Autors Tēma: Kādi ir iemesli, lai no tuva kļūtu par tālu?  (Lasīts 2735 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Kādi ir iemesli, lai no tuva kļūtu par tālu?
« : 2017. gada 22. aprīlis, 06:48:36 »
Un kādi iemesli, lai no tuva par tālu kļūtu? (c) Minne, iekš http://www.sarunuforums.lv/forums/mellene88/tmas-kuras-btu-jliek-cat-bet-lai-neaiztinas-buus-te/90/?topicseen

Bet mani šis jautājums pamatā interesē. Jo, nezinu, vai tā ir mana karma, vai arī es esmu vairākas reizes dzīvē rīkojusies ačgārni, bet ir cilvēki, ar kuriem attiecības savulaik krasi sarāvu un tā arī neatjaunoju. Iespējams, ja izstāstītu, tas būtu teju kā iznākšana no skapja un mani nosodītu. Bet tomēr jūtos tā, ka tur vairs atpakaļceļa nav.

Kā ir jums? Esat kādreiz dzīvē pārtraukuši saziņu ar kādu cilvēku (draugu, radinieku, bijušo vīru un bērna tēvu)? Un, kāds ir iemesls pārtrauktai komunikācijai?

Atslēdzies Emīlija

Re: Kādi ir iemesli, lai no tuva kļūtu par tālu?
« Atbilde #1 : 2017. gada 22. aprīlis, 08:09:38 »
Tā nav tāda dzīves parasta lietu kārtība, kad un ja tā notiek? Un vienā maisā sabāzt gan internetforuma lietošanu, kas būtībā pieskaitāma pie atkarībām, gan komunikāciju ar bijušo vīru, nu, eee... Nē :)

Te dažkārt lasu raudas, vai, vai, kur palikuši tie vai citi personāži. Kur, kur - dzīvo! Es viņus saprotu un ar abām rokām atbalstu.

Par komunikācijas pārtraukšanu ar cilvēkiem dzīvē - nu... "tā notiek". Ar tuviem radiniekiem - nu tas citā maisā. Tur jābūt smagām lietām pamatā, lai tā darītu, bet visu citu - paziņas un tālus radus - nu un? Pazuda kopā ejamais, un pazuda... Viens raksts noadīts, sākam nākamo...

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2017. gada 22. aprīlis, 08:10:26 »
Ir pārtrūkusi gan nejauši vai manas muļķības dēļ -piem. ar skolas draudzeni. Esmu pārtraukusi ļoti apzināti un turpinu konsekventi izvairīties . Bet daudzas ir tā kā izplēnējušas -tas arī vairāk uz draudzenēm, kad nav nekādu kopīgu interešu, par ko runāt, bet par intīmām lietām es nerunāju un sirdi nekratu

Daudzas ir tādas, ko var atjaunot atkal mirklī, kad satiekamies, un tie visvairāk ir studiju laiku draugi -tās attiecības ir visstabilākās

Atslēdzies Broms

« Atbilde #3 : 2017. gada 22. aprīlis, 08:42:04 »
Neviena draudzība vai nevienas attiecības nepārtrūkst pēkšņi. Šeit es nedomāju kašķi.
Jebkuras attiecības ir kā dobe - lai būtu prieks, tā ir jārušina.
Mani draugi.. DRAUGI. .. ir skaitāmi uz 3 pirkstiem. Reizēm negribas braukt uz tusu, reizem nav laika piezvanīt.. bet es par visiem simts zinu to, ka jebkurā diennakts laikā es zvanu un man atliek paziņot atrašanās vietu.
Jā, tiekmaies reti, bet labi.
Un tajā pat laikā - attiecības nekopjot, tās izkusīs. Lēnām un sāpīgi.

Un kādi vārdi... ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2017. gada 22. aprīlis, 09:03:44 »
Jā, Broms pateica galveno -lai attiecības zeltu, tās jārušina. Bet ja rodas sajūta, ka rušina tikai viena puse, iznīkst neizbēgami

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2017. gada 22. aprīlis, 11:50:35 »
Dažreiz nerušina vairs, jo sajūta, ka nav vērts. Katrs sāk iet atšķirīgos virzienos un zūd kaut kādi kopīgie pieturas punkti, vērtības, uzskati.

Kā Emīlija teica - viens raksts noadīts, sākam nākamo. Parasta lietu kārtība.

Par radiem man ideju nav, kādēļ atsvešinās. Bet varbūt tas pats elementārais - atšķirīgas vērtības?

Atslēdzies taj

« Atbilde #6 : 2017. gada 22. aprīlis, 13:07:20 »
Jā, atšķirīgās vērtības ir ļoti no svara. Piemērs. Ja viena draudzene interesējas par vīriešiem (stipri daudzskaitlī) un sarunas pārsvarā ir par un ap vīriešu tēmu, bet otra gadus 10 dzīvo vienās attiecībās, grūti visu laiku noturēt interesi par daudziem citiem, svešiem vīriešiem. Un tad katrai liksies, ka viņa jau kopj to dobi, runājās, stāsta par savu dzīvi, iztaujā par otras dzīvi. Bet tie stāstījumi ir par tik ļoti atšķirīgām dzīvēm. Un visbeidzot katrai liekas, ka otra draudzene par viņu nepietiekoši interesējas. Un sākas tāda kā ilgstoša neapmierinātība, kas beidzas ar strīdiem un draudzības pajukšanu. Turklāt, iepriekš paredzēt, ka tā notiks, nevar.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 22. aprīlis, 13:22:18 no taj »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2017. gada 22. aprīlis, 13:21:11 »
Kā ir jums? Esat kādreiz dzīvē pārtraukuši saziņu ar kādu cilvēku (draugu, radinieku, bijušo vīru un bērna tēvu)? Un, kāds ir iemesls pārtrauktai komunikācijai?
Es esmu "čempione" minētās jomas visās kategorijās.
Pārtraukšana vienmēr bijusi krasa un neatgriezeniska, pēc sajūtas "tā vairs nevar".

Atslēdzies taj

« Atbilde #8 : 2017. gada 22. aprīlis, 13:27:15 »
Spārka, bet vai nav bijusi vainas apziņa arī? Par to, ka cilvēki pamesti, nav ieguldīts vairāk, lai tomēr censtos saprasties? Jo sākumā jau ir bijuši arī gaišie brīži.

Jautāju to, jo pati īsti nezinu, kā pozicionēties, kā tikt galā ar to pēcsajūtu, ka esmu nodevusi cilvēka uzticēšanos, pārcērtot saikni.

Bet arī skaidri apzinos, ka tālāk tā vairs nebūtu varējis turpināties.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2017. gada 22. aprīlis, 13:31:05 »
vai nav bijusi vainas apziņa arī?
Redzi, kopumā es esmu ļoooti pacietīga. Un, ja es sev pasaku "viss, pietiek!", tad patiesi pietiek. Nekādas vainas apziņas. Un es arī nevainoju otru.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2017. gada 22. aprīlis, 13:32:12 »
“... atšķirīgas vērtības...“
Nu, vai tas nebūtu pārāk garlaicīgi?, man jau šķiet citāda pieredze bagātina. 
Man draugi un paziņas, par radiem pat nerunājot, ir dažāda vecuma,
dažādu profesiju, dzīves pieredzes.
Tieši tas man šķiet vērtīgi un liek uz norisēm paraudzīties no cita skatupunkta,
neieciklēties vien uz savu “īsto“ patiesību. 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2017. gada 22. aprīlis, 13:57:23 »
Par to, ka cilvēki pamesti, nav ieguldīts vairāk, lai tomēr censtos saprasties? Jo sākumā jau ir bijuši arī gaišie brīži.

Nu pag, pamest var bērnu, slimu, vai kādu bezpalīdzīgā stāvoklī. Jā, tas nu būtu cūciski.
Bet pieauguši, adekvāti cilvēki izrunājas un pārtrauc attiecības, ja turpināt ir bezjēdzīgi. Kāda vainas apziņa?
Bieži dzirdēts - pameta sievu ar bērniem. Bērnus pameta, fakts, ka sū..brālis,
bet sievu, ja vesela, saprātīga būtne, ko nozīmē pamest?
Var pārtraukt attiecības, šķirties. Tas tomēr ir abpusējs process.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2017. gada 22. aprīlis, 14:11:00 »
“... atšķirīgas vērtības...“
Nu, vai tas nebūtu pārāk garlaicīgi?, man jau šķiet citāda pieredze bagātina. 
Man draugi un paziņas, par radiem pat nerunājot, ir dažāda vecuma,
dažādu profesiju, dzīves pieredzes.
Tieši tas man šķiet vērtīgi un liek uz norisēm paraudzīties no cita skatupunkta,
neieciklēties vien uz savu “īsto“ patiesību.

Jā un nē.
Citu pieredze utml. ir interesanta līdz kritiskajam punktam. Es jau nedomāju a priori kā nekontaktēšanos, bet iemeslus, kas ar laiku izšķir cilvēkus.
Mani ilgstoši neinteresēs un vai maz vispār interesēs...nezinu...cilvēks ar aizaujošu profesiju, bet pēc rakstura, uzskatu, morāles vai vērtību ziņā sūdabrālis. Un šajā ziņā nemaz nealkstu atkāpties no savas "īstās" patiesības

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2017. gada 22. aprīlis, 14:19:04 »
ko nozīmē pamest?
Var pārtraukt attiecības, šķirties. Tas tomēr ir abpusējs process.

Man šķiet, 'pamest' nozīmē pārtraukt attiecības vienpusēji, bez dialoga.

Pārliecinājos vārdnīcā: Atstāt (aizejot, aizmirstot, neveltījot vajadzīgo uzmanību). P. dzimto pusi. P. draugus. P. novārtā. P. likteņa varā.
Pārtraukt (ko), nepadarot līdz galam. P. skolu. P. mācības. P. darbu.

No piemēros nosauktā, šķiet, tikai "likteņa varā" nevienu tā kā nebūtu pametusi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2017. gada 22. aprīlis, 14:20:13 »
Jā un nē.
Citu pieredze utml. ir interesanta līdz kritiskajam punktam. Es jau nedomāju a priori kā nekontaktēšanos, bet iemeslus, kas ar laiku izšķir cilvēkus.
Mani ilgstoši neinteresēs un vai maz vispār interesēs...nezinu...cilvēks ar aizaujošu profesiju, bet pēc rakstura, uzskatu, morāles vai vērtību ziņā sūdabrālis. Un šajā ziņā nemaz nealkstu atkāpties no savas "īstās" patiesības
Tas gan bija sakarā ar taj komentu par sievieti ar vairākiem vīriešiem un tiklo ar vienu :)
Man attiecībām nav traucējuši draudzeņu intīmie piedzīvojumi ;)