Autors Tēma: Odi  (Lasīts 4878 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Aģents 0.7

• Viesi
Re: Odi
« Atbilde #30 : 2017. gada 31. maijs, 21:01:41 »
Nu kurš pļauj zāli pēc saulrieta? (Pieņemu, ka odi jo īpaši nikni tad metas virsū)

Saskaņot zāles pļaušanu ar odiem, tā ir privilēģija, kuru ne katrs var atļauties.

Atceroties kādreizējo cīņu ar zāldzirnavām laukos, lielu platību svelmainā saulē nenopļausi. Un tāpat gadīsies iepļauties arī paēnī. Bet trakāki par odiem bija dunduri. Un pret tiem laikam nav nekādu zāļu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #31 : 2017. gada 31. maijs, 21:08:55 »
Nē, zem ābelēm spieto arī karstumā un saulē, un arī vējā, diemžēl...
Paradokss, itkā jau ir iepirkti visādi pretodu pūteļi, bet feisā jau nepūtīsi  un tad nu
dilemma - cerēt un ļaut kost kur citur, vai tomēr feisā... :D
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 31. maijs, 21:16:55 no tuk »

Atslēdzies reno

« Atbilde #32 : 2017. gada 31. maijs, 21:33:54 »
es iepūšu to indi plaukstās un tad uz sejas un kakla

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #33 : 2017. gada 31. maijs, 21:42:41 »
Palīdz aromāts  "eucalyptus citronné (eucalyptus citriodora)", diemžēl nezinu, kā pareizi pārnest uz lv. Eikalipts+citronella? Bērniem ir pieejami deorullīši. Norullē seju, rokas, kājas vai citus plikumus un var cerēt uz mazāku odu uzbrukumu. Eko.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #34 : 2017. gada 01. jūnijs, 00:09:16 »
A kā ar to apgalvojumu, ka tiem, ko odi daudz dzēluši, veidojas neuzņēmība pret ērču encefalītu? Mīts vai tomēr kāda daļa patiesības?

P.S. Gribas ticēt, ka tā ir. Ērces, cik nu man ir bijušas, vienkārši izrauju, un nekas mani nekad nav piemeklējis (tpu, tpu, protams).

Atslēdzies Camma

« Atbilde #35 : 2017. gada 01. jūnijs, 00:50:58 »
Būs samelots. Jo imunitāte viena diži specifiska lieta. Ar encefalītu joki mazi, labāk gan sapotēties. Austriešu vakcīna esmot pat uz mūžu iedarbīga (jaunākie pētījumi).
Visus sakost!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #36 : 2017. gada 01. jūnijs, 01:07:55 »
Būs samelots. Jo imunitāte viena diži specifiska lieta. Ar encefalītu joki mazi, labāk gan sapotēties. Austriešu vakcīna esmot pat uz mūžu iedarbīga (jaunākie pētījumi).

Austrieši paši to laikam nezina, jo regulāri aicina uz revakcinācijām ;)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #37 : 2017. gada 01. jūnijs, 07:13:57 »
Mans kolēģis (tas, kuram odi vairs nekož) stāsta, ka viņam analīzes uzrādot pietiekami antivielas (austriešu vakcīna), lai gan esot revakcinācijas laiks jau izgājis. Viņš liek uz odiem, bet ja jau pētījumi tādi kā Camma saka, viņam būs vilšanās..

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #38 : 2017. gada 01. jūnijs, 08:46:58 »
Man māte vāra ļoti koncentrētu krustnagliņu ūdeni un tad ar to smērējas. Viss ekoloģisks un nekaitīgs. Odi it kā klāt neķeroties.

Man ir veikalā nopērkamie pretodu pūšamie, bet esmu secinājusi, ka ar vienu uzpūšanas reizi nepietiek ilgākam laikam. Pēc kāda laiciņa badīgie odi, aizspieduši degunus, ir klāt un gatavi baroties.

Atslēdzies reno

« Atbilde #39 : 2017. gada 01. jūnijs, 09:37:52 »
Man arī izrādīja asinsanalīzē antivielas pietiekamas, vairs nepotējos -tfu tfu tfu
Ar odu indēm smērējos, ja strādāju dārzā vai eju uz mežu -tad iesvīst

Atslēdzies daddy

« Atbilde #40 : 2017. gada 01. jūnijs, 09:46:54 »
odu līdzekļi (maggi, off) ir jāpūš virsū regulāri, atkarībā no aktivitātes, cik stipri svīstat. Bet tas tiešām odainās vietās - upmalās, brikšņos.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #41 : 2017. gada 01. jūnijs, 12:21:39 »
Domāju, ka veca tēma izvilkta  :rofl:  Tiešām ir odi???

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #42 : 2017. gada 01. jūnijs, 12:22:30 »
Domāju, ka veca tēma izvilkta  :rofl:  Tiešām ir odi???

kopš otrdienas, 30.05.2017.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #43 : 2017. gada 01. jūnijs, 21:47:09 »
Bija jau pirms 30.05. Mašīnai numuru esmu kasījis jau vismaz divas reizes.

Antivielas vai tad nedabū no pašām ērcēm? Analīzes uzrādīja labas antivielas, lai gan potējies nebiju nekad mūžā. Pēc kādiem 2 gadiem analīzēs vairs antivielas nebija pietiekamā līmenī, tad gan izlēmu drošs paliek drošs vakcinēties.

Atgriežoties pie odiem - vislielākā mistērija man ir ogotāji. Rokās un sejā kož nežēlīgi. Sēņotāji vismaz pārskrien no vienas sēnes pie otras, visi odi nepaspēj līdzi aizkursēt. Gribi negribi jāpūš ķīmija. Un, ja neplosa mežu ar ogu mašīnu, odziņas jālasa ar ķīmiju uz rokām.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #44 : 2017. gada 01. jūnijs, 22:01:38 »
Antivielas no ērcēm var dabūt tikai un vienīgi kopā ar encefalītu (vīrusu) vai borēliju.
Iespējama subklīniska slimības forma, kad pārslimo viegli un diagnozi noraksta uz ko citu. Bet tad tas ir veiksmes stāsts (nosacīti).
Visus sakost!