Autors Tēma: Populārā psiholoģija - attiecības  (Lasīts 14901 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Populārā psiholoģija - attiecības
« Atbilde #30 : 2017. gada 15. maijs, 20:08:33 »

Kvadra, vēl ne tik sen bija iespēja kaimiņu piekrišanu ierakstīt zemesgrāmatā (?). Līdz ar to mīna ar laika degli pārstāj apdraudēt.

Pārstāj gan - to kurš iepleties līdz kaimiņa sētai :D
Un ja kaimiņam pēkšņi kāda vajadzība ko būvēt, jauksi nost?, gribētu redzēt...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #31 : 2017. gada 15. maijs, 20:15:49 »
Nu, re!  :thumbsup:
Provokācija izdevās! Tagad var uzskatāmi redzēt, kuras no dāmām pārstāv vienu konkrēto nometni!  :rofl: :evil:
Audzinātājas!  :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #32 : 2017. gada 15. maijs, 20:18:42 »
bt tas ir šausmīgi,ja kāds apzināti liek otru pie vietas  :thinking:
gadās,ka domas dalās un gadās apstrīdēt ,pierādīt, ja vajag  izplūkties  ... bet apzināti likt pie vietas  :bricks:
neenu oky, kkadā pirmajā kopības gadā vēl saprotu,kad tiek amati dalīti  :) , bet pēcāk????
 :rat:

Ģimenē aug arī bērni. Viņi ne pie kā nav vainīgi. Sievietes to visai bieži mēdz aizmirst.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #33 : 2017. gada 15. maijs, 20:28:16 »

Ģimenē aug arī bērni. Viņi ne pie kā nav vainīgi. Sievietes to visai bieži mēdz aizmirst.
Hmm, man kaut kā grūti iedomāties, ka "bērnu normālas nākotnes vārdā" bērniem veselīgi ir dzīvot ģimenē, kur tēvs māti dēvē par "sievišķi" un "bezceremoniāli liek pie vietas", un kā normu apgūt šādu attiecību modeli...  :thinking:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #34 : 2017. gada 15. maijs, 20:28:53 »
Nu, re!  :thumbsup:
Provokācija izdevās! Tagad var uzskatāmi redzēt, kuras no dāmām pārstāv vienu konkrēto nometni!  :rofl: :evil:
Audzinātājas!  :)

Nu varbūt der izvēlēties dzīvesbiedru, kuru NAV  jā - pāraudzina :)
Un tad arī bērni skatoties “likšanu pie vietas“ necietīs...

A kaimiņam vismaz sieva nav muļķe. ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #35 : 2017. gada 15. maijs, 20:48:08 »
Latviešu sievietes EGO ārkārtīgi reti ļauj tā saimniecei izvēlēties dzīvesbiedru, kuru NAV jāaudzina. Diemžēl.
Un, kad normāls vīrietis (nevis - vīrietītis) izdomā, ka citu variantu kā savākt mantas un pazust, vairs nav, tad notiek kas? Kopīgie bērni konstanti paliek mātes aprūpē un tiek auzdzināti ar dzīves devīzi "Visi vīrieši ir cūkas." Bez variantiem. Ja veči vēl spēj noturēties un savas problēmas pieturēt pie sevis, no sievietēm ko tādu gaidīt ... Rezultāts? Izaug tieši raksta autora aprakstītajam modelim ideāli atbilstoši personāži - vīriešsievietes (Raganas autortiesības uz terminu) un sieviešvīrieši.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 15. maijs, 20:53:32 no Zigfrids »

Atslēdzies dip

« Atbilde #36 : 2017. gada 15. maijs, 20:49:31 »
Vai draugi netiek mazāk audzināti, pārveidoti, pabāzti zem tupeles/zābaka? Nez, ja draugiem vajadzētu kaut kā noformēt attiecības uz mūžu, vai draugu attiecības kļūtu savādākas?

Nākošais jautājums - vai pirms kāzām (kopā dzīvošanas) āža kāja netiek parādīta? Īstā daba parādās vēlāk?

Ja par tēmu - negribētu būt bīdāma, bez teikšanas, mierīga acu mirkšķinātāja. Bet noteikti gribu, lai mans vīrietis ir par vismaz 5 kapēikām gudrāks, pārāks, labāks utt. Lai zinu, aiz kā un pie kā varu paslēpties:)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #37 : 2017. gada 15. maijs, 21:05:45 »
Ai, nu tak katram sava joma, sfēra, kur tas ir spējīgāgs, gudrāks, profesionālāks...
Tādēļ jau ir pāris, kurš veido to - pilnību, kur uzaugt bērniem.
Kopdzīve taču nav sacensība vai spēkošanās - kurš kuru.., viens otru papildina un tur tas spēks :)
Ja mīl viens otru, respektē...
Tā sava pārākuma demonstrēšana un
otram vietas ierādīšana vien liecina par paša nepārliecinātību.
Spēcīgai personībai nav sevi jāapliecina otru pazeminot.
Un ja mīl to otru, tad vēl jo vairāk.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #38 : 2017. gada 15. maijs, 22:23:55 »
Oi, Zigītis te atkal zirgā.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #39 : 2017. gada 16. maijs, 00:44:09 »
mana teorija, po žizņi ir pilnīgi cita ,līdz ar to Tavs:

tiks ignorēts un netiks ķidāts... :coffee:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

tas_pats_lv

• Viesi

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #41 : 2017. gada 17. maijs, 16:09:34 »

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #42 : 2017. gada 17. maijs, 16:15:11 »
Latviešu sievietes EGO ārkārtīgi reti ļauj tā saimniecei izvēlēties dzīvesbiedru, kuru NAV jāaudzina. Diemžēl.
O Zigis piesakās par saimnieci mājās? ;) :D 

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #43 : 2017. gada 21. maijs, 14:09:23 »
Mazliet nopietnāk par mīlestību, kas mūsu pāra dzīvi laimīgu attiecībās: 

"Tas, kas neko nezina, neko nemīl. Tas, kas neko neprot darīt, neko nesaprot. Tas kas neko nesaprot, ir nevērtīgs. Bet tas, kas saprot, arī mīl, ievēro, redz... Jo vairāk kāds zina, jo lielāka ir mīla... Tas, kas iedomājas, ka visi augļi  ienākas vienlaikus ar zemenēm, neko nezin par vīnojām."
Paracelzs

Citāts
Bērna mīlestība darbojas pēc principa: "Es mīlu tāpēc, ka mani mīl." Nobriedusi mīlestība darbojas pēc principa: "Mani mīl tāpēc, ka es mīlu." Nenobriedusi mīla saka: "Mani mīl tāpēc, ka tu esi man vajadzīgs". Nobriedusi mīla saka: "Tu esi man vajadzīgs tāpēc , ka es tevi mīlu".

Citāts

Ja mīlestības spējas, kas piemīt nobriedušam, radošām raksturam, tad no minētā izriet, ka jebkurā kultūrā dzīvojoša indivīda spējas mīlēt ir atkarīgas, no ietekmes, kādu šī kultūra atstāj uz vidusmēra līmeņa cilvēka raksturu.

E.Fromms "Mīlestības māksla"

Tas komiskais ir ka mīlestība ir jēdziens, kas raksturo darbību. Nav tādas parādības kā  absolūtas mīlestības, tikai darbība pierāda šo parādību vai tās trūkumu. :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2017. gada 21. maijs, 20:20:01 »
Tas komiskais ir ka mīlestība ir jēdziens, kas raksturo darbību. Nav tādas parādības kā  absolūtas mīlestības, tikai darbība pierāda šo parādību vai tās trūkumu. :)

Un kāda būtu tā “darbība “,  kura pierāda šo parādību?