Autors Tēma: dziivnieku apetiite  (Lasīts 3932 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

dziivnieku apetiite
« : 2014. gada 31. oktobris, 11:53:47 »
Tikai maneejie gatavojas uuber bargai ziemai? Pirku peedeejaa laikaa Matise vai kaa pareizi rakstaas, tak vinji apeed milzu apjomus- pa 4 dienaam gandriiz 8 dienu kraajumus apeedushi (nu, reekjinot tos 60 g uz zveeru dienaa, kaa razhotaajs pagjeer)
Vai ar to bariibu kkas ne taa un shie nepaeed no normaalas devas?

Atslēdzies Spārka

Re: dziivnieku apetiite
« Atbilde #1 : 2014. gada 31. oktobris, 11:56:49 »
Ir, ir izmaiņas. Vai barga ziema būs nezinu, bet pēdējās dienās kaķis ēd apm 2x vairāk.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #2 : 2014. gada 31. oktobris, 12:00:27 »
Da viņi katru gadu uz rudeni ēd vairāk, vienalga, kāda ziema pēc tam :) Manuprāt, tas tāpat kā ar gājputniem - vadās pēc dienas garuma izmaiņām, nevis paredz kaut kādus laika apstākļus. Pašķiriet forumu vēsturi ap šiem datumiem, vienmēr kādam kaķītis prognozē bargu ziemu :)
Manējie gan neko vairāk nevar apēst, Muris 2x dienā dabū savu specbarības porciju uz lodžijas un to pašu visu neapēd, Rudulis trenkā bumbiņu ar sauso barību :D

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #3 : 2014. gada 31. oktobris, 12:09:11 »
Hm, nu vb es nebiju ieveerojusi liidz shim... Vnk sashokeejos paarrodoties un ieraugot viena paara saujas bljodinjaa, jo peec mana apreekjina veel dafiga bi jaabuut...

PS kas ir bumbinja ar sauso bariibu?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2014. gada 31. oktobris, 12:16:04 »
Manējā mincene arī rij. Nezinu, vai vairāk nekā iepriekš, jo ar apetīti nekad problēmas nav bijušas.  :coffee:

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #5 : 2014. gada 31. oktobris, 12:28:16 »
PS kas ir bumbinja ar sauso bariibu?

Ir tādas plastmasas bumbiņas ar caurumu pa vidu, kurās ieber sauso barību, un tad kaķim jātrenkā bumbiņa, lai graudi pa vienam birst laukā. Iesaka dzīvniekiem ar svara problēmām (ir arī suņiem tādas). Mēs pārgājām uz šo sistēmu, jo Muris ēd maz un pa druskai, bet Rižais, kā tiek pie bļodas, tā rij aizgūtnēm.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #6 : 2014. gada 31. oktobris, 12:32:20 »
Interesanta uzparikte... Un- nabaga kakjis ;)

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #7 : 2014. gada 31. oktobris, 12:51:09 »
Kaķis izskatās žēlīgi tikai tad, kad Murim dod garšīgo barību un viņam neļauj izēst atlikumus :) Pārējā laikā viņš ar prieku trenkā bumbiņu, respektīvi, medī.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #8 : 2014. gada 31. oktobris, 13:05:41 »
Pat mans persiešu večukiņš, kam ēšana vienmēr bijusi tikai trešajā vietā aiz gulēšanas un snaušanas, ir sācis pieprasīt ikdienas konservu porciju. Pirms kāda laika viņš tikai drusku palaizīja, tā, kārtības labad. Tagad no rīta sitieni pa durvīm ar spalvainu dūrīti. :smile:

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #9 : 2014. gada 31. oktobris, 13:12:28 »
Bumbiņa ir sava veida "slow food" mincim. Zirgiem arī dod barību/sienu speciālos tīklos ar lielām acīm. Nu un tad viņam tur jāmēģina izlupināt, ir ar ko nodarboties!

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #10 : 2014. gada 31. oktobris, 13:22:35 »
Manas madāmas arī rāda izsalkušas acis - vispasaules minču izrīšana :D
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #11 : 2014. gada 31. oktobris, 13:22:36 »
Parastaas zoobodees taa bumba ir? Nez ko mana futbolkomanda iesaaktu ar vienu bumbu uz visiem? Bet tad laikam visi paikas trauki jaanovaac, kas pie mums buutu sadisms... A to kaada interese...

Atslēdzies Inta

dziivnieku apetiite
« Atbilde #12 : 2014. gada 31. oktobris, 13:40:14 »
Pieļauju, ka arī citu rudeni ēda intensīvāk, taču pēdējā laikā ievēroju, ka bļodas dibens biežāk redzams! ;)

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #13 : 2014. gada 31. oktobris, 15:18:58 »
Parastaas zoobodees taa bumba ir? Nez ko mana futbolkomanda iesaaktu ar vienu bumbu uz visiem? Bet tad laikam visi paikas trauki jaanovaac, kas pie mums buutu sadisms... A to kaada interese...
Es pirku veterinārajā aptiekā Ogrē.
Ja viena bumba uz visiem, tad būtu bieži jāpiepilda un droši vien būtu sacensība, kurš tiks pie dzenāšanas :)
Kamēr manējie abi ēda no vienas bumbiņas, nekādu problēmu nebija - padzenā te viens, te otrs. Tad Murim bija jādod speciālā pārtika un iekārtojāmies tā, ka Muri ar bļodiņu izliek uz lodžijas 2x dienā, bet Rižajam tikmēr bumbiņa. Kamēr Muris nav paēdis un bļoda novākta, Rižais gan visu laiku cierē uz lodžijas pusi un mēģina tikt pie specbarības atlikumiem, bet mēs parasti esam veiklāki :) Tad viņš samierinās ar likteni un dodas trenkāt bumbiņu.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #14 : 2014. gada 31. oktobris, 19:09:55 »
Mana atkal ir pamatīgi notievējusi. Ārsts nosvēra, es šokā. Taisos uzbarot.