Autors Tēma: Par armiju, finansējuma pamatotību un citiem neatbildetiem jautājumiem..  (Lasīts 8531 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Zigi, pamēģini neko neizlaist.

1. Vai ru kuģi un lidmašīnas aprobežotos tikai ar pietuvošanos/un reizēm pat pārāk tuvu/, ja Baltijas valstis nebūtu NATO sastāvā?

2. Piekriti, ka aizsardzība ir vajadzīga. Kāpēc saistīji ar kkādu brēku? Kas taisa to brēku? Kā tā izpaužas?
     a) Vai saredzi atšķirību starp uzbrukuma un aizsardzības ieročiem, armijas spēku veidiem un to izvietojumu, lokalizāciju pierobežā?

3. Vai Tu pats izmanto apdrošināsanas pakalpojumus, aizslēdz mājas durvis, būvē sētu vai jebkādā citā veidā "aizstāvi" savu īpašumu?           Jā/nē. Kāpēc?

« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 02. marts, 18:54:32 no Broms »

Atslēdzies Zigfrids

1. LV NATO iestājās jau sen, bet bija laiki, kad NATO vēl šeit nebija. Tad nebija "pietuvošanās" faktu? Un kāpēc jau tad LV netika (bez NATO 5. (?) panta un klātbūtnes) "pievākta" lielkrievijas apskāvienos? Jeb - kāda ir atšķirība starp "tad" un "tagad"? Piedod, atbildu ar pretjautājumu.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Broms

1. LV NATO iestājās jau sen, bet bija laiki, kad NATO vēl šeit nebija. Tad nebija "pietuvošanās" faktu? Un kāpēc jau tad LV netika (bez NATO 5. (?) panta un klātbūtnes) "pievākta" lielkrievijas apskāvienos? Jeb - kāda ir atšķirība starp "tad" un "tagad"? Piedod, atbildu ar pretjautājumu.
Vēl pirms NATO, Latvija bija ES. ES līgums paredzeja turpmāku iestāsanos NATO. Polija NATO bija jau sen. Ru miltārie un politiskie stratēģi nebūt nav duraki.
Teritoriju sagrābšana nenotiek bez ilgstošas plānošanas un stratēģijas izstrādes.
Krievijas armijā tikai pēdējos gados tiek pamatīgāk finansēti. Pēc 1997. viņu armijas kaujas spējas kritās ar katru gadu.

Atslēdzies Zigfrids

2. Zini, es vienā citā diskusijā tiku uzdevis jautājumu par to, kāpēc, ja tik tiešām pastāv bīstamība un Krievijas draudi, armijas mehanizācija sākās ar ko? Ar GB norakstītu, NATO standartiem neatbilstošu šrotu iegādi? Nu, viens cilvēks paziņoja, ka ar to tā diskusija ir beigusies. Bet, nu, labi, lai tā būtu! Jā, es vēl tur izteicu pieņēmumu, ka tas izskatās pēc 2% no IKP "apgūšanas" labāko mūsu jaunāko laiku vēstures paraugu garā. Es te pat necelšu jautājumu par to, vai es viens te mēdzu aizbēgt no jautājumiem (lai paliek), bet, vot, man interesē tomēr, vai Krievijas apdraudējuma sludināšana nenāk no tiem pašiem avotiem, no kurienes savulaik nāca info par to, ka Sadamam Huseinam esot ķīmiskie ieroči un koferītis ar podziņu vienmēr pa rokai? Ceru, ka nav jāatgādina, ka toreiz lielie nemelotāji :) pat izrādi ar butaforijām uzvaras eiforijā uztaisīt bija par slinku. Nu, varēja taču parādīt kādas mucas noliktavā un pateikt, ka tur iekšā ir ai, ai, ai! Bet - nē! Un otrs neskaidrais jautājums gan tur, gan šeit bija, vai tiešām reāla apdraudējuma gadījumā un uztverot to nopietni kāds iegādāsies ... šrotu? Mans secinājums ir, ka paši zēni armijas vadībā īstenībā netic nekādai RUS agresijai, ja tā rīkojas.

Atslēdzies Zigfrids

... un tad rodas likumsakarīgs jautājums.
Ko polittehnoloģijas zinātne tur stāstīja? Kuros momentos tautai bija jādod ienaidnieka tēls? Vai tikai ne tad, kad visapkārt viss ir pilnīgā buļļa ...? Nu, tā, lai skaisti novērstu uzmanību ...  :)

Atslēdzies Minne

No kura gada Putins pie šprices?

Atslēdzies Zigfrids

Vēl pirms NATO, Latvija bija ES. ES līgums paredzeja turpmāku iestāsanos NATO. Polija NATO bija jau sen. Ru miltārie un politiskie stratēģi nebūt nav duraki.
Teritoriju sagrābšana nenotiek bez ilgstošas plānošanas un stratēģijas izstrādes.
Krievijas armijā tikai pēdējos gados tiek pamatīgāk finansēti. Pēc 1997. viņu armijas kaujas spējas kritās ar katru gadu.

Kritās jau gan, bet ir jābūt nenormālam optimistam, lai uzskatītu, ka pirms iestājas ES mūsu armija būtu ko spējusi likt pretī. Tā kā ... iespējas bija, manuprāt, arī tad.

Atslēdzies Zigfrids

3. Jā, aizslēdzu, jā , jā, jā, bet tai pat laikā uz kaimiņiem vaukšķēt paraduma arī man nav, lai arī reizēm pat vajadzētu ...

Atslēdzies Broms

Un 7(?) desanta divīzijas tiešā robežas tuvumā?
Desants ir tikai un vienīgi uzbrukuma spēks!

Atslēdzies Broms

3. Jā, aizslēdzu, jā , jā, jā, bet tai pat laikā uz kaimiņiem vaukšķēt paraduma arī man nav, lai arī reizēm pat vajadzētu ...
Ne jau jautājums par pretenziju izteikšanu kaimiņiem. Stast par to, ka, ja Tu savu īpašumu neaizsargāsi, to kāds vnk savāks.

Atslēdzies Felder

Re: Par armiju, finansējuma pamatotību un citiem neatbildetiem jautājumiem..
« Atbilde #10 : 2017. gada 02. marts, 19:16:04 »
Bērni uzvalkos spēlē savas spēles un spēlēs, bet cik zinu Krievijas impērija tikai tagad, nu nesen uzsāka kara darbību un okupēja teritoriju tuvu EU, palielināja karaspēku daudzumu pie Baltijas robežas un sāka veikt provokatīvus lidojumus un peldējumus, kā rezultātā NATO veic savu funkciju un palielina spēkus un veic mācības Baltijā, Polijā utml. vienkārša formula.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2017. gada 02. marts, 19:18:40 »
Un 7(?) desanta divīzijas tiešā robežas tuvumā?
Desants ir tikai un vienīgi uzbrukuma spēks!

Vot, te ir jautājums, kurš pirmais sāka? Otrais solis vienmēr ir normāla atbildes reakcija.
Otrkārt, krievi apgalvo, ka, atlaižot Baltiju brīvībā 90-o gadu sākumā, ir ticis no Buša vecākā (?) saņemts solījums NATO uz austrumiem nepaplašināt. Neesmu nekur dzirdējis šīs info apgāzumu no ameru puses. Pieņemu, ka tā varētu būt taisnība. Tad ko tagad no krieviņiem var gribēt, ja tā?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #12 : 2017. gada 02. marts, 19:20:17 »
Ne jau jautājums par pretenziju izteikšanu kaimiņiem. Stast par to, ka, ja Tu savu īpašumu neaizsargāsi, to kāds vnk savāks.

Lai teiktu ko tādu, ir jāformulē arī tas, kas tad ir izmainījies? Necik nesen tā nemaz nebija.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2017. gada 02. marts, 19:25:20 »

Lai teiktu ko tādu, ir jāformulē arī tas, kas tad ir izmainījies? Necik nesen tā nemaz nebija.

Acīmredzot Tu aiz sava īpašuma durvīm savelc baigās bagātības, kas iekārdina potenciālos burlakas. Neviens Tevi neapzog, bet Tev ir paranoja, ka tas var notikt, tādēļ Tu ieliec dzelzs durvis, ierīko slēdzeni un vēl apdrošini.

Paranoja, nu :D

Atslēdzies Broms

« Atbilde #14 : 2017. gada 02. marts, 19:35:58 »
Krievi sāka ar Gruziju. Iebrukums un pēc tam rupja robežas pārzelšana Abhāzijā.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 02. marts, 20:06:23 no Broms »