Autors Tēma: Valmieras SOS bērnu ciemats - SOS bērnu ciemati  (Lasīts 4769 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Re: Valmieras SOS bērnu ciemats - SOS bērnu ciemati
« Atbilde #15 : 2017. gada 26. marts, 12:41:35 »
Bet ir daudz cilvēku, kuriem pašiem nesanāk saplānot pat savas finanses. Bērni slimo, kādas finanšu saplānošanas. Radi atbrauc, galds, kādas atkal finanses. Brauciens, kaut kur, arī tas pats. Paļauties, ka kādreiz tas piecītis vai desmitnieks nebūs jānorauj no sevis un pēc tam pašiem jāaizņemas, nevisai opcija. Turklāt, SOSiem ir 50% no pašvaldības, kā te minēja. Tātad nav tā, ka vispār nekā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #16 : 2017. gada 26. marts, 13:01:50 »
Ziedošana kā tāda taču ir brīvprātīgs, ne obligāts pasākums.
Neviens to “piecīti“ ar varu nerauj no rokas ārā. :)
Bet ieraugot jebkādu aicinājumu ziedot privātā komforta zona allaž tiek aizskarta.
Kā kurā gadījumā reaģēt, tas vien paša ziņā un nav ne jātaisnojas, ne jālielās.

Atslēdzies itta

« Atbilde #17 : 2017. gada 26. marts, 18:46:56 »
Man nepatiik, kad piedaavaajot ziedot skaita manaa makaa... , bet attieksme bija tiesi taada... viens ir iemaksaat pat 50 EUR, ja uz to briidi to var atljauties otrs apsolit regulaari ko paarskaitiit..., jo kad atceros, kaa pasiem bij jaaiztiek radaas jautaajums par to vai tiesaam tikai reaalaas gjimenees ir jaamaak nopelniit iztiku, reizeem ko izaudzeet, sagatvot krajumus ziemai utt.

Un kāpēc mazākā summa ir 10, ne 5 EUR?!
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #18 : 2017. gada 26. marts, 20:03:51 »
Taa kaa mees savaa organizaacijaa ar lauziijaam galvas kaa sakoljiit regulaarus ziedotaajus, tad es vinjus saprotu ;)

Summas gan nebija ne noteiktas,ne fikseetas... bet bija pulcinjsh ljauzhu, kam automaatiskajaa maksaajumaa bija mums uzlikts 5, 10, 20, + eiro...

Nu ne jau no peedeejaas naudas ziedo...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #19 : 2017. gada 26. marts, 20:40:46 »
Domāju, ka cilvēki kopumā ļoti atturīgi vai pat negatīvi skatās uz dažāda veida saistībām, tāpēc, ja konkr.gad. nebūtu izvēlēts šāds ziedojumu vākšanas veids (t.i.ar līgumu un tātad - saistībām), iespējams, atsaucība no iedzīvotājiem būtu lielāka (piem.kā vienreizējs ziedojums un bez liekas papīru smērēšanas). Galu galā pēc definīcijas - ziedošanai jābūt brīvprātīgai lietai nevis līgumā noteiktai saistībai.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #20 : 2017. gada 26. marts, 21:23:34 »
Lai es parakstītos uz kaut kādām beztermiņa finansiālām saistībām - nē, paldies. Līgums par ziedojumu - vai tas nav absurds jau pats par sevi? Tas pirmkārt. Otrkārt, šim mērķim - nekad. Bērnunamiem un tamlīdzīgiem iestādījumiem ne kapeikas.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #21 : 2017. gada 26. marts, 21:45:31 »
Man visai dažādas izjūtas attiecībā uz bērnu namiem u.c. Un finansistu līdzekļiem šīm iestādēm. Saprotu, ka ir pietiekoši daudz ziedojumu, bet tajā pat laikā ir bijuši gadījumi, ka bērnu nama audzēknis dodas uz ārzemēm (viesoties kādā ģimene - tātad , iespējams, pat potenciāli ar mērķi viņu tur adoptēt, pieņemu, varbūt arī tikai aiz labdarības mērķiem...) tad, kad mācību gads knapi beidzies... Bet tas skolēns visu mācību gadi neko nav darījis, sekmes un uzvedība vienkārši šausmīga, ir pagarinātais mācību gads - bet viņam tiek šāds "apbalvojums"... Manuprāt, ja sliktā uzvedība un sekmes nav saistītas ar bērna medicīnisko stāvokli, šādas ekstras tomēr (arī par ziedotāju līdzekļiem) nebūtu pieļaujamas...

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #22 : 2017. gada 26. marts, 23:14:35 »
Aģitē Rīgā vai Valmierā?

Atslēdzies magda

« Atbilde #23 : 2017. gada 26. marts, 23:31:00 »
Pirmā dzirdēšana! Uz ielas neviens nav nācis klāt ar aicinājumu ziedot, uz e-pastiem arī nekas tāds nav sūtīts! Tā ir pašu bērnu iniciatīva?? Neticas,ka kaut kas tāds varētu notikt ar pieaugušo akceptu..
Ja mani uzrunātu (kāds no SOS ciema bērniem) sazinātos ar ciema vadību,lai noskaidrotu lietas būtību.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #24 : 2017. gada 26. marts, 23:49:42 »
Lasu tēmas pieteikumu, komentus un saprotu, ka te cilvēki maz informēti par SOS bērnu ciematiem, kaut gan lieta nav ne jauna, ne arī informācijas trūktu.

Šādi ciemati darbojas pāri par 100 valstīs visā pasaulē, un pirmais šāds ciemats dibināts Austrijā pēc kara, lai palīdzētu bāreņiem.
Jā, un ziedojumi ir viena daļa no finansējuma. Kā jau ziedojums, tā ir brīvprātīga lieta, var ziedot vienreiz, bet var arī to darīt regulāri, kas, protams, atbalstāmajiem ir izdevīgāk un drošāk. Un, jā, cilvēki, šajā gadījumā jaunieši, iesaistās šāda veida finansējuma organizēšanā. Vai tas ir kas slikts un nosodāms? Kā nu viņiem tas sanāk, tas ir cits jautājums, diez vai viņi ir apmācīti reklāmas pārdevēji, uz kādiem ikdienā gan bez lielām aizdomām uzķeramies  :sarcasm: . Nevajag jau vienmēr būt tik aizdomīgiem - nu tik nāks un spiedīs maksāt! Nav jau Latvija vienīgā vieta, kur kas tāds notiek - i uz ielas nāk un vervē (jā, un parasti jaunieši), i pa pastu regulāri sūta lūgumus un aicinājumus ziedot un regulāri ziedot vai kļūt par SOS ciematu krustvecākiem utml.- bet citur veselīgāk uz to skatās. Nepatīk - atsaki, nekādu problēmu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2017. gada 27. marts, 00:03:34 »
Man jau šķiet tā problēma ir, ka ideja automātiski pārņemta aizmirstot,
ka LV nav pārtikusī vecā Eiropa un katru mēnesi savākt 50% nepieciešamā budžeta ir problemātiski.
Varbūt arī tādēļ jaunieši tik uzbāzīgi.
Iedomājos, ja man ģimenes budžetā būtu 50% robs, nu nez‘ kā būtu...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #26 : 2017. gada 27. marts, 00:15:56 »
Tak kaadas tur bezterminja saistiibas...
Esi ar mieru- staav Tev tas automaatiskais maksaajums, negribi/nevari- atcel... nav tak verdziiba uz muuzhu...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #27 : 2017. gada 27. marts, 00:16:48 »
Man jau šķiet tā problēma ir, ka ideja automātiski pārņemta aizmirstot,
ka LV nav pārtikusī vecā Eiropa un katru mēnesi savākt 50% nepieciešamā budžeta ir problemātiski.
Varbūt arī tādēļ jaunieši tik uzbāzīgi.
Iedomājos, ja man ģimenes budžetā būtu 50% robs, nu nez‘ kā būtu...

Zini, šādi SOS ciemati darbojas arī nabadzīgās Āzijas un Āfrikas valstīs..

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2017. gada 27. marts, 00:31:03 »
Tas labi,ka tur ir turīgi un dāsni cilvēki.
Kaut gan, patiesībā, šķiet absurdi, ka tik daudzus gadus pēc kara ir tik daudz
dzīvu vecāku pamesti bērni.
Man domāt, pārāk daudz pie mums to grūtdieņu, kam jāziedo- mazi, veci, slimi,
kaķi un suņi...
Visiem vienkārši nespēju, kaut pelnu virs vidējā, tā ka pārmetošā intonācija nevietā.
Bet man arī ar tēmā minētajiem lūdzējiem nav nācies sastapties.   

Atslēdzies Minne

« Atbilde #29 : 2017. gada 27. marts, 09:22:38 »
Ja par pārmetošo intonāciju bija domāts man, tad - nebija nekādas intonācijas.
Vēlējos tikai informēt, ka nav Latvija kārtējie nabadziņi, kurus čakarē.

Un - ziedošanas sakarā nav vietā runāt par kādu obligātumu. Gribi - dod un neatskaties, negribi - griez muguru un nedomā