Autors Tēma: Jautājums par stacionāro datoru un WiFi  (Lasīts 1752 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Kikamora

Jautājums par stacionāro datoru un WiFi
« : 2017. gada 08. marts, 12:22:47 »
Blondīnisks jautājums datorspeciem (ceru, ka izteikšos daudz maz saprotami).
Dots: stacionārais dators, kas jāpārceļ uz citu telpu dzīvoklī. Ir Lattelecom interneta pieslēgums, bet vadus līdz jaunajai telpai aizvilkt nav iespējams (ok., gan jau, ka ir, bet čakars nenormāls). Datorā  nav iebūvēta iespēja pieslēgties internetam, neizmantojot vadus.
Jautājums: vai es esmu nosapņojusi, ka ir maza figņa, ko iesprauž stacionārajā datorā, lai tas spētu uztvert WIFi? Ja tāda pastāv, tad kā to sauc - tas varētu būt WiFi USB adapteris? Un, ja tas ir tas, ko es meklēju, vai man derēs jebkurš, vai jāmeklē kaut kādas īpašas specifikācijas? (To, ka, jo jaudīgāks (un dārgāks), jo ātrāks būs WiFi, to es tā kā saprotu).

Atslēdzies daddy

Re: Jautājums par stacionāro datoru un WiFi
« Atbilde #1 : 2017. gada 08. marts, 13:07:45 »
Blondīnisks jautājums datorspeciem (ceru, ka izteikšos daudz maz saprotami).
Dots: stacionārais dators, kas jāpārceļ uz citu telpu dzīvoklī. Ir Lattelecom interneta pieslēgums, bet vadus līdz jaunajai telpai aizvilkt nav iespējams (ok., gan jau, ka ir, bet čakars nenormāls). Datorā  nav iebūvēta iespēja pieslēgties internetam, neizmantojot vadus.
Jautājums: vai es esmu nosapņojusi, ka ir maza figņa, ko iesprauž stacionārajā datorā, lai tas spētu uztvert WIFi? Ja tāda pastāv, tad kā to sauc - tas varētu būt WiFi USB adapteris? Un, ja tas ir tas, ko es meklēju, vai man derēs jebkurš, vai jāmeklē kaut kādas īpašas specifikācijas? (To, ka, jo jaudīgāks (un dārgāks), jo ātrāks būs WiFi, to es tā kā saprotu).

Jā, ir tāds! viņu sauc arī par WLAN USB Stick.

Ātrums no cenas nebūs atkarīgs, bet gan no protokola (802.11a, 802.11n, utt.), kuru nodrošina vai nenodrošina pieejas punkts.  Pirms pirkt, pārliecinies, ka tajā vietā ir pietiekami labs signāls, kaut ar telefonu pieslēdzoties.

Atslēdzies tex

Re: Jautājums par stacionāro datoru un WiFi
« Atbilde #2 : 2017. gada 09. marts, 15:23:08 »
un vēl: kāds ir rūteris, kas pie tā lattelecom vada stāvēs (jebšu samērā jaunais lattelecom modema un rūtera krustojums)? Ar kuru no daddy minētajiem protokoliem?
Pēdējā desmitgadē sākot ar jaunāko populāri ir ac; n ;g - vecāku nevajadzētu.

Nav jēgas pirkt usb tīkla karti ar AC, ja rūteris izstaro tikai g. Bet ja tam lattelecoma krāmam nav ne n, ne ac standarta, tad ieteiktu palūgt no lattelecoma ko jaunāku.

un es dotu priekšroku bezvadu tīkla kartei, ja vsp ir vēl kāda kartes vieta mātenē tam stacionārajam brīva.