Autors Tēma: Mutes skalojamais līdzeklis  (Lasīts 3317 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Mutes skalojamais līdzeklis
« : 2017. gada 28. marts, 21:03:20 »
Bobis tā iecentrējies uz maniem zobiem, ka nupat pati sāku pievērst pastiprinātu uzmanību par un ap  :smej:

Pēc zobu tīrīšanas/diegošanas mēdzu lietot mutes skalojamo. Ne vienmēr, ne katru reizi, bet pietiekami regulāri. Loģiski, nost neriju (vismaz cenšos), bet kkā dīvaini tomēr. Esmu ievērojusi, ka pēc skalojamā lietošanas man sāp kuņģis.
Sakritība? Iedomas? Tiešām kkas no mutes tiek dziļāk?

Kā ir jums? Ko vispār domājat par to? Vajadzīga lieta vai kārtējā pārdodamā lieta?

Atslēdzies Luīze

Re: Mutes skalojamais līdzeklis
« Atbilde #1 : 2017. gada 28. marts, 21:41:34 »
Es reizēm lietoju zilo Listerin - mutes dobuma un kakla skalošanai. Nost neriju, un kuņģis man arī nesāp.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2017. gada 28. marts, 21:44:27 »
Es arī - Listerine Zero, bez alkohola, ha!

Pirms tam viss ok, izskaloju muti - sāp kuņgis

p.s.ar šitiem drīkst arī kaklu skalot?

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2017. gada 28. marts, 21:55:26 »
Par ko nē? Slinkums iet skatīties, ar ko muti skalinu, bet ar kuņģi nekādu sakaru neesmu jutusi

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2017. gada 28. marts, 22:00:35 »
Man bail norīt, tādēļ par kakla skalošanu neesmu pat iedomājusies

Atslēdzies taj

« Atbilde #5 : 2017. gada 28. marts, 22:14:11 »
Nekad neesmu domājusi/lietojusi. Tik vien kā vienreiz dienā iztīru zobus. Laikam tas skaitās maz, vajagot divreiz dienā kā minimums tīrīt, nu retu reizi arī sanāk 2x, bet tā slinkums.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2017. gada 29. marts, 07:20:24 »
p.s.ar šitiem drīkst arī kaklu skalot?

To koši (vai tumši) zilo Listerine man ieteica zobārste, jo tas esot antibakteriāls un der gan mutei, gan kaklam. Pārējie Listerine veidi tādi neesot.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2017. gada 29. marts, 08:42:04 »
tak met ārā to skalojamo un neskalo. Nav sevi jāsabeidz, tikai tāpēc, ka dārgs līdzeklis nopirkts. Visi tie skalojamie pa lielam ir marketings - veids kā vēl kaut ko iestāstīt cilvēkam un pārdot. Un visienesīgākā prece ir ikdienā lietojamā..

Es mazgāju ar birsti un tīru spraugas ar diegu (to kas ar kātiņu), bet pēdējiem ir tāda nelāga tendence visu laiku beigties :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2017. gada 29. marts, 08:57:27 »
Izvairos no visa, kas anti bakteriāls. Jo vairāk tos lieto, jo ātrāk tās vairojas.
Biežāk tīru, pēc katras ēšanas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2017. gada 29. marts, 09:17:14 »
Nu, jā, skaidrs, ka marketings, un zobārsti iesaka.

Un varbūt nokauj ne tikai sliktās baktērijas, bet arī kādu labo pa starpām. Bet, ja, izrādās, ka derīgs arī kakla skalošanai, tas man patiktu, jo palaikam ir problēmas ar kaklu

Man vnk interesanti, vai cilvēki ko tādu lieto

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2017. gada 29. marts, 09:21:13 »
Es neteicu, ka mutes skalojamo lietoju katru dienu. Protams, ka pamatā ir zobu birste un pasta, arī zobu diegs pēc vajadzības.

Un savai zobārstei es uzticos. Līdz šim viņa man nav ieteikusi neko sliktu un nevajadzīgu.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #11 : 2017. gada 29. marts, 10:00:04 »
Aizgulējos. Pļac, tieši tajā dienā, kad ļoti svarīga tikšanās. Zobus tīrīt toč nav laika. Ierāvu šļuku mutes skalojamo.
Likās aizdomīgi, ka šim tik pretīga garša un izsauc tūlītēju vemšanu.
... tā es empīriski noskaidroju, ka nagu lakas noņemšanas līdzeklis nav izmantojams kā mutes skalojamais līdzeklis.
Pierakstīju, ka  mutes skalojamo nedrīkst iegādāties mazajos tilpumos. Tad šis ir tikpat liels/mazs, kā nagu lakas noņēmēja pudelīte. Un konkrētajā gadījumā bija  vizuālas līdzības.

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #12 : 2017. gada 29. marts, 10:08:03 »
Es lietoju Corsodyl - zobaarste ieteica. Baigi stiprs! Es shkjaidu ar uudeni, jo citaadi meele nejuutiga kljuust.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2017. gada 29. marts, 10:08:03 »
Šausmas kaut kādas.  :faint: Brom, Tu vēl dzīvs?

Es mutes skalojamo parasti pērku 1 l tilpumu uz akcijām, pietiek ilgam laikam, turklāt zilās krāsas un lielā iepakojuma dēļ ne ar ko nevar sajaukt. :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2017. gada 29. marts, 10:24:08 »
Bērnam uz brekešu laiku bija vācu ražotais. “elmex“, bez krāsvielām, bez alko.
Tās indīgās krāsas man neasociējas ar ko veselīgu tīri psīcholoģiski :)
Corsodils, ja kāda gļotādas problēma ir labs, vienīgi ietonē zobu emalju.
Tā ik dienu lietot regulāri, nezinu, varbūt, ja kāda specifiska problēma.