Autors Tēma: Veselības sistēma šeit un TUR  (Lasīts 3492 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Veselības sistēma šeit un TUR
« Atbilde #15 : 2017. gada 25. jūnijs, 13:48:46 »
Ja es jūtos slikti, kaut iesnu dēļ, tad ņemu lapu, jo tomēr veselība ir vissvarīgàkais. Ļoti tracina kolēģi, kas nāk slimi uz darbu, tēlo varoņus un aplipina citus. Vispirmais ir mana pašsajūta.

Te nu liela runga ar diviem galiem. No vienas puses 100% taisnība. No otras...
Darbs nevar palikt nedarīts. Par aizvietošanu paralēli tekošajam darbam
tiek maksāti 30% algas, bet reāli tās ir divas darba slodzes aizvietotājam.
Simpātisku kolēģi ar nopietnām problēmām esmu aizvietojusi.
Tādu ar iesnām... sorry nē, esmu atteikusi... 

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #16 : 2017. gada 30. jūnijs, 08:17:51 »
No ASV laikam nav neviena lietotāja. Lasīju nesen interviju ar Artūra Irbes meitu, kurā viņā teica, ka pārvākusies atpakaļ uz Latviju, jo te ir lētā un pieejama medicīna. Citā intervijā Toms Kreicbergs stāstīja, ka ASV viss ir tik mežonīgi dārgs un kapitālistisks medicīnā, ka viņa draugs nomirirs ar kuņģa čūlu, jo nav bijis naudas ārstiem. Paziņas radiniece no ASV brauca uz Latviju taisiīt vēnu operāciju, jo šeit tā maksā ap tūkstoti, bet tur pie visas apdrošināšanas bijis jāpiemaksā 30 tūkstoši. Bet tie ir tikai stāsti.
Man kā pacientam liekas, ka pie mums ar medicīnu tiešām viss ir kārtībā. Kā arī ārsti saņem labas algas, mēs taču pazīstams tomēr kādu ārstu un redzam, kā viņi dzīvo. Cita lieta, ka ārzemēs par šo pašu darbu viņi saņemtu vairāk, bet ārzemēs arī apkopēja saņem vairāk, to nevar salīdzināt.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #17 : 2017. gada 30. jūnijs, 10:06:19 »
Diezin vai viss pie mums ir kārtībā ar medicīnu, bet atkal jau - ar ko salīdzina. Medicīnas "tūrisms" pie mums tiešām pastāv, tātad pakalpojums ir pieejams un pieņemamā kvalitātē, cita lieta, ka tas, kas tādam jeņķim lēti, priekš mums mēdz būt neceļami dārgi. Un otrs aspekts ir sociālā aizsardzība - nav tai pašā ASV tādu pirms/pēc dzemdību atvaļinājumu kā šeit, ja nespēj strādāt, tā ir tava problēma... Kā smejies, ne viss PSRS mantojums ir slikts  ;)

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #18 : 2017. gada 30. jūnijs, 21:29:15 »
es tomeer saku, paldies Dievam, ka esam sheit. Paklausiijos ko staastiija mamma, kuras puika bija aarsteejies TAJAA nodaljaa Riigaa, mati staavus ceelaas.
Sheit doks man staastiija, ka aarsteeshanas protokoli shitai zarazai visai eu esot vienaad /ja atminja nevilj/ + te jauneeklim bija taadi izmekleejumi, kuri vismaz 2gadus atpakalj LV nebija pieejami, jo nebija attieciigas tehnikas. Pacientiem tuvaakais aparaats bijis Peeterburgaa un viena reize maksaajusi ap 1500€. Vinsh sheit bezmaksas izmekleejaas nu reizes 8 toch.

Man tagad priekshaa diezgan liela zobu probleema. Nebraukshu uz LV. Ome bija aizgaajusi pie shejienes zobaarsta ar LV liktiem zobiem, tad vinjai pateica, ka ar taadiem materiaaliem mees vairs nestraadaajam, ir jaunaaki. Nu redzees cik man tas izmaksaas, es protams ceru, ka dalju naudas apmaksaas apdroshinaashana
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #19 : 2017. gada 01. jūlijs, 10:05:53 »
Nu jsu PETs ir arii LV, bet- tikai par maksu... palielu...

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #20 : 2017. gada 01. jūlijs, 22:01:57 »
Nu jsu PETs ir arii LV, bet- tikai par maksu... palielu...
Nu ļoti labi! Vismaz ir iespēja
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies katerina

« Atbilde #21 : 2017. gada 03. jūlijs, 10:57:24 »

Tā ar tām slimības lapām ņemties šķiet var vien valsts darbā strādājot. :)
Neesmu atļāvusies nevienu slimības lapu kopš atjaunotā LV.
Ja nopietni vajadzētu, gan jau ārsts rakstītu, bet darbi tāpat nedarīti čupām pa to laiku
sakrātos... Jā, nieku dēļ netiek ņemta, darbi, darbi.

Es arī tā darīju, līdz brīdim, kad problēmas sakrājās un tad nācās slimības lapu ņemt uz ilgāku laiku. Darbs pagaidīs- veselību nevar atlikt!
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 03. jūlijs, 10:59:14 no Spārka »

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #22 : 2017. gada 03. jūlijs, 14:08:26 »
Diezin vai viss pie mums ir kārtībā ar medicīnu, bet atkal jau - ar ko salīdzina. Medicīnas "tūrisms" pie mums tiešām pastāv, tātad pakalpojums ir pieejams un pieņemamā kvalitātē, cita lieta, ka tas, kas tādam jeņķim lēti, priekš mums mēdz būt neceļami dārgi. Un otrs aspekts ir sociālā aizsardzība - nav tai pašā ASV tādu pirms/pēc dzemdību atvaļinājumu kā šeit, ja nespēj strādāt, tā ir tava problēma... Kā smejies, ne viss PSRS mantojums ir slikts  ;)

Jā, tas laikam ir no sociālām lietām - nez vai vēl kur gadu maksā gandrīz algu, kad sēdi mājās ar bērnu. Īstenībā man vēl līdz šim nav saprotams, kāpēc?
Par Afroras rakstīto - par laimi, ar smagām slimībām nav bijusi saksare, iespējams, tur ir slikti, bet pamats medicīnā, ko vajag pilsonim- man liekas - viss ir ok.