Autors Tēma: Par Baltijas (ap)bruņošanu  (Lasīts 19372 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Re: Par Baltijas (ap)bruņošanu
« Atbilde #45 : 2017. gada 28. februāris, 18:23:29 »
• 2017.gada aizsardzības budžets ir 449,57 miljoni eiro, kas ir 1,7% no IKP.
 • 2017.gadā kopumā no nodokļos samaksāta 1 EUR aizsardzībai tiek atvēlēti 4,9 centi.
 •2017.gada budžets tiek sadalīts kategorijās: 33% investīcijas, 28% uzturēšana, 39% personāls.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #46 : 2017. gada 28. februāris, 18:23:49 »
Ja Zigfrīds puslīdz precīzi atradis valsts parāda summu, tad turpat vajadzēja būt datiem par % no IKP. Precīzu ciparu nemeklēju, tiek lēsts ap 40% no IKP (galējais pieļaujamais pēc st-t.kritērijiem - 60%).
Savukārt jābūt pavisam kurlam un aklam, lai nedzirdētu gaušanos, ka mēs nevaram pavilkt 2% no IKP aizsardzībai.
Zigi, starpību saredzi?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #47 : 2017. gada 28. februāris, 18:35:14 »
Nu, forši, pa visiem jūs mani te apgaismojāt un ar argumentiem apgādājāt.

Mao, par to cilvēkgalvu skaitu uz vienu tanku es aŗī iedomājos, bet tad padomāju, ka galvas varbūt jau agrāk savestas, bet transporta pietrūka ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #48 : 2017. gada 28. februāris, 18:40:14 »
A kāda šķirba?
Es par valsts parādu runāju, kurš palielinās par EUR 15 sekundē.
Kurš to aizdevējiem atmaksās? Varianti:
a) Ministru kabinetā aug naudaskoks
b) aizņēmumi tiek ņemti ar pārliecību, ka jāatdod nebūs. Un nebūs arī.
c) tas viss tiks atdots eventuāli ne savādāk kā no iedzīvotāju samaksātajiem nodokļiem, pie tam, tie, kuri no valsts budžeta algās (un savādāk) saņem un pēc tam daļu no saņemtā nodokļos tipa samaksā, situācijas uzlabošanā būtībā vispār nepiedalās (līdzekļu pārlikšana no vienas kabatas otrā, pie tam no vienas kabatas tiek izņemts vairāk, nekā otrā - ielikts). Tieši tas pats - ar tiem, kuri pa vietējo tirgu šņakarējas.

No kurienes šis ārējais parāds ir radies? Da, viss vienkārši ... Viens otrs te lielījās ar savu turību ... Nu, bet valsts būtībā aizņemoties šo turību minētajam pilsonim (un vairākumam citu) arī nodrošināja. Cik garš, tik plats. Voooot, tas, kurš ko ražo un eksportē ... te ir pavisam cita runa ...
Rezultātā valsts ir aizņēmusies, lai nodrošinātu iespēju pilsonim x nenodarboties ar taustāmu vērtību radīšanu. Vot y viss.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #49 : 2017. gada 28. februāris, 18:42:45 »
A kāda šķirba?
Es par valsts parādu runāju
(iepriekšējā ierakstā) : Zigfridam kopā ar sievu jānopelna un nodokļos šodien katram jāsamaksā pa 20K, lai ... kāds varētu netraucēti skraidīt pa poligonu ...
Tad Tev jātaisa cita tēma, nejauc cilvēkiem galvas; šī ir par aizsardzību.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #50 : 2017. gada 28. februāris, 18:43:04 »
Būt parādā ir sūd..gi, bet kura valsts ir bez ārējā parāda?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #51 : 2017. gada 28. februāris, 18:47:41 »
Tad Tev jātaisa cita tēma, nejauc cilvēkiem galvas; šī ir par aizsardzību.

Grozies, kā gribi, bet par to, lai tam, kurš tur, poligonā atrodas, būtu, kur dzīvot, tik un tā no mūsu nodokļiem būs jāmaksā. Par to šeit ir runa.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #52 : 2017. gada 28. februāris, 20:00:17 »
Nē, šeit jāgrozās būs tam, kurš meloja, lai panāktu pārsvaru savi pozīcijai.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #53 : 2017. gada 28. februāris, 20:02:30 »
Vajag saprast (vai pārjautāt), ko saka, tad, iespējams, melojis nebūs neviens.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #54 : 2017. gada 28. februāris, 20:06:40 »
"katram jāsamaksā pa 20K, lai ... kāds varētu netraucēti skraidīt pa poligonu ... ". Iztulko.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #55 : 2017. gada 28. februāris, 20:06:51 »
... a tas, kurš par visu šo balagānu maksā, vispār īsetenībā nav valsts noslēpums?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #56 : 2017. gada 28. februāris, 20:09:17 »

Grozies, kā gribi, bet par to, lai tam, kurš tur, poligonā atrodas, būtu, kur dzīvot, tik un tā no mūsu nodokļiem būs jāmaksā. Par to šeit ir runa.

Kādas tavuprāt būtu piedāvātās alternatīvas šo izmaksu segšanai?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #57 : 2017. gada 28. februāris, 20:10:05 »
Vai es pareizi saprotu? Z mērķis ir sagraut izpratni par patiesajiem tēriņiem uz aizsardzību, sēt šaubas par to nepieciešamību, diskriditēt ļaudis, kas netraucēti skraida pa poligonu? Valsts aizsardzība ir balagāns?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #58 : 2017. gada 28. februāris, 20:16:53 »
"katram jāsamaksā pa 20K, lai ... kāds varētu netraucēti skraidīt pa poligonu ... ". Iztulko.

Skaidroju vēlreiz ...
Iedomāsimies situāciju A. LV nav, kur aizņemties. To biš - ārējā parāda būt nevar pēc definīcijas ...
Tu domā, jūs tur, poligonā tādā skaitā tusētos? Da, figu, būtu spiesti skaitīt katru kapeiciņu, y katru patroniņu uzskaitītu. Y vienai daļai personālsastāva arī pateiktu: "Zēni, naudas nav, - sēdiet mājas."
Kas notiek šobrīd?
Kāds ko iespringst? Esmu gandrīz pārliecināts, ka nē, jo iespēja aizņemties IR. Par to, kurš to visu atdos, savas domas jau uzrakstīju. Ticamākais man ir variants Nr. 3 - LV nodokļu maksātāji. To biš, zaldātiņš, kurš samaksā nodokļus no savas algas visādos budžetos, iepriekš visu savu ienākumu no tā paša budžeta saņēmis, piedalās parāda audzēšanas procesā, bet atdošanas procesā būtībā viņa devums ir ar mīnusa zīmi. Tas ir, to parādu atdos tie, kuri no budžeta nesaņem, bet naudiņu tur iemet gan.

Ceru, ka domu saprati.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #59 : 2017. gada 28. februāris, 20:17:22 »

Kādas tavuprāt būtu piedāvātās alternatīvas šo izmaksu segšanai?

Viņš piedāvā vispār ar aizsardzību nenodarboties, jo esot jau 20k nolicis, pietiekot.

Tur jau tā fiška - davai nedaram neko. Tāds ir padoms.