Autors Tēma: Kapitālistiska seksa rokasgrāmata. Raksts.  (Lasīts 8110 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Raimonds1

Kapitālistiska seksa rokasgrāmata. Raksts.
« : 2017. gada 26. maijs, 08:22:22 »
http://www.infotop.lv/article/lv/kapitalistiska-seksa-rokasgramata-jeb-latviesu-tautas-smagais-cels-uz-vienkarsam-patiesibam
"Kādas tikai teorijas nav izgudrotas, lai pamatotu kapitālisma zemiskumu un īslaicīgumu! Komunisms[4] vien ir ko vērts. Mēs bijām tur, komunisma pasaulē. Kā saka, nektārs gar ūsām tecēja, tur to nosmēla mazi sarkani maitas ar zvaigznēm pierē un sirdīs – un tā tālāk. Mums labpatīk domāt, ka neviens no zvaigžņotajiem maitām nebija latvietis.
Tad pēkšņi tauta pamodās, un sākās kapitālisma pasaka.
Savukārt tiešā konfrontācijā, vienkārši miets pret mietu! – kapitālisms allaž ir piedauzījis jebkuru pretinieku. Tas nozīmē, ka kapitālisms ir arī varens kauslis. Bet neprātīgi kaušļi cilvēkiem dziļi sirdī vienmēr ir patikuši. Tātad atkal secinājums: kamēr cilvēks ir tāds, kāds viņš ir, kapitālisms ir tas, kas spēj viņu apmierināt vislabāk. Ja nekas cits, tad pati cilvēka daba neļauj atteikties no kapitālisma.
Tāpēc varam konstatēt, ka kapitālisms šobrīd ir tik stabils, cik vien stabils var būt kāds mūžam mainīgs un precīzi neaprakstāms lielums. Nu, teiksim tā: kapitālisms ir vismaz tik stabils, cik stabila ir pasaules nauda.[11]
Tāpēc labāk mēģināsim saprast, kādēļ mūsu varas nesēji ir izvēlējušies ieviest un uzturēt tik arhaiskas[12] formas kapitālismu, kāds pastāv šeit, Latvijā, 21.gadsimta pirmajā pusē. Viņi to sauc par liberālismu[13]. Pašmāju ideologi pat liek pieņemt, ka Latvijas modeļa liberālisms ir vienīgā iespējamā kapitālisma forma. Protams, tas ir aplam. Tie ir sasodīti maldi. Kapitālisms, kā jau konstatējām, ir netverams un tāpēc ārkārtīgi daudzveidīgs."
Interesanti uzrakstīts, nopietnas un gana sarežģītas lietas gandrīz vai vienkāršajā valodā.

Atslēdzies Bobs

Re: Kapitālistiska seksa rokasgrāmata. Raksts.
« Atbilde #1 : 2017. gada 26. maijs, 08:29:03 »
pats jēdziens "kapitālisms" vispābā ir marksisma atrauga. Tāds primitīvs dadaisms, lai apzīmētu dažādas brīvā tirgus vai daļēji kontrolētā tirgus ekonomiku, sametot visu vienā katlā - tipa, kas nav komunisms un sociālisms, tas ir kapitālisms. Neesmu dzirdējis šo jēdzienu lietojam vecās Eiropas valstīs

Atslēdzies Mao

« Atbilde #2 : 2017. gada 26. maijs, 09:25:16 »
Bet doma tak skaidra, kā jaundzimuša vāverēna asara!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2017. gada 26. maijs, 09:46:31 »
vāverēni neraud

Atslēdzies Mao

« Atbilde #4 : 2017. gada 26. maijs, 09:49:28 »
Pirmajā reizē neaizsniedzot čiekuru - raud.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #5 : 2017. gada 26. maijs, 11:26:03 »
Šis bija jāliek sadaļā filosofija. Lai ko mēs ari domātu un lai kā mēs ko arī nesauktu, realitāte vienmēr ir atšķirīga, un tur rodas mistika un zinātne. Un zinātne saka spēks kustina visu pasauli, un kamēr cilvēkiem būs saimnieciskas intereses viņiem vajadzēs saimnieciskās uzvedības noteikumus, līdz ar to vienmeŗ būs meklēšana , kas tad tas īsti ir, kas te ir sanācis :) Un šai procesā vienmēr būs klāt mistiķi , kas teiks ka kapitalisms, sociālisms vai feminsims ir slikti jo tikai neoliberālisms ir ĪSTAIS, pēc kura visu kas ir TEV man ļauts tev atņemt ;)   

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #6 : 2017. gada 26. maijs, 20:39:02 »
Te runa ir par ko citu. Par tautas/civilizācijas gatavību kkam vairāk par primitīvu sociālo darvinismu. Tad, kad konkrēti nosauktā tauta nekam vairāk nav gatava, tad, jā, vispiemērotākais ir tieši tas.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2017. gada 26. maijs, 20:49:42 »
Ja kapitālisms, "kā jau konstatējām, ir netverams un ārkārtīgi daudzveidīgs", tad pastāv taču varbūtība, ka arī LV liberālisms pārtaps citā, efektīvākā, formā? 25 gadi ir daudz vai maz šādā kontekstā?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2017. gada 26. maijs, 21:21:46 »
Ja kapitālisms, "kā jau konstatējām, ir netverams un ārkārtīgi daudzveidīgs", tad pastāv taču varbūtība, ka arī LV liberālisms pārtaps citā, efektīvākā, formā? 25 gadi ir daudz vai maz šādā kontekstā?

Nopeltais komunisms neiestājās, jo vnk cilvēki nekam tādam nebija gatavi, lai arī ideja bija laba. Tagad paskatāmies uz LV kapitālismu no otras puses! Nekas nepārtaps, kamēr cilvēki (sabiedrība) LV būs tādi, kādi ir.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2017. gada 26. maijs, 21:26:07 »
Nopeltais komunisms neiestājās, jo vnk cilvēki nekam tādam nebija gatavi, lai arī ideja bija laba. Tagad paskatāmies uz LV kapitālismu no otras puses! Nekas nepārtaps, kamēr cilvēki (sabiedrība) LV būs tādi, kādi ir.

Nē, nu tas jau ezim skaidrs (c), bet nekas jau būtībā nav statisks (sabiedrība), jautājums - cik ilgā laikā.

Tādēļ jau man liekas, ka tie nieka 25 gadi, lai smadzenes un ieradumus pārkārtotu, ir daudz par maz

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #10 : 2017. gada 26. maijs, 21:37:05 »
Minne, gadi nav rādītājs. Ja vairumam šķiet, ka viss ir kārtībā, tad nekad nekas arī nemainīsies. Pēc 25, 50, 200 vai 300 gadiem.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2017. gada 26. maijs, 21:39:11 »
... ja vienīgā vērtība, kurai ir jākalpo kā līmei, kura tautu tura kopā, ir valoda, tad tieši tāpat, - nekas nemainīsies nekad.

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2017. gada 27. maijs, 14:11:37 »
komunisma ideja nebija "laba", tā bija absurda murga kalngals

Kapitālisma jēdziens ir tikpat primitīvi stulbs, un ja tas tev izsaka "viss sliktais"un komunisms -"viss nepiepildījies labais", lai tad tā arī būtu

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #13 : 2017. gada 27. maijs, 14:20:33 »
Atļaušos nepiekrist. Kas tad komunisma idejā tik slikts bija? Es ceru, ka ne tas, ka pieprasīja no ierindas cilvēka bez rīkstes uzvesties kā pakāpi augstākai būtnei par šodienas lumpeniem.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2017. gada 27. maijs, 14:38:33 »
Jā....Mora Utopija, Kampanellas Saules pilsēta...un tā līdz marksismam, sociālismam un komunismam ;)