Autors Tēma: gada labākie detektīvi  (Lasīts 8789 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: gada labākie detektīvi
« Atbilde #30 : 2017. gada 20. jūlijs, 00:33:58 »
Man patīk Karinas Fosumas detektīvi. Esmu gan lasījusi vien Evas acs un Tikai neatskaties, pat nezinu, vai latviski kas vairāk iznācis.

Nekādus šablonus nejutu, ļoti interesanti, reālistiski, nesamuhļīti sižeti

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #31 : 2017. gada 16. augusts, 13:13:38 »
Keplera Hipnotizētājs
paldies Reno par šo ieteikumu! :).....ātri lasās un, protams, nonāc tai spriedzē, kas rada atkarību no detektīvgabaliem....kad sajūti šo satraukumu, kurš ir sev pazīstams, uzreiz rodas sajūta, ka es tak šo grāmatu esmu lasījis...stulbi skatos uz grāmatas vàku un šķiet, ka pazīstams, bet ar ko beidzas - neatceros! :D...izdota pirms 5 gadiem, nu vajadzētu atcerēties, ja lasīts!...un tā psihiatrijas tēma šķiet kā no holivudas pamatinstikta sērijas...
Secināju, ka lasījis nebiju, bet atpazīstama ir spriedze, kura ir arī Millenium triloģijā u.c.
Mansards izdevniecība. Sīka druka, laikam taupa papīru.
Piekrītu Reno, ka šo krimiķi ir vērts izlasīt! :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #32 : 2017. gada 06. oktobris, 00:36:05 »
Par Keplera "Hipnotizētājs"
Izdevniecība Mansards.
Ir tāda gràmatu blogere doronike, brīžiem šķiet ka vienīgā īstā latviski rakstošā blogere, jo nav pàrdevusies ne zvaigznei, ne rozei vai mansardam utt...lasa daudz,:raksta daudz...bet Bolanjo un Kadūru nelasa! ...bet par Hipnotizētàju ir jautra diskusija, ceru, ka patiks SF lasītājiem un izvilkta no doronikes bloga burtkoki!
Sākas ar to, ka doronike par Hipnotizētāju saka "skandināvu līķu man jau pietiek ar Nesbē, nedomāju, ka no Keplera lasīšu vēl ko"(c).

msmari : Hmm, bija radies iespaids, ka Mandards izdod tikai intelektuāli izaicinošu, kvalitatīvu un literāri augstvērtīgu lasāmvielu.
doronike : kam negadās, pat Kontinentam ir misējies izdot literāri augstvērtīgu literatūru. :)
...
Kontinents : paldies,.doronike! :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #33 : 2017. gada 06. novembris, 19:21:53 »
Nākamie vairāk tādi stāsti ar detektīvlīniju par un ap sievietēm, viņu likteņiem, kas uzrunāja ar nesliktu valodu, kopējo noskaņu un, protams, intrigu:

Renē Naita "Atruna"
Izlasīju, paldies par ieteikumu. :)
"Atruna" nav detektīvs, bet trilleris...nespēju sevi asociēt ne ar vienu varoni, tāpēc sevi iesēdināju autores ādā, kas nenovēršami noveda mani pie grāmatas kritikas! :)
Autore ir izbijusi dokumentālo filmu veidotāja BBC, kas uzlicis zīmogu viņas stilam...tā raksta scenārijus un to nevajadzētu saukt par literatūru - vienkārši nepaplašināti teikumi vairumā, rakstniece labi apguvusi to manipulatīvo mākslu, ko bieži redzam dok.filmās - īsi, kodolīgi teikumi, kuri pārliecina skatītāju..
Man šķita, ka visi galvenie varoņi ir psihi...tikai tā var savārīt tādu putru, kāda tur viņu attiecībās...taču sarakstìts intriģējoši, kas nodrošina grāmatas panākumus.
Tā kā grāmata ir scenārijs, tad labāk būtu noskatījies filmu kino...un filma bùšot, bet varbūt jau ir? :)
Žēl, ka nelasīju šo grāmatu angliski, kā to izdarīja inešuks ar Disclaimer...cik tad liels bija vārdu krājums šajā darbā? ..diez vai 500, ar to manas angļu valodas zināšanas tiktu galā! :)
Bet vēlreiz paldies par ieteikumu, jo jālasa arī šādas grāmatas, pēc tam var labāk novērtēt  kaut vai Džuljenu Bārnsu ! :)

Atslēdzies taj

« Atbilde #34 : 2017. gada 06. novembris, 22:13:38 »
Baigi forši uzrakstīts par blogeri Doroniki!
Man patīk literatūras blogi. Atzīšos, esmu pāris reizes ietekmējusies arī, izvēloties lasāmvielu.
Nakata kngs mani mazāk uzrunājis ar rakstīto, un tam arī nav nozīmes, bet šis tas par filmām un grāmatām patiesi labi šņāpts! Paldies par iespēju palasīties!

Atslēdzies taj

« Atbilde #35 : 2017. gada 06. novembris, 22:34:08 »
Bārnsa "Beigu izjūta" kādu laiku bija mans favorītdarbs!
Kas patika? Ej nu atceries tagad, lasīts pirms gadiem trim varbūt, pat to īsti neatminu. Bet patika, kā šķiet, tas ilūziju mānīguma noņēmums. Jo džekiņam šķita, ka viņam patrāpījies satikt meiteni, kas savdabīga un spilgta, ka viņš nepavelk viņai līdzi. Un tā viņš tāds vienkāršotāks drusku skaudīgi vēro meiteni ar jau citu džeku. Bet beigās. Jā, nu... Dzīve parāda, ka katram savs liktenis. Un nevajag domāt, ka citam cilvēkam iet interesantāk, aizraujošāk, labāk. Jo dzīve ir ar kritumie ikvienam. Nebūs tomēr cilvēka, kurš nekad nav rūgti raudājis, piemēram. Lai kā no malas arī šķistu, nešķistu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #36 : 2017. gada 07. novembris, 13:21:14 »
Atceros, ka Beigu izjūta bija laba, bet atceros arī to, ka es īsti tā arī neko tur nesapratu, lai kā mēģinàju.Plauktā stāv, varbūt jāpārlasa. Liekas, visu šeit minēto esmu lasījusi, bet neko neatceros. Izlasu un aizmirstu.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #37 : 2017. gada 07. novembris, 17:10:54 »
Atceros, ka Beigu izjūta bija laba, bet atceros arī to, ka es īsti tā arī neko tur nesapratu, lai kā mēģinàju.Plauktā stāv, varbūt jāpārlasa. Liekas, visu šeit minēto esmu lasījusi, bet neko neatceros. Izlasu un aizmirstu.
nezinu- kā ir labāk...aizmirst grāmatu vai atcerēties...varbūt tās grāmatas, kuras lasot gribas saglabāt atmiņā , varbūt ir jāraksta blogs vai dienasgrāmata?
Tad pārlasot pēc kāda laika savas piezīmes kaut kas uzpeld atmiņā..
Man ļoti patika pirmie divi latviski tulkotie Bārnsa romāni - "Mīlestība utt" un "Arturs un Džordžs", es biju kļuvis par Bārnsa fanu un ar nepacietību gaidīju jauno - ar Bukoera balvu apbalvoto "Beigu izjūtu"! :)...grāmata nelika vilties! ...bet
Ja joprojām atceros saturu pirmajām divām, tad ar "Beigu izjūtu" ir atmiņas zudums :(.
Būs vēlreiz jālasa un mazāk "sarunu ar Džonu Danielu" :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #38 : 2018. gada 17. jūnijs, 13:56:23 »
Nezinu, vai varu nosaukt pēdējā gada laikā izlasītus 3 labākos detektīvus, jo lasu tiešām ļoti daudz grāmatu. Bet mēģināšu. :)

No jaunākajiem izdotajiem un kuriem atceros sižetu:

Jū Nesbē "Dēls"
paldies Luīzei par šo ieteikumu! :)
Lielisks krimiķis, ienāca prātā, ka Harija (kura šajā grāmatā nav) vietā turpmāk būs Kāre! :)
Eh, par detektīviem nedrīkst runāt, lai nesabojātu intrigu tiem, kuri vēl nav lasījuši......tātad var teikt tikai to, ka Harija Hola nav..

Pagājis gads, kopš sākta šī tēma....varbūt ir laiks nosaukt jaunus 3 labākos detektīvus, kas lasīti šī gada laikā? :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #39 : 2018. gada 18. jūnijs, 10:17:33 »
Tàtad gads apkārt un varam veidot jaunu topu sev?
Es, lūk, spriežu - man iekļaut tajà tos detektīvus, kuri tika nosaukti sf lietotàju topos un kurus izlasīju ar šo ieteikumu?

Tàtad mans top3 !

1.De la Motte "Game" triloģija - "Spēle", "Troksnis", "Burbulis" ( paldies Reno par ieteikumu)
2.Jū Nesbē "Dēls" (paldies Luīzei)
3.Bernards Miņjē "Melnais taurenis",."Aplī" (paldies Taj)

Lūgums ielikt savu top3 visiem, kuri lasa detektīvus! :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #40 : 2018. gada 18. jūnijs, 11:55:01 »
Mīļais Nakat, es labprāt ierakstītu, ja atcerētos, ko esmu lasījusi :(  Zinu, ka esmu lasījusi Tavu TOP 3, bet neko neatceros! Izlasu vai visus jaunos, izlasu un aizmirstu...piedod!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #41 : 2018. gada 26. jūnijs, 14:41:55 »
Solīju, ka ielikšu savu TOP 3 pēdējā gadā iznākušajiem un lasītajiem detektīviem:

1. Jū Nesbē "Spoks"
2. Lārss Keplers "Paganīni līgums"
3. Sebastians Ficeks "Astotā nakts"