Autors Tēma: Izglītība agrāk un tagad  (Lasīts 9502 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Izglītība agrāk un tagad
« : 2017. gada 31. maijs, 12:25:45 »
Pareizas izglītības pamatā ir jābūt rezultātam, kad no indivīda iemaņām un intelektam piemērota līmeņa sanāk godprātīgs pilsonis, sava līmeņa pieprasīts konkurētspējīgs speciālists. Nevis no sportista rektieris, no santehniķa baņķieris, no izlūka prezidents, un no vadības skolas absolventa - politisko oponentu indētājs. Sanāca pilnīgs absurds. Kas pierāda, ka sistēma bij izpuvusi visos virzienos, nedarbojās nekādas loģikas. Neviena.

Atslēdzies Minne

Re: Izglītība agrāk un tagad
« Atbilde #1 : 2017. gada 31. maijs, 12:31:08 »
Ok, sistēma nekļuva labāka, bet mana izglītība arī nekļuva sliktāka sistēmas dēļ

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2017. gada 31. maijs, 12:31:57 »
Kas pierāda, ka sistēma bij izpuvusi visos virzienos, nedarbojās nekādas loģikas. Neviena.
Absolūti nepiekrītu. Būtu sākumam pieticis nomainīt vēstures grāmatas un tad paskatīties, kā ies. Plus filozofiju, psiholoģiju, ekonomiku ieviest.
Tā vietā - kurš vairs var saskaitīt LR izglītības reformas? Un es pat nevaru pateikt, kura bija stulbākā.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #3 : 2017. gada 31. maijs, 12:32:30 »
Drīzāk sistēma padi@sa speciālistus.
Bet varam jau neskatīties tik augstu, vispārējā (kaut vai vidējā) bija ļoti ok
Kas bij pirmais - cilvēki jeb sistēma? Sistēmā audzināti cilvēki nebija un nav konkurētspējīgi pat sistēmā. Šo sistēmu radīja cilvēki, kurus neinteresēja vispārējs progress. Jo bandīti, gopņiki un teroristi (Staļins, Ordžeņikidze, Dzeržinskis, Berija) to sistēmu veidoja. Nevarēja būt rezultāts un tā nav.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #4 : 2017. gada 31. maijs, 12:37:57 »
Absolūti nepiekrītu. Būtu sākumam pieticis nomainīt vēstures grāmatas un tad paskatīties, kā ies. Plus filozofiju, psiholoģiju, ekonomiku ieviest.
Tā vietā - kurš vairs var saskaitīt LR izglītības reformas? Un es pat nevaru pateikt, kura bija stulbākā.

Nu vispār mēs jau ap 10 gadi vienkārši kopējam dažu vecās Eiropas lielvalstu veiksmīgākos modeļus, sākums ir nenormāli smags, būs kritušie arī starp talantīgiem nabagiem un dažās PSRS audzinātu vecāku ģimenēs. Būs netaisnīgi izstumtie un durvju dauzītāji, viss vēl būs. Kaut kā tā putra jāstrebj, no ŠITĀDAS di@sAS IZLĪDĀM un uzreiz rozes visi grib....

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2017. gada 31. maijs, 12:38:33 »
Sistēmā tomēr robi bija :)
Tā laika tā saucamie “spekuļanti“, tagad tomēr biznesmeņi ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 31. maijs, 12:51:27 no tuk »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2017. gada 31. maijs, 12:45:23 »
Nu vispār mēs jau ap 10 gadi vienkārši kopējam dažu vecās Eiropas lielvalstu veiksmīgākos modeļus, sākums ir nenormāli smags, būs kritušie arī starp talantīgiem nabagiem un dažās PSRS audzinātu vecāku ģimenēs. Būs netaisnīgi izstumtie un durvju dauzītāji, viss vēl būs. Kaut kā tā putra jāstrebj, no ŠITĀDAS di@sAS IZLĪDĀM un uzreiz rozes visi grib....

Aha, tikai nez kādēļ no veiksmīgā Somijas izglītības modeļa nevienas kopijas ;)

Sagrāva arī labās lietas, jo "tās taču no PSRS", bet vietā aizvien čušs. Tikai nebeidzami eksperimenti ar skolēniem, vecākiem un skolotājiem

Atslēdzies Mao

« Atbilde #7 : 2017. gada 31. maijs, 12:45:29 »
Ok, sistēma nekļuva labāka, bet mana izglītība arī nekļuva sliktāka sistēmas dēļ

Izglītības SISTĒMAI BIJ JĀPANĀK, KA CILVĒKS STRĀDĀ UN LABI, UN NOZARĒ, UN JEB KUR, KUR TO DZĪVE AIZNES UN PAR TO SAŅEM SABIEDRISKU CIEŅU UN IZVEIDOJAS CIENĪJAMA SABIEDRĪBA. Tā ir?
Tu jauc to, ka mēs esam pa kaktiem salasījušies un visi intelektuāļi ar izglītības sistēmas nopelniem.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #8 : 2017. gada 31. maijs, 12:48:35 »
Sistēmā tomēr robi bija :)
Tā laika tā saucamie “spekuļanti“, tagad tomēr biznesmeņi ;)

Tie nebij robi, tā bij cilvēka daba un instinkts - dzīvot, kā cilvēkam. Tātad pat sistēmas veidotāji, nerubīja - kas sanāk, nebija gana izglītoti, lai dabūtu pasūtītājam garantētu rezultātu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2017. gada 31. maijs, 12:54:32 »
Tie nebij robi, tā bij cilvēka daba un instinkts - dzīvot, kā cilvēkam. Tātad pat sistēmas veidotāji, nerubīja - kas sanāk, nebija gana izglītoti, lai dabūtu pasūtītājam garantētu rezultātu.

Par to arī texts, ka sistēma tālu no perfekcijas. Apriori kropla, jo nav dabiska.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #10 : 2017. gada 31. maijs, 12:56:17 »
Aha, tikai nez kādēļ no veiksmīgā Somijas izglītības modeļa nevienas kopijas ;)

Sagrāva arī labās lietas, jo "tās taču no PSRS", bet vietā aizvien čušs. Tikai nebeidzami eksperimenti ar skolēniem, vecākiem un skolotājiem

Nu ko? Moš tas modelis nesaliekās piemēram ar budžetu, vai novecojušo pedagogu kontingentu? MUms zin tāda ņe aļo vēl bagāžiņa no TIEM laikiem - ne nomest, ne panest. Es nezinu, lai spečuki cīnās.
Nosauc labo lietu un es to sagraušu vēlreiz. :evil:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2017. gada 31. maijs, 12:58:11 »
Nosauc labo lietu un es to sagraušu vēlreiz. :evil:

Vispusīga vidējā izglītība :D

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #12 : 2017. gada 31. maijs, 12:58:53 »
Vispusīga vidējā izglītība :D
Pie tam obligāta. Grēks bija to atcelt.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #13 : 2017. gada 31. maijs, 13:01:41 »
Pie tam obligāta. Grēks bija to atcelt.

Un kā ar gopņiku bērniem tajā obligātajā sistēmā? Nerunājot jau par "obligāts" liberālā kapitālismā. Kā to dabūt gatavu likumīgi? Ar polici pie dzīvokļa durvīm un tiesu vecākiem? Lūdzu reālus priekšlikumus.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #14 : 2017. gada 31. maijs, 13:14:31 »
Un kā ar gopņiku bērniem tajā obligātajā sistēmā? Nerunājot jau par "obligāts" liberālā kapitālismā. Kā to dabūt gatavu likumīgi?
Tagad tik un tā likumā ir noteikts "obligātās izglītības vecums", kura laikā vismaz pamatizglītība līdz 18 gadu vecumam jāiegūst. Kādas konkrēti sankcijas realizē, es nezinu, iespējams, ka nekādas.