Autors Tēma: gada labākie detektīvi  (Lasīts 8823 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

gada labākie detektīvi
« : 2017. gada 14. jūnijs, 23:40:19 »
Es, protams, arī lasu detektīvus. Sen vairs tos nepērku - pēdējie bija Lārsona millenium trioloģia, bet ņemu no bibliotēkas. Neesmu tur īpašā statusā, ņemu no plaukta kas tiek...sekoju arī SF ieteikumiem, tāpēc jautājums - variet nosaukt savà vērtējumà 3 labākos detektīvus pēdējà gadā lasītos? Nu, no 15.06.2016.- 14.06.2017. ?

Atslēdzies reno

Re: gada labākie detektīvi
« Atbilde #1 : 2017. gada 14. jūnijs, 23:55:22 »
padomāšu, bet nupat izlasītā  "Spoguļu grāmata" ar savu spriedzi un tai pašā laikā stāsta mierīgo vienkāršību varētu iekļūt trijniekā

Atslēdzies taj

« Atbilde #2 : 2017. gada 15. jūnijs, 07:54:53 »
Patika - Bernāra Miņjē "Melnais taurenis" (pēc tam izlasīju arī šī paša autora otro grāmatu "Aplī").

Nākamie vairāk tādi stāsti ar detektīvlīniju par un ap sievietēm, viņu likteņiem, kas uzrunāja ar nesliktu valodu, kopējo noskaņu un, protams, intrigu:
Paula Hokinsa "Meitene vilcienā"
Renē Naita "Atruna"
Klēra Makintoša "Es ļāvu tev iet"

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #3 : 2017. gada 15. jūnijs, 09:21:37 »
Lasu ļoti daudz detektīvus,līdz ar to nemaz neatceros nosaukt. Arī nepērku sen jau, bet pierakstos bibliotēkā rindā, tā nu iznāk pārsvarā arī visus izlasīt. Lārsonu triloģija - tas jau bij pasen! , tad jau Tev tiešām ir daudz ko lasīt no iznākušā! SF taču ir sadaļa Detektīvromāni, ieskaties. Detektīvi parasti neliek vilties :) Nav pat jāprasa ieteikumi - rauj visus pēc kārtas :)

Atslēdzies dip

« Atbilde #4 : 2017. gada 15. jūnijs, 09:29:46 »
Patīk Nesbē detektīvromāni. Patīk galvenais varonis, patīk savirpinātais sižets.
Un nebaudāma (man) ir Dace Judina.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #5 : 2017. gada 15. jūnijs, 10:25:02 »
Man laikam vajadzēja uzrakstīt savu gada trijnieku -
Ž.Dikērs "Patiesība par Harija Kebēra lietu"
S. un R.Berjlindi "Pilnmèness paisums"
A.Grūtups "Maniaks"

Tā kā gadās paņemt biblenē pa otram lāgam Nesbē vai DenuBraunu, jo tobrīd neatceros vai esmu tieši šo lasījis, tad sāku detektīvus pierakstīt ! :D....kaut gan ir tādi, kurus lasot otro reizi , uzreiz neatceros kurš tur burlaks...viss kā vienmēr - izlasi un aizmirsti

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2017. gada 15. jūnijs, 12:17:08 »
Nezinu, vai varu nosaukt pēdējā gada laikā izlasītus 3 labākos detektīvus, jo lasu tiešām ļoti daudz grāmatu. Bet mēģināšu. :)

No jaunākajiem izdotajiem un kuriem atceros sižetu:
Šarlote Linka "Pieviltā"
Gijoms Miso "Centrālparks"
Jū Nesbē "Dēls"

Nedaudz vecāki detektīvromāni, kas man ļoti patika:
Pīters Svonsons "Līdz nāve mūs šķirs"
Džeds Rubenfelds "Slepkavības skaidrojums" un "Nāves instinkts" (pēdējā man patika labāk, bet iesaku lasīt secīgi)
Ritas Falkas grāmatas - detektīvi ar dāsnu humora devu

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #7 : 2017. gada 15. jūnijs, 17:58:17 »
Lasu ļoti daudz detektīvus,līdz ar to nemaz neatceros nosaukt.
man detektīvi nav prioritāri...nu, teiksim, katra ceturtā grāmata, gada laikā izlasu kādus desmit detektīvus....un kopš sāku pierakstīt izlasītās grāmatas ir žēl tas laiks, kas veltìts detektīvam, par kuru pēc kāda laika nevaru pateikt neko...lūk, pirms pusgada esmu izlasījis zviedra A.de la  Mottes "MemoRandum"!...nu, neko neatceros!...tai pa§ā laikā nesen izlasīju viņa triloģiju "Spēle" un ir ok, to vēl labi atceros...
Mana doma ir, ja cilvēks atceras kàdus 3 gabalus arī pēc kàda laika - tad to ir vērts lasìt, tāpēc arī šāds lūgums par 3 detektīvromāniem.

Īpašs paldies Luīzei un taj.

Atslēdzies taj

« Atbilde #8 : 2017. gada 15. jūnijs, 20:04:28 »
Paldies Tev ar (par paldies)!

Atzīšos, nesaista amizēšanās par un ap BDSM (pletnes, pātagas, latekss - iepriekš kkur minēti, ja atmiņa neviļ), bet patīk kkas no forumrakstības valodas un aiz tā kripata (druska) cieņas.

Atslēdzies taj

« Atbilde #9 : 2017. gada 15. jūnijs, 20:10:58 »
Cita grāmata, kuru ieaku noteikti, bet kas nav detektīvs, Anna Maiklza "Bēgļu etīdes".
+
Sartrs "Vārdi".

Vairāk laikam nekas dižš prātā nenāk. Lai veicas ar bibliotēku guvumiem!

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #10 : 2017. gada 15. jūnijs, 20:34:43 »
Cita grāmata, kuru ieaku noteikti, bet kas nav detektīvs, Anna Maiklza "Bēgļu etīdes".
+
Sartrs "Vārdi".

Vairāk laikam nekas dižš prātā nenāk. Lai veicas ar bibliotēku guvumiem!
es patreiz esmu saslimis ar to, ko pasaules literatūrā sauc par bolanjomāniju! :)
Roberto Bolanjo - meksikānis, G.Markess stāv kaktā un nervozi smēķē, jo gāzts no latīņamerikas nr.1 rakstnieka troņa...
Izlasīju "Mežonīgos detektīvus" (kas nav detektīvgabals) un tagad ķēries pie "2666".
Abus romānus tulkojusi Dace Meiere.

Atslēdzies taj

« Atbilde #11 : 2017. gada 16. jūnijs, 06:11:44 »
Maz bibliotēkās ir. Uz Rīgas centrālo bibliotēku es varētu doties tikai atvaļinājumā.

Markess un Kortāsars nav viegli lasāmi, lai gan noteikti vērts iepazīt.

Atslēdzies taj

« Atbilde #12 : 2017. gada 16. jūnijs, 06:13:29 »
Un savukārt mini jautājums Tev, ko Tu ieteiktu no dzejas?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #13 : 2017. gada 16. jūnijs, 15:14:15 »
Un savukārt mini jautājums Tev, ko Tu ieteiktu no dzejas?
tā ka sevi patreiz definēju kā "visceruàlreālisma" dzejas virziena vai kustības piekritēju, tad kad nozagšu kādu jēdzīgu dzejas krājumu no grāmatnīcas, tad noteikti padalīšos! ;)
Visceruālisti nestrādā algotu darbu.
Smēķē zālīti.
Dzejas grāmatas nepērk, bet zog.
Uliss Lima dzejas grāmatas lasa arī dušā.

Man būs jāpiestrādā pie sevis, lai tiktu šajā kustībā! :D

Atslēdzies taj

« Atbilde #14 : 2017. gada 16. jūnijs, 21:53:44 »
Biju bibliotēkā, tāpēc cerēju uz kādu šodienas dzejas ieteikumu, bet gan jau. Guvums lielisks - mājsaimniece gaismā (divas grāmatas, katra ar šādu nosaukumu).

Lai vedas atrast arvien jaunus, inčīgus detektīvus!