* Man ir tāda ērta vieta -lielais klubkrēsls, kājas uzstutētas, klēpī spilvens, uz tā grāmata. Aizmugurē stāvlampa, ar regulējamo lukturīti, lai spīd tieši uz grāmatas. (man apgaismojums ļoti svarīgs). Gultā kaut kā tik ērti iekārtoties nevaru. Tādēļ dažreiz lasu vnk sēžot pie galda, kā skolā. Ēdot lasu, atstutējusi grāmatu. Senāk, kad braukāju ar vilcienu, vienmēr lasīju -tas bija tik jauki.Arī tagad, ja braucu, ņemu līdz kādu paplānāku. Kaut kādu vieglo literatūru ņemu līdz uz pludmali, kaut gan bibliotekas grāmatas ar smiltīm piebērt tiešām ir ļoti nesmuki
*parasti kartiņas, ja nav -vienalga, kas. Spēju atcerēties lappusi arī bez zīmes.
*Ja ilgstoši nevaru ielasīties, sāku šķirstīt uz priekšu, ja tad nekas neaizķer, tālāk nelasu. Beigas dažreiz ielūru
* dažreiz lasu vairākas grāmatas vienlaikus, bet tad parasti viena ir mazāk aizraujoša
*papīrs, burtu izmērs, atstarpes ļoti svarīgas. Tādēļ vairs īsti nevaru rokās paņemt padomju laikā drukātās -tagad tikai var īsti ieraudzīt, uz kāda avīžpapīra, sīkiem burtiņiem, saspiestām rindiņām padomju vara aplaimoja savu "vislasošāko tautu pasaulē". Bet pārspīlēti mākslinieciskās man arī īsti nepatīk
*tualetē -nekad, man ar vēderu viss kārtībā