Autors Tēma: murķeļi  (Lasīts 1631 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

murķeļi
« : 2017. gada 01. maijs, 17:56:32 »

Mums ar draudzeni šodien bija zaļā brīvdiena -tirgū sapirkām skābenes, mazus gurķīšus skābēšanai, jocīgu Fazer maizi ar 34% dārzeņu piedevu -pupiņu milti un taml., garšo pēc veclaiku karašas

Mājās devāmies apgaitā -nogriezām visus divus lā'čpurniņus un nelolojot nekādas cerības, devāmies  nelielā pastaigā apkārt kvartālam, kas lielākoties ir mežs. Un še tev -krunkuļainie murķeļi viens pēc otra.  Joka pēc sagriezu, galu galā jāpārbauda -vai tiešām tik indīgi, vai nē. Līdz galam vārīšanu tā arī neizveicu, man jau no tvaikiem likās, ka stīva mute paliek. Pirmo ūdeni nolejot, vairījos no tvaikiem, bet laikam tak tiešām inde. Pašlaik vēdinās māja. Nekad vairs.
 Vēl izraku mežā pāris vizbulīšu cerus, iestādīšu savā "mežmalā", saplūcām nātres skābeņzupai.

Lāčpurni tika iecepti olu kultenī, mājās jau gaidīja fokačas paveids, viss kopā ar sarkanvīnu garšoja lieliski.

Bet murķeļiem  piemērotākā vieta ir pie augiem, nevis virtuvē. Gan jau mani te apstrīdēs, ka man fobija, bet izskats vien jau nepievilcīgs -atšķirībā no elegantajiem lāčpurniņiem!

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Broņa

Re: murķeļi
« Atbilde #1 : 2017. gada 01. maijs, 18:18:03 »
Nu īsta ragana. Zin, ka indīgi, bet nē, redz, jāpamēģina. Vismaz tvaiki jāpaelpo, varbūt narkotisks efekts.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2017. gada 01. maijs, 18:20:30 »
Ka nav tas katls aŗī vēl jāizmet ;)

Vai māja jauna jāpērk :P

Pieslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2017. gada 01. maijs, 18:23:01 »
Nu īsta ragana. Zin, ka indīgi, bet nē, redz, jāpamēģina. Vismaz tvaiki jāpaelpo, varbūt narkotisks efekts.

Vīrs apmēram to pašu teica

Atslēdzies ragana

« Atbilde #4 : 2017. gada 01. maijs, 21:38:19 »
Murķelis nav nekāda raganu darīšana. Katru pavasari salasu un uztaisu mērci. Ēdu es pati, nevienam neuzbāžos. Visi dzīvi un apmierināti, gan tie kas ēd, kan tie, kas nē.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2017. gada 01. maijs, 21:42:26 »
nu re, nevajadzēja izliet krūmos :taunt:

Atslēdzies ragana

« Atbilde #6 : 2017. gada 01. maijs, 21:55:21 »
 :cool: Drīzāk gribētu uzzināt, kur var lāčpurnus salasīt. Nezinu nevienu tīru vietu.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2017. gada 01. maijs, 22:14:53 »

Diemžēl zinu tikai vienu savu pleķīti. Murķeļus atrodot man arī bija baigais brīnums -ceļmalas zālē

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #8 : 2017. gada 01. maijs, 22:17:51 »
Nabaga reno vīrs, tak iebaros viņam vienreiz tos murķeļus.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2017. gada 01. maijs, 22:27:26 »
Es pagājušogad salasīju tos murķeļus, pirmoreiz mūžā. Pa divi lāgi riktīgi novārīju (internetā izlasīju, ka tā vajag) un sacepu mērcē - OMG, kas par mantu, tik garšīgi sanāca!
 :steak:
Ja šogad kur patrāpītos, lasītu un gatavotu atkal. Viņi izcirtumos jāmeklē.
 Lāčpurnus gan nekad neesmu ne lasījusi, ne ēdusi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2017. gada 01. maijs, 22:34:57 »
Es vēl tik “cīnos“ ar pērnā gada baravikām, baisi daudz visādos veidos pērn pielikās... :) 

Atslēdzies Mao

« Atbilde #11 : 2017. gada 19. maijs, 11:00:01 »
Murķeļi man dobē izauga. Zem ābeles. Es davai sēņot, līdzdzīvotāji - krāmēt koferus.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2017. gada 19. maijs, 13:57:32 »
Murķeļi man dobē izauga. Zem ābeles. Es davai sēņot, līdzdzīvotāji - krāmēt koferus.

Ja tādi, kā pirmajā bildē -līdzdzīvotāji pareizi dara. Bet pārbaudi -zem ābelēm dārzos aug brīnišķie lāčpurni (morel), kas izskatās pavisam citādi