Autors Tēma: Lasīšanas paradumi  (Lasīts 8589 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Alstere

Re: Lasīšanas paradumi
« Atbilde #15 : 2017. gada 28. marts, 12:16:25 »
Es vienīgā tāda nepareizā, kura ieloka lappuses stūrīti?

Atslēdzies tex

« Atbilde #16 : 2017. gada 28. marts, 13:08:33 »
Cik nu vsp lasu, tad gultā. Vai elektroniskās arī, ja kkur sanāk gaidīt ilgāk nekā bijis paredzēts. Sabtransu tādos apmēros nelietoju, vadot auto, nelasu.
Vispār maz lasu.

Par grāmatzīmi papīra grāmatā varu iemest jebko - no bibliotēkas kartiņas līdz kkādam čekam.

Atslēdzies tex

« Atbilde #17 : 2017. gada 28. marts, 13:12:35 »
Bibliotēkas grāmatām IMO ir būtisks trūkums. Netīras un novazātas. Piemēram, pe'dējai neesmu pieķērusies un iespējams nepieķeršos, gan tāpeč ka interese zudusi - vajadzēja laikam tad visu sēriju no sākuma lasīt, bet es pēdējo sērijas grāmatu jau esmu izlasījusi. Aber šī ir kkur no vidus.
Grāmatai gan būtu jābūt viengabalainai un lasāmai pašai par sevi arī tad, ja clv visu sēŗiju izlasīt nevēlas... bet laikam nav tas gadījums. It kā tie paši tēli tiek atkal aprakstīti un gana plaši, bet man jau bija radies cits iespaids.
Un jā, es to grāmatu vnk gultā negribu ne pie kā piespiest - reāli brūna un netīra. Apliku ap vākiem pārtikas plēvi, bet vienalga negribas turēt rokās. Tad jau labāk elektronisko versiju kkur atrast, tad vrb tomēr palasītu.
ŠAi laikam pašķirstīšu beigas un atdošu atpakaļ. Ja es ieskatos beigās, tad visticamāk, jau de facto esmu izlēmusi, ka visu starp to vietu, līdz kurai esmu tikusi, un beigām negrasos lasīt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2017. gada 28. marts, 14:45:13 »
Cik labi, ka es parasti esmu viena no pirmajām, ja ne vispār pirmā lasītāja!

Atslēdzies ragana

« Atbilde #19 : 2017. gada 28. marts, 14:57:59 »
- Lasu pārsvarā gultā. Zinu, ka guļus nav pareizi, bet tad var apvienot kaifus. Ja vēl blakus šķīvis ar zaļiem, kraukšķīgiem āboliem... :)
- Par grāmatzīmi var tikt izmantota adāmadata, zīmulis, manikīra vīle, bet reizēm mana vienīgā un ļoti glītā īstā grāmatzīme.
- Cenšos no paša sākuma iebraukt tēmā - kurš ir kurš. Reizēm nākas vairākas reizes sākumlapas pārlasīt, lai saprastu, bet vajag, lai būtu skaidrība tālāk. Savādāk sabojāta bilde.
- Grāmatas beigās neskatos. Punkts! (bet zinu kādu, kas to dara) :faint:

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #20 : 2017. gada 28. marts, 23:25:33 »
Es vienīgā tāda nepareizā, kura ieloka lappuses stūrīti?

Gadās, gadās, bet tikai manās grāmatās, ne bibliotēkas vai no draugiem palienētās grāmatās, un diezgan veiksmīgi šo paradumu izskaužu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #21 : 2017. gada 29. marts, 08:35:33 »
Zaimotājas :rat:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2017. gada 29. marts, 09:19:07 »
Oi, man arī ieaudzināta pietāte pret grāmatu kā objektu :),
sākot no koka, kurš audzis, beidzot ar darbu, lai grāmata taptu.
Nepatīk nošmurkātas ar nolocītiem stūriem.
Bibliotēku grāmatās bieži paralēli var “lasīt“ arī tautas ēdienkarti. :)
Cik varu, tik no publiskajām grāmatām izvairos, bet reizēm nav variantu, diemžēl.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #23 : 2017. gada 29. marts, 09:24:35 »
Cik labi, ka es parasti esmu viena no pirmajām, ja ne vispār pirmā lasītāja!

Es arī cenšos tāda būt. :)  Lai gan nevarētu apgalvot, ka vecāka izdevuma grāmatas RCB būtu ļoti bēdīgā stāvoklī.

Atslēdzies taj

« Atbilde #24 : 2017. gada 29. marts, 09:44:53 »
Tagad jau pavisam apskretušās bibliotēkas kaudzēm noraksta. Paliek kaut cik lietojamās vai arī vērtīgās un uzmanītās lasītavās. Ir redzēts, ka grāmatu vākus mazgā arī ar ziepēm, lai noņemtu traipus un smakas. Cilvēki ir dažādi. Neko darīt.

Pati parasti grāmatas ielieku maisiņā un tad tik somā, lai negadās ar kaut ko apskādēt, pēc tam uz naktsgaldiņa, un kopumā miers. Kādas paņemu, tādas tadodu. Ar to vien, ka lapas pāršķirstītas lasot. Kas arī ir grāmatas sūtība.

Atslēdzies tex

« Atbilde #25 : 2017. gada 29. marts, 12:41:07 »
Uz populārajām jaunajām ir milzu rindas. Aber populārās vecās ir brūnām malām utt. Un kur prāts kkādu Jū Nesbē kvai ņemt bibliotēkai mīkstajos vākos?! - apskretuši vāki un netīras lapu malas :( Vai tad tiešām nevarēja vismaz cieto vāku versiju ieprikt? Tā nu būtu tā retā situācija, kur cietie vāki tiešām atmaksātos. Vai arī tie paperbacki ragulāri jānoraksta.

Cita, ietajos vākos, nebija TIK novazāta. OK, jaunāka arī biku...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #26 : 2017. gada 29. marts, 15:32:37 »
1) mikriņā, uzgaidāmajās telpās pa dienu, gultā pirms miega vakarā.
2) pazīstamie zina, ka es kolekcionēju grāmatzīmes..man var dāvināt, vest no ceļojumiem utt. labāk pierakstu lpp numuru telefonā, bet papīrus, čekus grāmatā - fuj
3) dažādi, atkarībā no sava psihoemocionālā stāvokļa un teksta žanra, gadās pa vairāki lāgi lasīt vienu un to pašu
4) nekad.

Veikalā patīk atšķirt jebkurā lpp un palasīt, saprast, ir mana grāmata vai nav. Parasti uzšķiras tieši tajā mirklī kkas aktuāls, par kko runāts vai domāts utml. Mistiski saviļņojošs mirklis.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #27 : 2017. gada 30. marts, 09:23:19 »
Tas ir mīts par apskretušām biblenes grāmatām, var redzēt, ka Tex sen nav apmeklējusi bibliotēkas. Es arī pārsavrā lasu tikko kā no pannas nākušās grāmatas un nav gadījies ne ēdienkarti, ne pīpjus sajust.
Agrāk lasīju visur un vienmēr, bet tagad nespēju tik ļoti koncentrēties, kaut kā neprotu vairs arī ēdot lasīt un autobusā. Lasu mājās un vienmēr gultā, arī ja dienā lasu, nevaru iedomāties sēdēt pie galda lasot. Lapas nekad neloku, par grāmatzīmi lietoju visu ko, kas tik gadās pa rokai tajā brīdī. Nekad nelasu beigas, ja nu iemetu aci, vai varoņa vārds vēl parādās uz beigām, bet ļoti uzmanīgi - lai neuzzinātu saturu :D
Kādu grāmatu ņemt - to jau īsti lasītāji, jau rokā paņemot, saprot, kura ir tava un kura nav :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #28 : 2017. gada 30. marts, 17:24:58 »
Aha, baigi sen. Tāda kā reiz mājās uz galda stāv  :faint:
Tak rakstīju, ka šai pārtikas plēvi apliku, bet vienalga šķiet netīra.
Došu vien atpakaļ.

Atslēdzies faraons

« Atbilde #29 : 2017. gada 30. marts, 17:54:23 »
vislabāk lasās guļus stāvoklī. tagad pat iepirku tādu klubkrēslu ar pagarinātu sēžamdaļu - lai var kājas izstiept un atzvelties. burvīgi. tagad tik daudz ko drukā, ka bieži lasu vairākas vienlaicīgi. beigas neskatos. agrāk visu izmocīju līdz galam, arī ja nepatika. tagad gan lieku malā, ja nelasās.
patīk lasīt ēdot. (un neciešu, ja kāds traucē...)
ir skaistas grāmatzīmes, bet vispār loku stūrus. savām un bibliotēkas grāmatām (jā, tā es daru).
grāmatai vislielākā atzinība ir, ka to lasa. tāpēc grāmata var būt nolietota, nav pātrspīlēti jāsaudzē. nu, izņemot kaut kādus bibliogrāfiskus retumus vai ko ļoti māksliniecisku un daiļu.
vienmēr esmu pratusi abstrahēties no emocijām pret bibliotēkas grāmatu daudzlietotību. nu un? naudu taču arī daudzi lieto, bet nekas- mums tik un tā patīk  :)