Autors Tēma: Mājas tīrīšana  (Lasīts 1969 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Mājas tīrīšana
« : 2017. gada 11. marts, 16:46:50 »
Izdomāju, jāveido tēma. Tagad, pavasarī, aktuāli. Bet interesanti arī, cik bieži ko tīrāt ikdienā? Piemēram, cik reizes mēnesī grīdas mazgājat, cik reizes gadā logus? Kā veiksmīgāk atberzt sienas, ja ir gāzes plīts? Kā dabūt baltu un, vai vispār iespējams, vecu vannu?

Atslēdzies tuk

Re: Mājas tīrīšana
« Atbilde #1 : 2017. gada 11. marts, 17:04:14 »
Ikdienā grīdas reizi nedēļā, virtuvē, vannasistabā sanāk gandrīz katru dienu.
Logus divas, trīs reizes gadā, vispār īpaši neiespringstu. Pārsvarā katrs cenšas pēc sevis savākt
un tādas lielās tīrīšanas kampaņas nerīkojam. Kuram brīvāks laiks un noskaņojums tas ko patīra.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2017. gada 11. marts, 18:04:52 »
Logus mazgāju reizi gadā, parasti pavasarī vai vasaras sākumā. Nu tā kapitāli - tiek noņemti un izmazgāti aizkari, paši logi no iekšpuses un ārpuses. Pārējā laikā - pēc vajadzības, ja nu gluži netīrumi acīs duras.
Tualeti un vannu tīru reizi nedēļā vai divās atkarībā no netīrības pakāpes. :)

Principā tīru tad, ja ir netīrs, nevis tāpēc, ka pagājis noteikts laiks kopš iepriekšējās tīrīšanas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2017. gada 11. marts, 18:15:16 »
Mēs tāpat -logus laikam 1x , vasaras sākumā, pēc priežu putekļiem'. No iekšpuses gan bieži pārslauku un virtuves logu mazgāju no abām pusēm arī diezgan bieži, jo lete gar logu un ar visu ko nošpricējas.
Grīdas slauku bieži, mazgāju labi, ja reizi nedeēļā. Dzelžainā ūdens dēļ podu vismaz reizi nedēļā ar Sanoksa želeju, duškabīnē tas pats būru vajadzīgs, bet daru retāk. Vispār to parasti berž vīrs, grūti tos nosēdumus tīrīt
Un zirnekļtīklus pa stūriem diezgan bieži jādzenā

Virtuves sienas krāsoju ar baltu ātri žūstošu akrila krāsu -pāris vēzieni un viss kā jauns -kā tāda ukraiņu zemniece, tās arī balsina reizi nedēļā

Atslēdzies taj

« Atbilde #4 : 2017. gada 11. marts, 20:40:05 »
Vislaik mēģinu māti pierunāt, ka vajag jaunu vannu, bet esot laba šī, izturīga. Tur tādi kā rūsas dzeltējumi. Parastie līdzekļi nelīdz.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2017. gada 11. marts, 21:50:48 »
Ja kaadam liekaas, ka tiira maaju paaraak reti, jaaiegaadaajas vairaakus kakjus. Tad gribi negribi dabuusi meezt katru dienu - pakaishu krimshus, villas kamolus, izbaarstiito paiku... kakju degunu nospiedumu sviitru no logiem...
Visus sakost!

Atslēdzies taj

« Atbilde #6 : 2017. gada 11. marts, 22:15:15 »
Ar suni it kā līdzīgi, tikai daļēji Beta visu ko pamanās notīrīt no grīdas, zem galda, un tik brīnos, ko visu var atrast, ja labi pameklē  :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2017. gada 12. marts, 00:42:18 »
Man neliekas, ka man būtu jāsagādā vairāki kaķi, lai varētu gūt baudu no biežākas mājas tīrīšanas.Patiesībā tas ir viens no iemesliem, kāpēc man nav vairāki kaķi. Ups -man nav neviena kaķa. :*

Atslēdzies ragana

« Atbilde #8 : 2017. gada 13. marts, 08:52:17 »
Tā kārtīgāk māju mazgāju sestdienu rītos, bet pie vajadzības ar birsti palidinos arī ikdienā. Logi kārtīgi tiek mazgāti 1x gadā, par cik man veca māja ar dubultiem koka logiem, kam jāceļ augšpuses ārā. Baigais darbs sanāk, jo man 9 milzīgi logi, nav visai viegli kāpt uz palodzes un pūlēties nomazgāt rāmjus ārpusē.  No iekšpuses biežāk nomazgāju virtuvē, kur tvaika nosēdumi tomēr spiež būt čaklākai. :)
Šī gada atvaļinājumā gan plānoju taisīt lielo ģenerāltīrīšanu, katrai telpai veltot vienu dienu.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #9 : 2017. gada 13. marts, 09:56:51 »
Man pavisam vienkārši. Reizi divās nedēļās atnāk brīnišķīga sieviete un visu perfekti iztīra/notīra.
Esam 2 pieaugušie bez mājdzīvniekiem un tā īsti pa to laiku nekāda šmuce nesakrājas.

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2017. gada 13. marts, 11:04:44 »
Kur šādu sievieti var nolīgt?

Dzīvoju ar pedantu un katru dienu tīrīt negribu, soooo, labprāt nolīgtu kādu, kas reizi pāris nedēļās iztīra kārtīgi, tad varētu tik mazliet notraust putekļus un iztīrīt izlietnes vai pievākt virtuvi pēc cūcīgākas gatavošanas un pedantiskais radījums mazgāt tās nabaga grīdas, uz kurām tiešām nekā sen vairs nav.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #11 : 2017. gada 13. marts, 11:46:14 »
Kur šādu sievieti var nolīgt?

Dzīvoju ar pedantu un katru dienu tīrīt negribu, soooo, labprāt nolīgtu kādu, kas reizi pāris nedēļās iztīra kārtīgi, tad varētu tik mazliet notraust putekļus un iztīrīt izlietnes vai pievākt virtuvi pēc cūcīgākas gatavošanas un pedantiskais radījums mazgāt tās nabaga grīdas, uz kurām tiešām nekā sen vairs nav.
Atrodot caur paziņām.

Atslēdzies tex

« Atbilde #12 : 2017. gada 13. marts, 13:13:22 »
man paziņas pārsvarā "plebeji", kas savus mitekļus tīra paši un uzskata ka šāda vēlme ir lieka izšķērdība :(  vēl skaust sāks par "bagātību"(kgan ta isummai nevajadzētu būt lielākai par viduvējām vakariņām viduvējā restorānā 2iem), bet ieteikt nav ko.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #13 : 2017. gada 13. marts, 14:35:14 »
Apjautāties darba apkopējām, vai negrib piepelnīties...
Stāstīju jau iepr.tēmā.