Autors Tēma: Deģenerātu pielūgšana  (Lasīts 16941 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Re: Deģenerātu pielūgšana
« Atbilde #45 : 2017. gada 06. jūnijs, 18:24:23 »
"Mao 11:55:47
Māksla top salta aprēķina rezultātā vienkārši ļabi pieprotot un apzinoties ko dara, vai pārdzīvojumos un lēkmēs - tad uzrodas eksperti un sakarina cenu birkas. Rembranti jau radās, jo karaļiem bij garlaicīgi, tie pasūtināja darbus, kā mūsdienās izdevējs pasūtina komiksu rindu

Mākslas vēsturi tak skolā mācīja? Kurš pasūtīja Altamiras alu zīmējumus? Un tā joprojām."

Vot, kad sāka pasūtīt, tad sākās ietekmēšana un pareizo birku karināšana. Un otrādi.

"Mao 12:41:56
Nu paši iekrītam ģēnija skavās, vai mūs kāds tajā ložā maigi iegulda?

Tas kaut ko mainītu ģēnija definīcijā, ja tāda drošticama atrastos?"

Nē, bieži nemainītu, īpaši ja kāds var likt roķi uz sirds, ka šams ir nu tik neietekmējams, ka visi ietekmētāji pa logu lec laukā, bet citāts nepilnīgs, neizsaka mao domu, tāpēc diskusija draud aiziet divcīņā. Tik maoprāt.

« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 07. jūnijs, 08:24:40 no Spārka »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #46 : 2017. gada 06. jūnijs, 18:46:52 »
Tas, ka medicīna izprotama vien pašiem mediķiem Tevi nesatrauc?
Zinātne zinātniekiem arī nē?, elektrība elektriķiem?, autobūve automehāniķiem, datori datoriķiem?, turpināt? :)
Izglitojies, jebkurā sevi interesējošā jomā, mūžizglītība nu pieejama kā nekad iepriekš...
Tādēļ profesionāļiem attīstības  latiņa nav japazemina,ka kāds netiek līdzi ;)

Nuuuuuu, mediķi izstādes mākslas muzejā, cik zinu, nerīko. Par automehāniķiem, elektriķiem un datoriķiem arī kkā neesmu dzirdējis. Kautrējos jautāt, tad kam tādam māksliniekam tāda publicitāte? Ja elektriķis kko jaunu sagudrojis un vadiņus saslēdzis, parāda otram tādam pašam, abi papriecājas, un ar to viss y beidzas. Neskrien takšu organizēt elektroinstalāciju biennāles Eiropas galvaspilsētās?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #47 : 2017. gada 06. jūnijs, 18:47:04 »
Netaisos iejaukties jūsu divcīņā, vien piebildīšu jau sen pierādīto,
ka māksla nekad,nekad nav,nav bijusi un arī nebūs apolitiska!

Tā ka tie visi “nevainīgie“ murmulējumi par muzicēšanu okupētajā Krimā utt, utt utjp..., sorry...
Lai atceramies Hermaņa nostāju un LV neatkarības atjaunošanu.

Vēlreiz atvainojos par iejaukšanos duelī ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #48 : 2017. gada 06. jūnijs, 18:53:57 »

Nuuuuuu, mediķi izstādes mākslas muzejā, cik zinu, nerīko. Par automehāniķiem, elektriķiem un datoriķiem arī kkā neesmu dzirdējis. Kautrējos jautāt, tad kam tādam māksliniekam tāda publicitāte? Ja elektriķis kko jaunu sagudrojis un vadiņus saslēdzis, parāda otram tādam pašam, abi papriecājas, un ar to viss y beidzas. Neskrien takšu organizēt elektroinstalāciju biennāles Eiropas galvaspilsētās?

Jā, Tev taisnība, asenizators arī mucas saturu nevienam nerāda :D
Cik reizes Tava lauku tante parastā mēnesī apmeklē operu?
Man viena klausās vien radio2 un ir laimīga, otra drasē uz katru operas premjeru un dzīvo iekš
rādio klasika un arī ir laimīga.
Ko nesapratu?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #49 : 2017. gada 06. jūnijs, 19:01:21 »

Jā, Tev taisnība, asenizators arī mucas saturu nevienam nerāda :D
Cik reizes Tava lauku tante parastā mēnesī apmeklē operu?
Man viena klausās vien radio2 un ir laimīga, otra drasē uz katru operas premjeru un dzīvo iekš
rādio klasika un arī ir laimīga.
Ko nesapratu?

Doma ir par to, ka māksla un mākslinieki tomēr pretendē uz atšķirīgu no elektriķiem, automehāniķiem, utt. statusu. Gribēju teikt, ka Tavs salīdzinājums šī iemesla pēc ir drusku nekorekts. Elektrība - elektriķiem, datori - datoristiem, tas ir skaidrs, bet vai pareizi būtu māksla - māksliniekiem???? Manuprāt, ļoti diskutabls apgalvojums. Kādam nolūkam tādā gadījumā tiek rīkotas izstādes? Kas ir mērķauditorija? Vai tikai nevajadzīga izrādīšanās, vai arī tomēr tam plebejam no tās mākslas arī kaut kas tomēr ir domāts? Un, ja ir domāts, tad tomēr kkāda mijiedarbība "māksla un mākslinieks - slaucēja Maša" vismaz nolūka/cerības līmenī no mākslinieka puses pastāv?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #50 : 2017. gada 06. jūnijs, 19:03:55 »
... pretājā gadījumā (ja gribas atrādīt veikumu tikai savējiem), pietiek ar privātmāju, un VEF Kultūras pilī varam ielaist Maxima veikalu.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #51 : 2017. gada 06. jūnijs, 19:04:53 »
Elektrība - elektriķiem, datori - datoristiem, tas ir skaidrs, bet vai pareizi būtu māksla - māksliniekiem????
Radīšanu no patērēšanas atšķir?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #52 : 2017. gada 06. jūnijs, 19:06:36 »

Nuuuuuu, mediķi izstādes mākslas muzejā, cik zinu, nerīko. Par automehāniķiem, elektriķiem un datoriķiem arī kkā neesmu dzirdējis.

Oi,nu ir ziepes - gan mediķiem ir savi muzeji, gan automehāniķiem.Mediķi mēdz vēl radīšanas procesā sasaukt milzu amfiteātri interesentu un slaistu...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #53 : 2017. gada 06. jūnijs, 19:08:50 »
Radīšanu no patērēšanas atšķir?

:laugh:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #54 : 2017. gada 06. jūnijs, 19:09:41 »
Uz "CeBIT" neesmu bijusi, bet arī pie mums IT izstādes ir krietni iespaidīgas.
(Nevajag pievilkt neiederīgus piemērus un tad ar tiem mocīties).

Atslēdzies Camma

« Atbilde #55 : 2017. gada 06. jūnijs, 19:11:56 »
Ārkārtīgi nepateicīga lieta - mēģināt atšķirt mākslu no nemākslas. Kurā brīdī pīts kurvītis pārtop no prasta nesamā skaistā mākslas darbā, ko droši var dāvināt? Un kāpēc lietišķā māksla tiek nolikta krietni zemāk, nekā apķellēts drēbes gabals pie sienas? Juvelierizstrādājumi vispār ir kaut kādā dīvainā kategorijā - ne ta māksla, ne ta naudas ekvivalents.
Visus sakost!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #56 : 2017. gada 06. jūnijs, 19:18:13 »
Uz "CeBIT" neesmu bijusi, bet arī pie mums IT izstādes ir krietni iespaidīgas.
(Nevajag pievilkt neiederīgus piemērus un tad ar tiem mocīties).

Nu, man slinkums, taisnību sakot, tālāk cīnīties. Mediķis izgudro kādu jaunu ārstēšanas metodi, tad takšu to vērot skolnieku grupas no skolām bariem nedodas. Vai ar mākslu nav citādi? Nu, izstādi Rīgā kādu baisi slavenu gleznu, un? Maksās naudiņu, pirks biļetītes un soļos skatīties, lai arī liela daļa no tās mākslas saprot tikpat, cik automehāniķis no sistēmprogrammēšanas vai cik zigfrids no baleta. Datoristi takšu nerīko izstādes, kur skolnieku grupas un TV vērotāji ierodas aplūkot tehnoloģijas svaigo lidojumu, no kura, atklāti sakot 90% nav nekādas poņas? Ja izstāde ir, tad nāk tie, kuri kko sajēdz? Ne tā?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #57 : 2017. gada 06. jūnijs, 19:19:02 »
Medicīna mediķiem???, vai pacientiem? Atvaino, ja Tu ataicini elektriķi un gribi saprast
vai viņš Tev nebāž batonus ausīs, ko Tu dari? Es meklēju infu, gribu saprast, zināt kas kā, kāpēc...
Tā teikt izglītojos, nu nepasniedz man ne mediķis, ne elektriķis īso profesionālo kursu + pakalpojumu par to pašu maksu. :) 
Profesionālam māksliniekam nāktos Tevi vēl intelektuāli izglītot mākslas virzienu attīstības vēsturē?
Tā taču nav spiesta lieta skatīties,klausīties, lasīt, saprast, iedziļināties...
Bez tā visa var iztikt un dzīvot... un dzivo,tā nav maize dienišķā... kūka, jā... :D

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #58 : 2017. gada 06. jūnijs, 19:25:21 »
Nē, Tuk! Mākslas darbs pēc definīcijas ir vienu reizi un - neatkārtojams. Pēc analoģijas ar elektrību, tam ir jābūt pilnīgi jaunam atklājumam elektrotehnikā. Nevar salīdzināt elektriķa ikdienas darbu (konveijeru) ar mākslinieka radošo! Tās ir divas dažādas lietas! Vot, kad elektriķis izdomās, kā elektrību pārsviest no LV uz EE bez vadiem, tad TO var salīdzināt ar to, ko mēs redzam izstādēs. Pretējā gadījumā mēs runājam par konveijera štancējuma bildītēm. Vai to sauc par mākslu?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #59 : 2017. gada 06. jūnijs, 19:26:37 »
Ārkārtīgi nepateicīga lieta - mēģināt atšķirt mākslu no nemākslas. Kurā brīdī pīts kurvītis pārtop no prasta nesamā skaistā mākslas darbā, ko droši var dāvināt? Un kāpēc lietišķā māksla tiek nolikta krietni zemāk, nekā apķellēts drēbes gabals pie sienas? Juvelierizstrādājumi vispār ir kaut kādā dīvainā kategorijā - ne ta māksla, ne ta naudas ekvivalents.

Par kurvīti pavisam elementāri, koncepcija, tā atšķir vienu kurvīti no otra :)
Lietišķās mākslas vairs nav (padlaiku relikts, kad nebija ražošanas) tagad
 ir funkcionālais dizains :)
Juvelieriztrājumiem ir autordarbs vai tirāža.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 06. jūnijs, 19:44:06 no tuk »