Autors Tēma: Nekustamā īpašuma nodoklis  (Lasīts 6305 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Nekustamā īpašuma nodoklis
« : 2017. gada 05. marts, 17:19:06 »
Džemmai Mežparkā uzlikts 3500 EUR gadā. Žēlojas, ka 1958. gadā būvējušies strādnieku (!) rajonā.

Delfos viņu diezgan norej, kaut gan Mežparkā situācija diezgan dīvaina -īpašniekam atdod grausta stāvoklī novestu īpašumu un uzliek tādu pašu nodokli kā kaimiņu jaunbagātniekam, kas nopircis pa miljonu

Jūrmalā mums, piem. ir atlaide, jo īpašums pirms 1990. un esam deklarēti.
Ja tā padomā -arī no 1958. gada, tikai bijušajā kāpostu laukā. Mums par laimi, uz zemi neviens nepieteicās. Kādu gadu Jūrmala bija Rīgas rajons, pa to brīdi caur visādām rūpnīcām un iestādēm gruntsgabalus vasarnīcām dalīja, pie tam 1200m2. Tēvam viņa budža daba nostrādāja.

Atslēdzies Spārka

Re: Nekustamā īpašuma nodoklis
« Atbilde #1 : 2017. gada 05. marts, 17:22:43 »
Kaut kas tai sistēmā nav labi.
Vispār neliekas taisnīgs nodoklis par to, ko tu pats esi uzbūvējis, nopircis, mantojis.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2017. gada 05. marts, 17:26:49 »
Jā, mūsu situācijā ar atņemtiem un atgūtiem īpašumiem nevar tā vienkārši uzlikt vienādu. Vai sodīt cilvēkus, ka purvu par savu naudu iekopuši par pievilcīgu ciematu ar asfaltētām ielām un komunikācijām.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2017. gada 05. marts, 18:22:48 »
Šis man vispār nav saprotams -cilvēks uzceļ māju, lai nebūtu bomzis
un par to - klakt!, maksā ragā!
Attiecībā uz vienīgo mitekli tomēr, loģiski, būtu jābūt citiem noteikumiem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2017. gada 05. marts, 18:32:36 »
nu tas ar to vienīgo -vienam 500m2 villa Mežparkā, otram vienistabnieks Hruščovkā. Nemaksās ne viens, ne otrs?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2017. gada 05. marts, 18:54:14 »
Ja pelna tā,ka spēj uzcelt to villu un uzturēt, kas ne mazāk prasa, kādēļ gan ne,
nav jau komunisms, ka visiem viss būs vienādi. Tai villai jau tā vairāk jāstrādā un
jānopelna nekā hruščovkai.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #6 : 2017. gada 05. marts, 20:14:02 »
Par zemi es saprotu - LV teritorija, utml., valsts resurss, utt. Par zemi ir saprotams, ka valstij kādas intereses varētu būt. Par ēkām uz tās zemes, kuras 100% finansē tas, kurš būvējas un tur dzīvos, vot par to gan man, izņemot principu "ir, no kā paņemt, ja jau spēj uzbūvēt māju", nav skaidrs, kāds ir tas pamatojums kādu nodokli pieprasīt?
Konkrēti par Skulmi ... nekādu emociju, lai maksā.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2017. gada 05. marts, 20:48:57 »
nu tas ar to vienīgo -vienam 500m2 villa Mežparkā, otram vienistabnieks Hruščovkā. Nemaksās ne viens, ne otrs?
un, ja pieder vasarnīca, tad i vienistabnieks hruščovkā nav vienīgais. A biezenim muiža mežaparkā ir...

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2017. gada 05. marts, 20:59:43 »
jā, lai arī vasarnīca -būdele kaut kur Olaines purvos :rofl:

Konkrēti par Skulmi man arī nav emociju

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2017. gada 05. marts, 21:07:41 »
jā, lai arī vasarnīca -būdele kaut kur Olaines purvos :rofl:

Konkrēti par Skulmi man arī nav emociju
es tieši tādu arī domāju, kā psrs laiku penšiem... 600m2 pašu uzplēstas un iekoptas zemītes un būdele kkur olaines vai baldones novadu (ex)purvos...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #10 : 2017. gada 06. marts, 08:34:57 »
Vislielākā dusma par to, ka nodokļu uzlicējiem nav nekāda daļa par maksātāju faktiskajiem ienākumiem.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #11 : 2017. gada 06. marts, 09:52:36 »
Manuprāt, NĪN jebkurā gadījumā ir no pirksta izzīsts nodoklis, tāpēc taisnīgu likumu tā regulēšanai izveidot nav iespējams. Jo vairāk tāpēc, ka likumi tendēti ievērot formālo pusi, nevis pieiet lietai pēc būtības (Mežaparka villas un hruščovkas+mazdārziņa salīdzinājums ir lielisks piemērs).

Kamēr cilvēks no sava NĪ negūst mantisku labumu - nepārdod, neizīrē u.tml. - sanāk viņš maksā par faktu, ka viņam kaut kas pieder, turklāt, viņš tā kā tā jau maksā šī kaut kā uzturēšanas izdevumus. Tas ir tā kā maksāt nodokli par apģērbu, kas mugurā, vai kurpēm, kas kājās.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tex

« Atbilde #12 : 2017. gada 06. marts, 09:56:08 »
Protams, kam nav daļa par ienākumiem jo mērķis ir izspiest maksimumu no visiem. OK, cik pelna patiešām  biezais gals, šiem vnk nav iespējas uzzināt, jo gan jau viņi sai valstij to (pilnībā) neuzrāda.Un jā, ja clv savulaik ir bijis prātīgs un strādīgs un iekopis labu īpašumu nekurienes vidū un nu tā vieta ir dārga un prestiža, tad, ja nevar vairs atļauties tik dārgu uzturēt(lasi, apmaksāt milzu nodokļus), tiek spiests pārdot tiem, kas varēs (vrb jau ir varai pietuvinātie, kas to vēlas?), jo tā valsts dabūs maksimumu. Un tam nabagam atkal uz kko neiekoptu un neprestižu - sākt no sākuma un padarīt to prestižu...
Tā nu tas ir, ka pat ja esi labi strādājis un radījis ko tiešām labu, tad visticamāk kāds to gribēs atņemt. Ja viduvēji labu, izspiedīs visu rezervi un atļaus paturēt. Ja neko, vēl piebaros... Nav te tiesiskās paļāvības...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2017. gada 06. marts, 10:10:46 »
Pērkot katru naglu, skrūvi, dēli jau vienreiz nodoklis kā pvn tiek nomaksāts,
kad viss salikts kopā, nodokli pārdēvē citā vārdā un slauc atkal.
Arī pērkot īpašumu pvn tiek maksāts, mantojot arī nodoklis jau vienreiz tiek nomaksāts.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #14 : 2017. gada 06. marts, 10:15:39 »
To lielo summu rada zemes nodoklis, kuru savukārt nosaka kadastrālā vērtība un RD izmantoja iespēju zemes nodokli uzlikt 1,5 % no kadastrālās vērtības.Bet izpīpēt kādas noteiktas likumsakarības, pēc kādiem principiem tā noteikta, ir diezgan pagrūti.