Aptauja

Būt Katalonijai neatkarīgai?

6 (37.5%)
3 (18.8%)
Kāda jēga? Nesaprotu...
7 (43.8%)

Pavisam nobalsoja: 15

Autors Tēma: Neatkarību - Katalonijai!  (Lasīts 12633 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Re: Neatkarību - Katalonijai!
« Atbilde #15 : 2017. gada 02. oktobris, 21:19:01 »
Nuuuu, tas ir tāds ... diskutējams jautājums. Vai čangaļiem nav savas valodas un visa pārējā?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #16 : 2017. gada 02. oktobris, 22:01:11 »
Nuuuu, tas ir tāds ... diskutējams jautājums. Vai čangaļiem nav savas valodas un visa pārējā?

Nav paša galvenā - vēlmes atdalīties. :)  Kaut kādu D-pils iedzīvotāju (kas turklāt nav čangaļi) čiepstēšana par pievienošanos Krievijai neskaitās, tā var tikai izpelnīties pantu par LV teritoriālās vienotības graušanu.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #17 : 2017. gada 02. oktobris, 22:20:59 »
kāpēc kataloņiem var, bet baskiem ne?
Nu Tagad izrādās ka kataloņiem ar nevar ;) Vai tas ir labākais ko mēs viņiem varam piedavāt un ko viņi būtu pelnījuši?
p.s. no otras puses zinot ka ar kataloņiem rotaļājas Soross, kurš uz šiem nemieriem pelna naudu Biržā ... jāprasa domāt konsekventi un izmantojot lielu informatīvo bagāžu nevis uz Pērkons, Daugava... ritmiem ;)

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #18 : 2017. gada 02. oktobris, 22:34:23 »
Kataloņi ir atzīta kā  noformējusies nācija ar savu valodu un kultūru. Čangaļi? Nu, tie jau mūsu pašu čangaļi :saule:

pirms Janukoviča gāšanas viens krievu politologs pauda līdzīgu domu par krievu viedokli par ukraiņiem - tie jau ir mūsu pašu "hahoļi" ;)

Save

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #19 : 2017. gada 02. oktobris, 22:36:21 »

Viss viņiem būs, ja Krievijai būs interese, paldies dievam, intereses nav :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #20 : 2017. gada 03. oktobris, 10:07:34 »
Un kā tad paliek ar pašnoteikšanās tiesībām? Vai latvjiem nevajadzētu spāņiem un pārējiem parādīt pozitīvo un demokrātisko piemēru, t.i., - pašiem, PAŠIEM ... mudināt pašnoteikties čangaļus, vēl palīdzēt ar vadošo kadru apmācību, ar naudiņām jaunajai valstij sākumposmā palīdzēt? Nu, kas zina? Varbūt, ja tomēr uzdrošinātos pajautāt, tad tomēr izrādītos, ka IR čangaļiem vēlme būt atsevišķi? Nu, varētu pabakstīt pirkstu uz ASV pieredzi Dienvidslāvijā, piemēram, kur sliktie serbi nekādi nevēlējās saprast, ka IR, IR un vēlreiz - IR piedienīgi visdemokrātiskākajai valstij Pasaulē ar aviouzlidojumiem ieskaidrot, ka tautu pašnoteikšanās tiesības ir jāievēro. Tieši tāpat - Sudāna sadalījās Sudānā un Dienvidsudānā, un mūsu sabiedrotie bija ūberapmierināti ar iznākumu. Vot, par Ukrainu es šajā sakarā nesaprotu. Sudānā demokrātiskie spēki un Pasaules demokrātiskā sabiedrība - par, bet Ukrainā nez' kāpēc ir pret?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #21 : 2017. gada 03. oktobris, 10:09:46 »
Zigi, izbeidz šito musināšanu, ja? Ej labāk malku paskaldi un bērniem mājasdarbus atprasi! :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2017. gada 03. oktobris, 10:13:17 »
Pieņemsim, ka Zigis vienkārši neveikli joko :fubar:

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #23 : 2017. gada 03. oktobris, 10:15:01 »
Būtu takšu paskaidrojušas, nevis sūtījušas malku cirst! Jāpaliek nesaprotošam citādi, kur tad ir tā atšķirība starp Ukrainu un Sudānu?
Neziņā sākšu vēl domāt, ka vectētiņam Ļeņinam ir bijusi taisnība un, ka taisnība ir tam cilvēkam, kurš, padzīvojis rietumos, ir publiskā vidē izteicies, ka "то, что про запад при советах писала "Правда" оказалось - и есть правда".

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #24 : 2017. gada 03. oktobris, 17:34:52 »
NU, re! Tā neviens atšķirību man, NVG cilvēkam, nepaskaidroja!  :cry:  Malku cirst un kūdru rakt sūtīja, bet nepaskaidroja. Kas man atliek? Nāksies vien atsvaidzināt atmiņā vectētiņa Kārļa un vectētiņa Vladimira skaidrojumus. Tie vismaz neslinkoja. :) Ja bija jautājums, - sekoja atbilde. :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #25 : 2017. gada 03. oktobris, 18:58:09 »
Reālpolitika ir, kad domājam par savu labumu, labumu Latvijai - viss pārējais ir pofig...
Islande mūs atbalstīja? Ok, visiem patika, ka lācis kļūst mazāks un vājāks...tas bija Islandes labums.
Kāds labums mums no katalāņu brīvības?
Ja kāds var tos labumus MÙSĒJOS uzskaitīt - tad, lūdzu! :)
Es redzu no tā tikai jukas mūsu ES, kur daudz laika jau paņems brexit, tad vēl katalāņi...būs haoss
Mums to vajag? Nu, kaut naudas no ES būs vairàk?

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #26 : 2017. gada 04. oktobris, 18:25:37 »
Ir minimāla cerība, ka pašapmierinātais establišments sāk kaut kā savādāk raudzīties uz savu pārvaldi. Uz to visu unifikāciju, vienādošanu, lielo eiropas kolchozu.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #27 : 2017. gada 04. oktobris, 18:36:55 »
Es domāju ka Latvijas interesēs ir atbalstīt Kataloniju, jo lielā Spānija jau bija sadalīta pirms mums, bet Katalonijai vajadzēs jaunus partnerus, jo Katalonijai tās pašas problēmas kas Latvijai - Krievijas un Ukrainas eksporta tirgus sabrukums. Un Katalonijai ir ko piedāvāt, un Latvijai būtu labi apgūt Katalonijas pieredzi, kur Spānijas pieredze ir Vācijas diktētā "taupības politika", ko jau mēs zinām un kas mums izaugsmi nenesīs ;)     

Atslēdzies Camma

« Atbilde #28 : 2017. gada 04. oktobris, 19:03:21 »
Manuprāt, vislielākais satraukums nav par ''atvienošanos'', bet gan - kam pievienosies? Nu jā, visādi liekēži arī par atvienošanos satraucas. Tā tas bija ar pēsēresu. Ja ir spēcīgi katrs par sevi, tad neceļas jautājums, ka kādam slikti kopā vai būs slikti, ja spēcīgais izstājas no bara. Tātad, tur ir kaut kāds nelīdzsvars. Un policijas uzdarbošanās nudien neizskatījās smuki.
Visus sakost!

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #29 : 2017. gada 04. oktobris, 19:07:44 »
Nu Madridē noteikti Kataloniju negrib nekur laist, jo tā ir 1/5 visas Spānijas ekonomika, un kā tad dalīt Spānijas parādus, par ko Katalonieši negribēs dzirdēt ;)