Autors Tēma: Maltās gaļas utilizēšana  (Lasīts 4469 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Ēsma

Maltās gaļas utilizēšana
« : 2014. gada 29. oktobris, 22:03:51 »
Viedās, čaklās, lūgtum padomu- kā smuki izdarīties ar  malto gaļu, ja  kotletes, frikadeļu zupa, čilli con carne, musaka, pasta bolognese un maltās gaļas mērce vulgrais ir bijušas. Gribas... nu kaut ko tādu  :confused: interesantu, ne pārlieku sarežģītu (sarežģīts manā izpratnē ir- jāblanšē kaut kas vai jālieto cukura glazūra vai ūdens peldē kausēta šokolāde vai jāatkaulo vista vai jālieto rīvmaize un miltu mērces:))  gaļas klucis ir -izdomas nav :o   

Atslēdzies faraons

Re: Maltās gaļas utilizēšana
« Atbilde #1 : 2014. gada 29. oktobris, 22:07:04 »
latviskais falšais zaķis?

Atslēdzies faraons

« Atbilde #2 : 2014. gada 29. oktobris, 22:08:41 »
šai gadijienā grūtākais būs izveidot ausis:))

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2014. gada 29. oktobris, 22:09:24 »
Lazanja, tiitenji, tie resntrubainie makaroni sapildīti, viltotais zakjis, kaads sacepums, pildiita paprika, teftelji...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #4 : 2014. gada 29. oktobris, 22:10:02 »
piebāz piparus, tos, kas paprika

maisījums : maltāgaļ, rīsi (gandrīdz izvārīti), sīpoli, sāls, piperi, timiāns, rozīnes.

pirms likt sautēties, uztais bik dārzeņu mērci - buljonu apakšā no visa kas mētājas ledskapī - sīpols, rīvēts burkāns, selerija un citi dārzeņi... šitajā saliec piparus un sautē.

Atslēdzies Ēsma

« Atbilde #5 : 2014. gada 29. oktobris, 22:18:17 »
 Jūs jau labas, bet es izlepuse :blushing: netīk man  tefteļi un piebāzti pipari un  zaķis ir tāda liela bezausaina kotlete-  ā, un no lazaņas man arī bail (tas arī ietilpst sarežģīto  ēdienu kategorijā) Vot trakums, ka šitāda caca te gadījusies :-\

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2014. gada 29. oktobris, 22:20:39 »
piebāzti piperi, mmm... kopš atklāju rozīnes iekšā un mērcīti apakšā,.. kas var būt labāks

Atslēdzies faraons

« Atbilde #7 : 2014. gada 29. oktobris, 22:22:28 »
kā teica klasiķi (Makss un Morics)
(varbūt par zaķi)

to, ja grib, var ēst tūlīt
un var rītā uzsildīt.

ja Tev mājās ir daži metri zarnu (kam gan nav), tad vari ātri gaļu  sapildīt desās !!!

Atslēdzies Ēsma

« Atbilde #8 : 2014. gada 29. oktobris, 22:27:38 »
 ;D daži metri zarnu, ;D ;D Ha! prjamo vsjo brošu un iešu savas dārgās zarnas ķērnāt maltai gaļai!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #9 : 2014. gada 29. oktobris, 22:30:11 »
Kofta
Ar papriku, tomātiem, sīpoliem

Atslēdzies Ēsma

« Atbilde #10 : 2014. gada 29. oktobris, 22:34:33 »
Mango, vai var pa  soli pa solim to koftas recepti? Zinu tik to, ka tās ir gaļas bumbiņas austrumnieku?  irāņu? pakistāņu? persiešu? gaumē un  uz ātro googlē step by step nekas neizrādījās

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2014. gada 29. oktobris, 22:52:51 »
Es taisu gaļas bumbočkas -maltā gaļa ar smalki rīvētiem burkāniem, klāt visādas garšvielas pēc patikas. Bumbiņas apcepu un tad lieku katlā pasautēties pašas gatavotajā lečo. Tā kā tev nav mana lečo, tad, kamēr cepas bumbiņas, vari savārīt mazo bundžu tomātu ar kādu papriku, sīpolu, ķiploku un taml. T. i. sīpolu sacepini vispirms, tad tomātus un papriku.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #12 : 2014. gada 29. oktobris, 23:13:33 »
Bumbiņas, irbulīši, games lieta.
Taisu libāniešu, uz plāts.

1) Gaļai pievieno sasm.sīpolu un pētersīļus, sāli, koftas garšvielu*, kārtīgi samīca.
2) Izlīdzina gaļu uz plāts, daļu gaļas pietaupa.
3) Liek plāti cepenē uz minūtēm 10.
4) Ņem plāti ārā, gaļa no malām būs sarāvusies, aizpilda malas ar pietaupīto gaļu.
5) Liek uz gaļas tomātu šķēles, paprikas ripas, sīpolu ripas (ja garšo sīpoli), uzkaisa dārzeņiem sāli, citronpiparus, var uzliet pusglāzi ūdens, kas sajaukts ar tomātu pastu (es neleju; reiz uzlēju nedaudz tomātu sulas, skatoties, kāda gaļa, cik sausa).
6) Liek plāti cepenē un cep 40-50 min. atkarībā no plīts (man vecā gāzes, lieku pa virsu foliju, lai neapdeg, 15 min. pirms beigām noņemu).

* Koftas garšvielas var aizstāt ar šādu garšvielu maisījumu: malti melnie pipari, baltie pipari, gaļas garšviela, pustējkarote kanēļa. Uz 1 kg gaļas nepilna ēdamkarote maisījuma.

Recepte by Hosams Abu Meri iekš kkāda žurnāla, neatceros kāda.
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 29. oktobris, 23:16:10 no Mango »

Atslēdzies Ēsma

« Atbilde #13 : 2014. gada 29. oktobris, 23:35:31 »
Mīļš paldies par padomiem un receptēm. Mango- devi man iedvesmu koftoties:) Reno- man nav tava lečo, bet ir manas Saldus tantes  gatavotais- kabači tomāti sīpoli, ķiploki u.c. a'al lečanie produkti- tā kā varēšu pēc laika tavu recepti iemēģināt, un tad kad labs strēķis būs pagājis bez maltas gaļas, tad to ar rozīnēm ar' iemēģināšu.
 paldies jusm visām- labām gudrām,  virtuves viedām. :big_hug:   

Atslēdzies ragana

« Atbilde #14 : 2014. gada 30. oktobris, 08:37:34 »
Varbūt gaļa jau ir utilizēta, bet briesmonīgi garda recepte (pēc atmiņas):
Maltā gaļa
Vismaz 1/3 no gaļas daudzuma - sasmalcināti pētersīļi
ķiploks drusku
sāls, pipari, sarīvēts sīpols, tuč-tuč cukura
Visu sastrādā vijīgā masā, veido bumbuļus vidēja āboltēna izmērā, saliek glīti termoizturīgā traukā, 2/3 dziļumā pārlej ar sarkanvīnu un liek cepeškrāsnī uz kādiem 180-190 C. Kad vīns 1/3 novārījies, pavelk visu laukā, bumbuļus apmet vēkšpēdus un liek vēl pasautēties, līdz šiem smuka garoziņa izveidojas. Pasniedz ar rīsiem un tomātu - sīpolu-utt.salātiem, kas aizdarīti ar kādu ogu etiķi.
Nomirīt var ēdot. :faint: