Autors Tēma: psihodēliskais folks  (Lasīts 2817 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

psihodēliskais folks
« : 2017. gada 06. marts, 22:39:29 »
http://www.skanumezs.lv/lv/2017/skanu-meza-koncerts-makslas-muzeja-rigas-birza/

Pēc apmeklējuma -gūzma iespaidu -sākot ar publiku, bēbi blakus, dīvaino akustiku
Skaņrades duets interesanti, kādas tik skaņas nevar radīt ar klavierēm un kontrabasu. Fascinējoši, tiesa, 35 minūtē man sāka palikt garlaicīgi, bet es jau esmu nesapraša. Jaunēklis baigi sajūsminājās
Lau Nau  -cik nu dzirdēju -vilšanās, nez kādēļ no psihodēliskuma gaidīju ko vairāk

Atslēdzies taj

Re: psihodēliskais folks
« Atbilde #1 : 2017. gada 07. marts, 07:53:20 »
Interesanti tā, kaut kas pilnīgi savādāks. 2. videoklips rakstā man tīri labi patika, asociējās pat ar kaut ko meditatīvu.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #2 : 2017. gada 07. marts, 08:13:35 »
Ja tev bija interesanti 34 minūtes, tad jau koncerts bija gaa labs!!!!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2017. gada 07. marts, 09:16:10 »
Re, cik interesanti beigās Tev izvērtās.

Grūti ko teikt, pašam neesot tur un neizjūtot autentiskumu, bet no ieskata Youtubē man tā Lau Nau patika labāk - vairāk harmoniskuma, kas man personiski mūzikā ir svarīgi. Bet psihodēlija ir psihodēlija, tam laikam tās abas pārējās dāmas bija atbilstošākas. Bet mani kas tāds neuzrunā, zinu, kādas skaņas var dabūt no katra instrumenta, vispār no jebkura priekšmeta;). Gan jau sāls ir mākslinieka tābrīža emocijās, improvizācijas spējā, savstarpējā saspēlē un saspēlē ar publikas emocijām, bet ko tādu man būtu grūti zālē, slēgtās telpās, sēžot uz krēsla izturēt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2017. gada 07. marts, 09:46:19 »
Telpa bija Biržas muzejēkas iekšpagalms -milzīgs augstums, neskaitāmas reverberācijas. Lau Nau priekšnesums par daudz saplūda vienā skaņu jūklī , un to, ka tā tiešām bija Lau un nevis kaut kāda aizvietotāja Laura, sapratu tikai mājās, paskatoties vēlreiz video:)) Publika arī attiecīgi reaģēja -pēc pāris dziesmām klusi sāka aizplūst

Es pat nevaru teikt ka duets man "patika". Drīzāk bija pārsteigums un ziņkāre, kā kaut ko tādu -bez ritma, melodijas, uzbūves sistēmas vispār var radīt. Jo nekādu noteiktu attīstības līniju tā arī nevarēju sajust. Bet sapratās un juta viena otru, tātad tas kaut kā tiek samēģināts?

Nekādā īpašā meditācijā ieslīgt nevarēju, jo blakus apsēdās māmiņa ar apm 8 mēn. zīdaini. Ir vajadzīga liela drosme, lai atnāktu un čakarētu pasākumu apm. 200 cilvēkiem! Bet var jau būt, ka tai publikai tas bija pieņemami, neviens neko .  Apbrīnojami, bet bija samērā rāms, tikai ar pāris iebļāvieniem sākumā, tad varbūt sāka klausīties :) Vafeles (spriežot pēc smaržas) arī darīja savu

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2017. gada 07. marts, 15:59:19 »
varbūt tas sīkajam bija sava veida sods (piem par bļaušanu naktī!) :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2017. gada 07. marts, 18:32:09 »
Nedomāju vis, ka kko tādu var samēģināt. Protams, ir kkāds "karkass", tēma, bet pārējais -tīrā improvizācija. Tā kā tas notiek jam session.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #7 : 2017. gada 08. marts, 00:07:58 »
Videoklipi fascinējoši (vismaz pa minūtei no katra) , pieļaujy, ka klātienē fascinejoši būtu pat 15min no katra:)