Autors Tēma: Valmieras SOS bērnu ciemats - SOS bērnu ciemati  (Lasīts 4774 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Re: Valmieras SOS bērnu ciemats - SOS bērnu ciemati
« Atbilde #30 : 2017. gada 27. marts, 10:36:02 »
Cik sapratu no sarunām čatā, ar to pārmetošo intonāciju ir domāts "jums tie 10 eur neko nenozīmē"... un ja nu jaunietis kļūdās? Un ja nu nozīmē katrs EUR? No izskata vien spriest vai pieņemt - ja jau cilvēks ir lielveikalā, tātad pilnas kabatas ar naudu... diez ko nav.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #31 : 2017. gada 27. marts, 12:08:55 »
Vēl aizdomājos par to finansēšanas modeli.
Loģiski domājot, nevarētu tak būt, ka tā pašvaldību 50%nauda
nenosegtu pamatvajadzības. Pārtiku, apģērbu, komunālos, mātes,
brīvdienu aizvietotājas, psihologa u.c. personāla algas.
Tie ziedojumi varbūt dod iespēju kam citam- kādam teātra vai koncerta apmeklējumam, vai ceļojumam... Varbūt tas nav “dzīvības un nāves“ jautājums?

Mājas lapā neatradu pārskatu  par ziedojumu mērķi un  izlietojumu,
bet varbūt nemācēju sameklēt.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #32 : 2017. gada 27. marts, 13:07:58 »
Nu nevar būt, ka izklaidēm aizietu 50%. Gan jau, ka arī visas pamatvadzības nenosedz. Mūsu valstī es par to nebrīnos -galu galā jāuztur viss milzīgais birokrātijas aparāts, bet veselības aprūpei un sociāliem mērķiem "par īsu". ;d

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #33 : 2017. gada 27. marts, 13:21:28 »
Izklaideem ir Oiropas nauda.. kur vienas dienam projektam 40K iekaash...

Atslēdzies tex

« Atbilde #34 : 2017. gada 28. marts, 14:03:40 »
Tie SOS ciematu diedeljaunieši man gadījās Dominā. Bet es nekādās sarunās neielaidos. Pat ne tik  tālu, lai noskaidrotu, ko viņi grib.
Tā "saruna" bija apmēram: "Vai Jūs interesētu SOS ciemati?" (vai kkas par tiem).
"Nedomāju vis..."... un aizgāju tālāk.
Izlasot šo tēmu, saprotu, ko viņi gribēja.
Un jā, es 2x-4x gāju viņiem garām uz vairākiem veikaliem, bet piesieties mēģināja tikai tad, kad man jau bija maisiņš ar pirkumu un es biju viena.

Ja man prasītu X EUR/mēn ar tekstu, ka Jums tie neko nenozīmē (kgan tā nav pedējā kapeika), es vnk pasūtītu, lai tādam viss nokalst. Es pat par telefonrēķinu meklēšu lētāko operatoru utt. un pamanīšos i 10nieku nesamaksāt.
Gadā tas 10nieks mēnesī ir 120. Man auto nodokļi, TA + pusdienas TA dienā par to sanāk. Ja nu tiešām nebūtu citu vajadzību, tad savā pensijas fondā ieskaitītu. Kkā neticu, ka kad man nebūs pensijas ar visu to, ka gadiem maksāti visi nodokļi, šajā valstī bez tiesiskās paļāvības, tad man kāds vāks/dos ziedojumus. Iespējams, es uz to skatītos savādāk, ja man vai kādma man tuvajam reāli kādreiz kas tml būtu palīdzējis.

Atslēdzies tex

« Atbilde #35 : 2017. gada 28. marts, 14:33:13 »
Tak kaadas tur bezterminja saistiibas...
Esi ar mieru- staav Tev tas automaatiskais maksaajums, negribi/nevari- atcel... nav tak verdziiba uz muuzhu...
It depends, kas tieši tajā līgumā ierakstīts. Ja ziedotājs to jebkurā brīdī var pārtraukt bez nekādām sankcijām, tad tas tiešām ir beztermiņa līgums. Tomēr tad īsti nesaprotu, kāda sanēmējiem no tāda jēga. Tad jau viņi var vnk iedot rekvizītus un palūgt uzlikt regulāro maksājumu(kuru, protams, jebkurā brīdī var pārtraukt). un clv nejutīsies spiests ziedot.

Vai arī tas līgums vnk psiholoģiskais efekts? Clv taču ir līgums, kkā neērti pārtraukt maksāt. Ja vēl kkur jāzvana vai rāraksta, lai to līgumu izbeigtu un neko nepiedzītu, daļa, kam tā $ tiešām nav neko vajadzīga, turpinās maksāt? Tā teikt, esi parakstījies, tagad maksā. Negribi? Raksti iesniegumu, atsakies, bla, bla - tomēr tad vienkāršāk ir tādā līgumā vispār neiepīties.

Tas no sērijas kā reiz preses abonēšanas kantoris, kad beidzas abonementa periods, vnk atsūta Rēķinu par nākamo periodu. Vidējais pensionārs, ieraugot itemu, uz kā rakstīts "Rēķins", metas to apmaksāt. Aber nav nekāda līguma par papildus termiņu, tas preses izdevums arī vairs nav vajadzīgs. Vnk muļķus ķer. Ja jua tā dara, tātad laikam arī noķer gana bieži, lai būtu vērts pūlēties.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 28. marts, 14:39:32 no tex »

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2017. gada 28. marts, 15:30:12 »
<Gadā tas 10nieks mēnesī ir 120. Man auto nodokļi, TA + pusdienas TA dienā par to sanāk. Ja nu tiešām nebūtu citu vajadzību, tad savā pensijas fondā ieskaitītu. Kkā neticu, ka kad man nebūs pensijas ar visu to, ka gadiem maksāti visi nodokļi, šajā valstī bez tiesiskās paļāvības, tad man kāds vāks/dos ziedojumus. Iespējams, es uz to skatītos savādāk, ja man vai kādma man tuvajam reāli kādreiz kas tml būtu palīdzējis.>

Varbūt tad būs SOS ciemati pensionāriem :)