Autors Tēma: Vai briest streiks?  (Lasīts 2395 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Vai briest streiks?
« : 2017. gada 17. maijs, 10:23:05 »
Čakša: Ļoti ceru, ka nenonāksim līdz brīdinājuma streikam

Ministre uzsvēra, ka visi cipari ir zināmi. Jārunā tikai par finanšu avotiem. Viņasprāt, ja nozare saņems skaidru signālu, no kura momenta tiks risināts jautājums par normālo pagarināto darba laiku, streiks varētu izpalikt.
 «Es ļoti ceru un esmu pārliecināta, ka mēs atradīsim finansējumu,» teica Čakša, piebilstot, ka tic gan premjeram, gan visai valdības komandai.  Čakša atzina, ka viņa nav pārsteigta par plānotajiem protestiem un brīžiem esot jābrīnās, kā vispār var strādāt tik efektīvi ar esošajām algām. Ministre teica, ka lielā mērā piekrīt daudz kam, ko šobrīd saka medicīnas darbinieki.
Jau ziņots, ka otrdien Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) padome lēma aicināt veselības aprūpes darbiniekus brīdinājuma akcijas veidā brīvprātīgi atteikties strādāt pagarināto normālo darba laiku no 1.jūlija līdz 31.jūlijam

>>>>

Vai Anda populistiski šantažē Kučinski, vai patiesi kuslie mediķi būs kaut ko saorganizējuši?   

Atslēdzies Mao

Re: Vai briest streiks?
« Atbilde #1 : 2017. gada 19. maijs, 10:18:03 »
Kāds man izskaidros, kur mans dakteris jaunu merša džipu rāvis?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #2 : 2017. gada 30. jūnijs, 17:54:04 »
Aha , vēl joprojām briest STREIKS! Būs sestdien jāaiziet līdz aptiekai un jāpainteresējas, kā viņiem tur veicas? ;)

Atslēdzies Broms

« Atbilde #3 : 2017. gada 30. jūnijs, 18:57:48 »
Kāds man izskaidros, kur mans dakteris jaunu merša džipu rāvis?

http://www.domenikss.lv/lv/auto

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2017. gada 30. jūnijs, 20:26:55 »
Savā ziņā par to streiku pat priecājos... citādi kā tie skolotāji, pacietību, iecietību...
Lai vara tomēr padomā, ka nevar visu tikai sev, vismaz kas arī tautai jāatmet,
lai būtu kakls uz kura tupēt ...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2017. gada 30. jūnijs, 20:38:35 »
Es nezinu... Protams, no sava uzkalniņa skatos, bet ja streikot taisās mana dziļi stagnējošā ģimārste, kas figzinkur nobāž analīžu rezultātus, tā arī nav iegādājusi kompi un  skatās uz māsiņu, vai tā piekrītoši vai noraidoši mās, kad "daktere" izsaka pieņēmumus par ārstāšanu... Tā jau viņa man laba, bet pirms vizītes jāizstudē internets un pašam jāsagatavo kā diagnoze, tā saraksts, uz kurieni vajag norīkojumu...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2017. gada 30. jūnijs, 20:47:27 »
Puse ģimārstu no streika varētu nemaz atpakaļ nenākt. Un atlikušos līdzekļus sadalīt otrai pusei.
Šon viena paciente stāstija, ka ģā nedeva norīkojumu, jo būtu slimības vēsturē jāapraksta, kāpēc devusi norīkojumu.... zvizģec.
Un vēl - ja nu kādam vajag USG vēderam, tad neejiet uz MFD - turienes apraksti derīgi vien tam, lai uzkakātu un savāktu materiālu koprogrammai. Klasiskais piemērs orgānu aprakstam ar ''normāls''.
Visus sakost!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2017. gada 30. jūnijs, 20:49:19 »
Savā ziņā par to streiku pat priecājos... citādi kā tie skolotāji, pacietību, iecietību...
Lai vara tomēr padomā, ka nevar visu tikai sev, vismaz kas arī tautai jāatmet,
lai būtu kakls uz kura tupēt ...

Es arī vairāk priecājos nekā nepriecājos (haha, kā atbilde no anketas)
Kam tur, laikam večiņai, Čakša bija vēstuli atsūtījusi ar lūgumu nepiedalīties streikā. Un tas jau par kko liecina, vai ne?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2017. gada 30. jūnijs, 20:53:18 »
ĢĀ mani satrauc vismazāk...
Es solidarizējos :) ar tiem,
kuri to idiotisko veidojumu - normālo pagarināto, vai precīzāk,
absurdi nenormālo darbalaiku strādā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2017. gada 30. jūnijs, 22:58:18 »
Vot kas tas vispār tāds par zvēru - "normālais pagarinātais  darba laiks"?!  :scratch:
Tipa - "brīvprātīgi-obligāti" strādājamas virsstundas, par kurām nemaksā kā par virsstundām, vai tā?

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #10 : 2017. gada 01. jūlijs, 13:30:56 »
Tieši tā, Kvadra!
Un Latvijas mediķi tik rukā un jaunā paaudze masveidā brauc projām.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #11 : 2017. gada 02. jūlijs, 14:19:03 »
Pag, vai ģimenes ārsti vispār nav kaut kādi tipa IK, vai pašnodarbinātie? Par ko tad šie karo - dotāciju nosacījumu netaisnīgumu? Netaisnīgu līgumu starp 2 jur. personām? Nesapront.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2017. gada 02. jūlijs, 14:55:57 »
Ljoti gribaas lielu naudinju par nekaa nedariishanu.
Visus sakost!

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #13 : 2017. gada 03. jūlijs, 18:20:45 »
Citāts
Streikā piedalās vairāk nekā 600 ģimenes ārsti.

Viena no ģimenes ārstu prasībām ir palielināt patlaban noteikto kapitācijas naudas maksājumu par 30%, savukārt ministrija piedāvājusi palielināt kapitācijas naudā iekļauto darba algu. Ģimenes ārstam nav tikai darba alga par ārstniecisko darbu, bet ģimenes ārsts ir arī prakses vadītājs, tāpēc kapitācijas naudā iekļauti arī dažādi administrācijas izdevumi. Šī iemesla ģimenes ārstiem svarīgi, lai tiek palielināta visa kapitācijas nauda.

Ģimenes ārstiem nākamgad piedāvāja algu 1049 eiro apmērā, šāds piedāvājums ģimenes ārstus neapmierina, apliecināja Veide. Šobrīd ģimenes ārsta alga ir vidēji 886 eiro pirms nodokļu nomaksas. 2018.gadā tā tikusi piedāvāta par aptuveni 200 eiro mazāka nekā vidēji būs ārsta atalgojums, bet 2020.gadā - par 320 eiro mazāka. Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) prezidente Sarmīte Veide.
Tāda ir lieta ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2017. gada 03. jūlijs, 18:33:25 »
Tas, ka streikā piedalās ĢĀ, nenozīmē, ka nepiedalās arī citi medicīnas darbinieki.

p.s.citātus sameklēsi pats, Tev padodas