Autors Tēma: Daudz zināsi, dabūsi pa degunu?  (Lasīts 5723 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ragana

Daudz zināsi, dabūsi pa degunu?
« : 2017. gada 07. jūnijs, 14:16:12 »
Kutelīga lieta. Manā rīcībā ir nonākusi (patiesa) informācija, par kādam man ļoti labam draugam tuvu cilvēku. Tā ir tik nopietna, ka var pilnībā mainīt drauga privāto dzīvi, tikai man nav pārliecības vai uz labo, vai slikto pusi. Sēžu un domāju, teikt, vai nē. Pati sliecos domāt, ka nē - varbūt savas ērtības dēļ, varbūt tādēļ, ka baidos par otra cilvēka tālāko dzīvi, visdrīzāk, ka abi kopā.
Kā rīkotos jūs? Vai ir jābūt taisnībai patiesības vārdā? Vai svarīgāks ir sirdsmiers, jo laimīgi tie, kas mazāk zina?

Atslēdzies reno

Re: Daudz zināsi, dabūsi pa degunu?
« Atbilde #1 : 2017. gada 07. jūnijs, 14:22:57 »
Ja tas būtu saistīts ar laulāto krāpšanu -laikam klusētu. Ja finanses -runātu. Varbūt vispirms ar cilvēku, par kuru ir informācija?

Tiešām kutelīgi

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2017. gada 07. jūnijs, 14:35:08 »
ne vienmēr viss ir tā kā izskatās.
(citreiz ir vēl smagāk) :faint:

Atslēdzies ragana

« Atbilde #3 : 2017. gada 07. jūnijs, 14:38:40 »
Varbūt ne vienmēr, bet šajā gadījumā noteikti ir tas - vēl smagāk. :faint:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2017. gada 07. jūnijs, 14:41:20 »
rēķinies ar zaudējumu draugu lokā tagad vai nākotnē. Pateiksi - būs slikti, nepateiksi un vēlāk uzzinās, ka zināji - atkal slikti.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2017. gada 07. jūnijs, 14:44:21 »
bieži vien problēmas sākās no it kā patiesas, bet iespējams, nepilnīgas informācijas...

Tu tam tuvajam cilvēkam pati tiec klāt? ja jā, tad aprunājies ar viņu pašu. tas daudz ko var mainīt, ja viņš zinās, ka Tu zini..
Un daudz labāk būs, ja tas "tuvais cilvēks" pats risinās savas lietas ar draugu, nevis Tu būsi bojātais telefons...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #6 : 2017. gada 07. jūnijs, 14:49:24 »
Vēl jau ir cits variants - pilnībā varu izlikties, ka neko nezinu. Pretēju pierādījumu nav.
Fu, kur pretīga sajūta.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2017. gada 07. jūnijs, 14:54:56 »

Fu, kur pretīga sajūta.

Atceries, ka tā nav Tava darīšana..

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #8 : 2017. gada 07. jūnijs, 14:56:47 »
Es parasti visu izsaku, jo esmu ļoti runīgs, un labāk apzināti daudz maz piemērotā brīdi, nevis nejaušām nevietā un nelaikā ;) Un man personīgi ir laba aizsardzība pret šādiem gadījumiem, jo es reti kad uzzinu kaut ko sliktu (patiesi), jo visu laiku nojaušu slikto pat tur, kur viņa nav un tad nevar noteikt kurā brīdī sliktais ir patiesi apstiprinājies. ;)   

Atslēdzies ragana

« Atbilde #9 : 2017. gada 07. jūnijs, 14:59:04 »

Atceries, ka tā nav Tava darīšana..
Paldies. Nopietni.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #10 : 2017. gada 07. jūnijs, 15:00:46 »

Tu tam tuvajam cilvēkam pati tiec klāt? ja jā, tad aprunājies ar viņu pašu. tas daudz ko var mainīt, ja viņš zinās, ka Tu zini..
Un daudz labāk būs, ja tas "tuvais cilvēks" pats risinās savas lietas ar draugu, nevis Tu būsi bojātais telefons...
Klāt tieku, bet nav pārliecības, ka man ir jāiemaisās.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2017. gada 07. jūnijs, 15:06:08 »
Gan jau tā kutelīgā informācija Raganu dedzina no iekšpuses un prasās, lai kādam tiktu izstāstīta.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2017. gada 07. jūnijs, 15:06:57 »
padomā no tāda aspekta - kā tu gribētu, lai ar Tevi izrīkojas? piem, ka visi visu zin, bet Tevi saudzē un neko nesaka...tikai skatās greizi uz Tevi...

jo tie "citi, kas visu zina", jau vairs nav tādi kā vakar, kad neko nezināja...attīstot domu, jautājums patiesībā ir par Tavu komfortu

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2017. gada 07. jūnijs, 15:07:25 »
Njā,situācija stulba, par maz infas, lai ko ieteiktu. Bet saprotu.

Esmu vairākkārt  bijusi situācijā, kad skaidri stāstītājam esmu pateikusi - sorry,
bet negribu klausīties, zināt..., jo saprotu,
ka pēc infas kādai nekādai, būs jābūt manai reakcijai.

Bet viss atkarīgs no vairākām komponentēm - kāds cilvēks tas draugs,
kāds jūsu uzticēšanās līmenis, vai iepriekš jau bijušas līdzīgas situācijas par
mazsvarīgakām situācijām...

Es droši vien vispirms kā taustītos, zondētu iespējamo reakciju uz situāciju...
Bet visu noteiktu mana sirdsapziņa - vai gulēšu mierīgi pateikusi vai nepateikusi,
pat ja draugu zaudēšu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2017. gada 07. jūnijs, 15:15:33 »
Nevar atbildēt, nezinot visus lietas apstākļus.
Laikam jāizsver, kādas sekas draud vienai vai otrai rīcībai - kas būs mazākais ļaunums.

Pievienojos daddy padomam - pirms pieņemt lēmumu, izrunāties vispirms ar "tuvo cilvēku". Iespējams, viņš var kaut ko mainīt lietas labā. Vai atrisināt savas lietas ar draugu pats. Tad varbūt var arī klusēt drauga sirdsmiera dēļ un nejaukties.
Bet, ja *ūdi ir nelabojami un nenovēršami, tad laikam labāk runāt - kas informēts, ir apbruņots. Turklāt citādi  pati nonāksi "nodevējas" lomā.