Autors Tēma: Politinformācija 24.2.  (Lasīts 7474 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: Politinformācija 24.2.
« Atbilde #45 : 2014. gada 31. oktobris, 11:38:19 »
Es pilnīgi saprotu, ka katram pīpmanim nenoliks blakus pašvaldības policistu. Saprotu, ka neba nu līdz ar tāda likuma pieņemšanu visi beigs kūpināt uz balkoniem, utt. Bet, ja vismaz kāds pārstās to darīt, jo kaimiņiem radies likumīgs pamats sūdzēties (ar apelēšanu pie sirdsapziņas jau ir par maz), arī tad būs bijis vērts tādu likumu pieņemt. Un gan ar laiku tas ieiesies. Atceros, piemēram, no savas bērnības baisi piepīpētus elektrisko vilcienu tamburus - šodien vairs nevienam prātā nenāk to darīt.

daddy

• Viesi
« Atbilde #46 : 2014. gada 31. oktobris, 11:54:48 »
...pamēģini uzpīpēt, kad pa 2 konduktori katrā vagonā... (neesmu ar vilcienu braucis gadus 5) :D

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #47 : 2014. gada 31. oktobris, 12:03:46 »
Konduktori ir ne tik ilgi, vien dažus beidzamos gadus. Bet tamburu piepīpēšana jau labi sen izbeigusies.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #48 : 2014. gada 31. oktobris, 14:04:58 »
Pag. Tas, ka tamburīnos nepīpē ir 100% kolosāli. Un pie bērnudārziem, un uz balkona arī. Doma man tak pavisam cita.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #49 : 2014. gada 31. oktobris, 14:09:46 »
Likuma projekts:
1. Smēķēt atļauts no 21 gada.
2. Cigaretes tiek pārdotas aptiekās ar recepti.
3. Recepte izsniedzama pēc atmesšanas kursa iziešanas.
3. Cigarešu pac. cena 1 euro.
4. Iegādes limits 1 pac. dienā.
5. Smēķēt aizliegts nesmēķētājam tuvāk par 10 metriem.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #50 : 2014. gada 31. oktobris, 16:35:03 »
Likuma projekts:
1. Smēķēt atļauts no 21 gada.
2. Cigaretes tiek pārdotas aptiekās ar recepti.
3. Recepte izsniedzama pēc atmesšanas kursa iziešanas.
3. Cigarešu pac. cena 1 euro.
4. Iegādes limits 1 pac. dienā.
5. Smēķēt aizliegts nesmēķētājam tuvāk par 10 metriem.

Šitā nepieļautu. Tas iznīcinātu kotrobandu :)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #51 : 2014. gada 31. oktobris, 16:48:21 »
Bet par ko es vislaik klārēju. Ka mērķi citi. Ne smēķēšanas apkarošana un palīdzēšana smēķētājiem.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #52 : 2014. gada 02. novembris, 13:46:27 »
Valodas likums kaut kā baigi palīdzeja krieviem iemācīties vismaz saprast latviski. Cik bija runas, ka nevar tak tā uzreiz, ka tak dzīvi cilvēki un ar ierobežotam prāta spējām...i neko, visi dzīvi un cik-necik, bet latviski runā. Ar smēķētājiem būs tas pats - nepatīkami, pat aizskaroši, bet stimulē tomēr saņemties uz atmešanu.

Atslēdzies Es456

« Atbilde #53 : 2014. gada 02. novembris, 16:14:53 »
Šāds likums pīpēšanas atmešanu nekādi nestimulēs, ja nu svētdienas pīpmaņiem. Pašvaldības policijai iespēja piepelnīties un viss. Neskaidri definēts izliegums ar interpretācijas iespējām. Jo vairāk azliegumu, jo vairāk soda naudu. Es saprastu, ja uzmācīgi skaidrotu pīpēšanas kaitīgumu, kaut kur zemapziņā nogulsnētos - nauda no tabakas nodokļiem. Ja veidotu viedokli, ka nepīpēt ir stilīgi, pozitīvie varoņi bez cigaretēm. Sabierības viedoklis viegli ietekmējams. Tā vietā represijas - valstij tiek vairāk naudas un negāciju. Ieguvums -apšaubāms. Mans viedoklis - pīpēšanas apkarošanas jautājumā nedrīkst ņemt galvā pārliecinātu nepīpētāju idejas - tur ir tikai viens arguments - pīpēt kaitīgi. Svarīgs, bet pietiekami abstrakts savā kategorismā. Derētu uzklausīt tos, kas atrada pietiekami nopietnus argumentus, lai paši atmestu smēķēšanu.
Vispār es kādreiz domāju, vai piedzīvošu tos laikus, kad mūsu gudrās galvas ražos nevis represīvus, bet gan stimulējošus likumus.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #54 : 2014. gada 02. novembris, 16:52:15 »
Es tā saprotu, ka "gudrās galvas" locās kā zuši uz pannas starp (it kā) smēķēšanas apkarošanu no vienas puses un tabakas industrijas lobiju un valsts kases kāri pēc akcīzes no otras puses. Kā apkarot tā, lai realizācija nesamazinātos? ... Lai smēķē, bet tā, ka neviens neredz  :rocking: 

Atslēdzies Mao

« Atbilde #55 : 2014. gada 02. novembris, 17:01:03 »
Tabakas lobiji, ja kas, atbalsta represijas un lielās akcīzes. Tam apakšā ir nešpetna viltība un aprēķins.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #56 : 2014. gada 02. novembris, 17:10:24 »
nedrīkst ņemt galvā pārliecinātu nepīpētāju idejas - tur ir tikai viens arguments - pīpēt kaitīgi.

Nepareiza interpretācija. Man pie kājas, kas ir kaitīgi smēķētājam, indējies, kā gribi un cik gribi. Toties smēķētājiem derētu saprast, ka viņu tiesības smirdēt beidzas tajā punktā, kur sākas manas tiesības elpot tīru gaisu.

Slavenās izplūdes gāzes drīkst nepiesaukt - es neguļu ar degunu izpūtējā. Bet blakus/apakšējā dzīvoklī smēķējošs smerdelis liek man gulēt ar degunu pelnutraukā.

Tā ka - cigaretēm cenu 50 eiro paciņā. Vēl labāk, 75. Akcīze - 95%. Nauda nāks tāpat.
Aber vājās bābiņas, kuru tēviņi apindē sīkos mājās, beidzot saņemsies un izsviedīs šos pa durvīm, jo ģimenes budžets lidos kosmosā. Saprātīgākās pat nesāks ar tādu naudas likvidētājmašīnu satikties. Un saprātīgākie 10x padomās, vai sākt zīst to pupa aizstājēju.
Pa vidam, protams, atkarīgie šūmēsies. Katras pārmaiņas kādam nepatīk.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #57 : 2014. gada 02. novembris, 17:15:48 »
nedrīkst ņemt galvā pārliecinātu nepīpētāju idejas - tur ir tikai viens arguments - pīpēt kaitīgi.

Nepareiza interpretācija. Man pie kājas, kas ir kaitīgi smēķētājam, indējies, kā gribi un cik gribi. Toties smēķētājiem derētu saprast, ka viņu tiesības smirdēt beidzas tajā punktā, kur sākas manas tiesības elpot tīru gaisu.

Slavenās izplūdes gāzes drīkst nepiesaukt - es neguļu ar degunu izpūtējā. Bet blakus/apakšējā dzīvoklī smēķējošs smerdelis liek man gulēt ar degunu pelnutraukā.

Tā ka - cigaretēm cenu 50 eiro paciņā. Vēl labāk, 75. Akcīze - 95%. Nauda nāks tāpat.
Aber vājās bābiņas, kuru tēviņi apindē sīkos mājās, beidzot saņemsies un izsviedīs šos pa durvīm, jo ģimenes budžets lidos kosmosā. Saprātīgākās pat nesāks ar tādu naudas likvidētājmašīnu satikties. Un saprātīgākie 10x padomās, vai sākt zīst to pupa aizstājēju.
Pa vidam, protams, atkarīgie šūmēsies. Katras pārmaiņas kādam nepatīk.

Vo ku reāls piedāvājums - kontrabandisti applaudē stāvot. Vēl ir idejas?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #58 : 2014. gada 02. novembris, 17:22:21 »
Tabakas lobiji, ja kas, atbalsta represijas un lielās akcīzes. Tam apakšā ir nešpetna viltība un aprēķins.
Tipa tā - ja smēķēšanas netikums tiks visādos veidos "apkarots" un par tā kaitīgumu skandēs malu malās un pat uz cigarešu paciņām rakstīs, tad neviens plaušu vēža upuris vairs nevarēs prasīt no tabakas kompānijām miljonus kompensācijai par savu nopīpēto veselību?

Atslēdzies Es456

« Atbilde #59 : 2014. gada 02. novembris, 17:28:04 »
Trix, ļoti kategoriski. Nepīpēt un nepūst dūmus sejā nepīpētājiem tas ir pieklājības jautājums. Tāpat kā netrokšņot, nerunāt skaļi publiskās vietās, nepurināt savus tepiķus no trešā stāva, neatraugāties nezagt utt. utj.  Es nerunāju par jautājumu, kura tiesības ir vairāk pārkāptas - nesmēķētāja vai smēķētāja. Es runāju par divdomīgo likumdevēja pieeju. Smēķētājs, vairumā gadījumu, pats nav laimīgs. Atmest ir ārkārtīgi grūti. Ir palīglīdzekļi, kaut vai Nicorette plāksteri - cena - jomajo. Protams, tos izplata privātais un tā ir peļņas iespēja, kuru garām nelaidīs. Bet kāpēc tam cilvēkam nevarētu palīdzēt iegādāties šo atspaidu? Ja jau tā cepās par veselīgu sabiedrību? Tāpēc, ka nepīpētājam nav analoga atvieglojuma? Nevajag moralizēt, vajag palīdzēt.