzertu:
1)  šodien negribu
2) esmu pie stūres
3) iedzēru zāles, kas nav savienojamas ar alkoholu
4) domāju, ka esmu stāvokli

Varat sarakstu papildināt. :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #83 : 2017. gada 11. februāris, 11:36:30 »
es atklātā tekstā stāstīju, ka no tās vienas palieku agresīvs, sāku laust mēbeles, dodu pa purnu katram, kurš pa rokai pagadās, pievemju visu visapkārt, utml. Zini, vienmēr nostrādāja.

Es reiz ko līdzīgu izmēģināju teikt, tikai mans aizbildinājums bija, ka dzērumā sāku uzmākties vīriešiem. Nevajadzēja tā teikt - vecim uzreiz acis iemirdzējās un man pielēja pilnu glāzi. :D

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #84 : 2017. gada 11. februāris, 11:42:55 »
Es reiz ko līdzīgu izmēģināju teikt, tikai mans aizbildinājums bija, ka dzērumā sāku uzmākties vīriešiem. Nevajadzēja tā teikt - vecim uzreiz acis iemirdzējās un man pielēja pilnu glāzi. :D

Biedēji suni ar desas luņķi?  :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #85 : 2017. gada 11. februāris, 15:04:49 »
Dzirdēju baumas, ka čatā par šo tēmu bijusi konference .Varbūt kāds var ìsi atstāstīt, neminot personvārdus?
Bet par taisnošanos  par nedzeršanu - manuprāt, pieauguši cilvēki netaisnojas, kā arī pieauguši cilvēki neprasa paskaidrojumus, kāpēc  Kko neēd, nedzer vai nedari.

Atslēdzies reno

« Atbilde #86 : 2017. gada 11. februāris, 15:13:34 »
Es itkā visu vakaru pa laikam  biju, bet tā arī nesapratu, kas, ko, kam, par ko ne tā ir pateicis, jeb pārpratis, jeb nemaz tā nav domājis. Man liekas, ka par alkohola devām -kas vienam nieks, citam pālis. Un par radiniekiem -alkašiem, vai tas ko ietekmē psiholoģiski.

Vismaz tā man liekas :thinking:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #87 : 2017. gada 11. februāris, 15:18:16 »
Būtu brīnišķīgi, ja tā vienmēr būtu...
Katru vegānu centīsies pārliecināt par gaļas nepieciešamību,
vegāns sāks elst par līķu ēšanu,
kundzītei uz diētas mēģinās ieskapēt otru kūkas kluci...
Es, protams, pārspīlēju un sabiezinu krāsas :) ,bet mēdz gan būt, ka citi “labāk“ zina,
kas kuram noderīgāks ;)

Atslēdzies Broms

« Atbilde #88 : 2017. gada 11. februāris, 16:20:23 »
Kad paziņoju, ka nesmēķēju, bieži mēģināja cienāt ar cigaretēm.
Kad saku, ka alko nelietoju, vienmēr pūlas ieliet glazīti.
Kad saku, ka ieturu diētu, pūlas pierunāt uz papildporciju.
Ar naudu gan šitas nedarbojas.

:)

Atslēdzies dip

« Atbilde #89 : 2017. gada 11. februāris, 16:49:38 »
Ne reizi man neviens nav spiedis iedzert. Un arī replikas nav bijušas. Vieniem pasaku, ka alko nelietoju. Citiem, ka dzira man paredzētā vagonā izbeidzās ātrāk nekā mana dzīve:) Apppsolūti nenosodu lietotājus. Un saprotu alkoholiķus. Bet savas "patiesības" nomācošie uzspiedēji besī visās jomās. Pat ne besī - vienkārši neņemu viņus vērā.