Autors Tēma: Kurš nogalināja Gagarinu?  (Lasīts 2689 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Kurš nogalināja Gagarinu?
« : 2017. gada 12. aprīlis, 11:38:43 »
Šodien ir diena kad Gagarins kļuva par zvaigzni, proti, ielika slamdanku un apsteidza ziemeļamerikāņus kosmosā. Mūsdienās, vēl joprojām braucienus kosmosa veica tikai divas valstis: ASV un Krievijas Federācija (PSRS). Ups, vienu reizi arī Ķīnas Tautas republika aizsūtīja un sagaidīja kosmonautu. Diez kad ES saņemsies uz tādu varoņdarbu un pārtrauks tikai piemēslot orbītu ;)

Bet jā pamata jautājums vienalga ir, kas noorganizēja un realizēja Gagarina nāvīgo braucienu, kas bija starp citu lidotāja tiesību atjaunošanas cikla ietvaros, jo Jurijam bija patiesi apnicis, ka viņu pa pasauli vazā kā tādu "lācīti", par ko visiem priecāties. Kurš varēja vēļēt ko nelabu tik "labak čalim"? Ir kādi varianti?  ;)     

Atslēdzies tex

Re: Kurš nogalināja Gagarinu?
« Atbilde #1 : 2017. gada 12. aprīlis, 12:14:47 »
nepieļauj vnk negadījumu - max nolaidību?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2017. gada 12. aprīlis, 12:27:31 »
Slepenie un vēl slepenākie arhīvi

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #3 : 2017. gada 12. aprīlis, 12:35:19 »
Hmzs, nolaidība?
Citāts
Jurijs Gagarins gāja bojā 1968. gada 27. martā treniņlidojumā lidmašīnā MiG-15 kopā ar instruktoru pulkvedi Vladimiru Serjoginu netālu no Novoselovas sādžas Kiržačas rajonā Vladimiras apgabalā. Katastrofas cēlonis nav precīzi noskaidrots. Apglabāts pie Kremļa sienas Maskavā.
Pat sacerēt kādu ticamu leģendu nespēja? Piedod neticu, ja leģendas, kā leģendārs cilvēks gājis bojā, nevar sacerēt, neticu. Acīmredzot tāds bija plāns, pielikt Jurijam nevis punktu, bet atstāt daudzpunktu .... Nu kurš noticēs, ka Jurijs gāja mācību eksāmena laikā? 

Atslēdzies Broms

« Atbilde #4 : 2017. gada 12. aprīlis, 13:28:55 »
Tas viss, lai slēptu vienu no lielākajām fikcijām vēsturē.
Tad kad Jurka teica :"Pojehaļi", viņš patiesībā to teica šoferim, kurš šo veda nevis kosmosā, bet gan uz Mosfiļm. Nu varbūt uz imeņi Dovženko.

Cssst... :cool:

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #5 : 2017. gada 12. aprīlis, 13:40:12 »

Yuri Gagarin: The first man in space, "The best short documentary movie" April 12, 1961

Nav jau kā pie Amerikāņiem ar to mēness braucienu :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #6 : 2017. gada 12. aprīlis, 13:42:30 »
космические корабли бараздят ...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #7 : 2017. gada 12. aprīlis, 14:04:32 »

Last flight of Yury Gagarin: What killed the space icon

Atslēdzies tex

« Atbilde #8 : 2017. gada 12. aprīlis, 17:12:40 »
NaF man tagad laika h veltīt video
Kas tur īsumā par versijām?
1) ka viņš kosmosā nemaz nebija un tas viss mosfiļm iestudējums? A kāpēc jānogalina? - lai neizpļāpātos? Bet nenogalināja taču uzreiz - būtu paguvis, ja gribētu.
2) Ka kosmosā bija, bet tāds stārs kādam jānovāc? Why?

Es mierīgi ticētu arī, ka slavens, izcils utt clv, var dabūt galu, piemēram, paslīdot vannā un neveiksmīgi atsitoties ar galvu pret tās malu... JA vēl iesaistīta lidošana un krievi, kuri ka tik statistiski nav nolaidīgākā valsts visā aviācijā, tad nu galīgi nebrīnītos par nāvi negadījumā, ko izraisījis kāda stulbums, nolaidība, dzērums, vai vnk kāda būtiska resursa neesamība, kuras dēļ tak neies piecgades plānu atcelt...

Atslēdzies atrsdivans

« Atbilde #9 : 2017. gada 13. aprīlis, 14:59:24 »
es kaut kur skatījos dokumentālo filmu, ka viņš tajā lidmašīnā nebija, bet bija jau tik tālu nodzēries, ka tika ielikts psihenē un tur arī beidz savas gaitas, bet avārija bija inscenējums.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #10 : 2017. gada 13. aprīlis, 17:25:38 »
Citāts
Es mierīgi ticētu arī, ka slavens, izcils utt clv, var dabūt galu, piemēram, paslīdot vannā un neveiksmīgi atsitoties ar galvu pret tās malu...

Mierīgi. Uzskatāms piemērs Mihaels Šūmahers - izbraukāja F1, bet pie gultas piekalts dēļ kritiena lēnām šļūcot ar slēpēm pa kalnu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck