Autors Tēma: RD vēlēšanu rezultāti (pavisam nedaudz statistikas).  (Lasīts 3533 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

RD vēlēšanu rezultāti (pavisam nedaudz statistikas).
« : 2017. gada 16. jūnijs, 00:29:55 »
Ja ticēt tam, ka pērn Rīgā esot dzīvojuši 639 tūkstoši iedzīvotāju (šogad noteikti jau mazāk), un ielūkojoties CVK mājas lapā redzamajos rezultātos (Nilam tikuši 105006 plusi), paši par sevi rodas secinājumi ...
Neskatoties uz to, ka ne visiem rīdziniekiem ir vēlēšanu tiesības, neskatoties uz to, ka daļa šīs tiesības neizmantoja, neskatoties uz to, ka bija daudzi, kuri balsoja par citiem sarakstiem, neskatoties uz to, ka "Gāžam Nilu" bija apbrīnojami populārs sauklis noteiktās aprindās pirms vēlēšanām un arī ka par Saskaņu balsojušie ne visi tos plusiņus ielika ... iznāk, ka NU ir guvis KATRA SESTĀ Rīgas iedzīvotāja speciālu atbalstu vēlēšānu zīmē ielikta plusiņa izskatā.
Par spīti nelabvēļiem - pārliecinoši!

Suņi rej, - karavāna iet tālāk ... Un kurš teica, ka Rīgai nevar būt savs lembergs? ... Tendence ir, - kā uz delnas. Vai noturēsies, vai izveidosies, tas ir cits jautājums.

Tomēr taču spēj cilvēki tukšmuldoņas no darītājiem atšķirt! Tas nozīmē, ka nav tik ļauni, cik varētu likties!

Un kādi ir jūsu secinājumi?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 16. jūnijs, 00:38:53 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Mao

Re: RD vēlēšanu rezultāti (pavisam nedaudz statistikas).
« Atbilde #1 : 2017. gada 16. jūnijs, 08:36:43 »
Rīgai var būt savs Lembergs tikai, kurš teica, ka Lembergs - tas ir labi? Ne jau tie, kas nevēlas ievērot cariņa pašizdomātas rebju likumskarības.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2017. gada 16. jūnijs, 08:38:22 »
Negaidi, ka dalīšos tavos priekos - man no tā glumā "Rīgas Lemberga" pumpas metās. Un jā - cilvēki IR sākuši vērtēt - nu jau knapi caur adatas aci izlīda. Un ļoti ceru, ka nākamajās vēlēšanās Rīga beidzot tiks no viņa vaļā. Daudz jau vairs nevajag - vēl vienu procentu balsu sakasīt.

« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 16. jūnijs, 08:46:41 no kvadra »

Atslēdzies Mao

« Atbilde #3 : 2017. gada 16. jūnijs, 08:59:57 »
Negaidi, ka dalīšos tavos priekos - man no tā glumā "Rīgas Lemberga" pumpas metās. Un jā - cilvēki IR sākuši vērtēt - nu jau knapi caur adatas aci izlīda. Un ļoti ceru, ka nākamajās vēlēšanās Rīga beidzot tiks no viņa vaļā. Daudz jau vairs nevajag - vēl vienu procentu balsu sakasīt.

Rupji - 3%

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #4 : 2017. gada 16. jūnijs, 09:49:11 »
Tomēr taču spēj cilvēki tukšmuldoņas no darītājiem atšķirt! Tas nozīmē, ka nav tik ļauni, cik varētu likties!

Nekādi, jo tāpēc velēšanas ir slēptas, lai nebūtu ne mazākās aizdomas par personīgajiem motīviem aiz katra plusiņa. Es domāju, ja sāktu salīdzināt kāpēc viens cilvēks ielika plusiņu un cits cilvēks ielika plusiņu, tad tur iemesli varētu būt gana atšķirīgi, pat nereti pretēji un pamatā pretrunīgi.
Plusiņu un svītrošanas prakses gatavos sarakstos šādā kombinācijā, ir Latvijas īpatnība un šāda pieeja ir ... ļoti aizdomīga, lai neteiktu krāpšana. Jo plusiņu un svītrošanas kārie ļautiņi nespēj koncentrēties uz saraksta izvēli, kas ir pamata izvēle - ne velti rodas iracionāla velme izsvītrot visus, nemaz nerunājot par slimīgu kalkulēšanu, kā un kāpēc mēs tagad ar savu balsi kaut, ko spēsim izdarīt. Pamata jautājums, vēlēšanās ir kuras partijas rīcību tu pēc vēlēšanām esi gatavs atbalstīt, sekot un kritizēt. Tā vietā Latvijā pēdējā diena kad kāds interesējās par partijām, ir vienu dienu pirms vēlēšanām. Un pēc vēlēšanām atļaujas pat aizmirst par ko balsojis. :)   

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2017. gada 16. jūnijs, 11:41:26 »

Mani vienmēr izbrīna cilvēki, kas pašvaldību darītāju "sakoptos pagalmus" un līdzīgas lietas vērtē kā kautkādus īpašus sasniegumus tās darbā. Tik daudz ierosinātu krimināllietu kā pie Nila (un cik vēl neierosinātu) laikam vēl nevieni "Rīgas saimnieki" nav spējuši saveidot. Karavāna iet tālāk - nuja, iet jau, pa labi iesmērētu taciņu, ar treknu tauku ieslidinātu (lasi - lieliem finanšu resursiem). Nezinu par ko tur būtu jāpriecājas domātspējīgam cilvēkam, ka tā tiek tērēti rīdzinieku līdzekļi...

Tur jāžēlo Rīga būtu, ne jāpriecājas, par tādiem "saimniekiem - lembergiem"...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #6 : 2017. gada 16. jūnijs, 11:58:25 »
Tur jāžēlo Rīga būtu, ne jāpriecājas, par tādiem "saimniekiem - lembergiem"...

Nu šeit ir miets ar diviem galiem. Protams, Nils ir tikai žurnālists un kā viņam sanāk tā kā sanāk, bet ir aizdomas, ka citiem nesanāktu daudz labāk - Nils ir politisks Rīgas pilsētas mērs, nevis profesionālis, un nav viņa komandā profesionāļu ievērojamos amatos. Par klasisko juridisko departamenta pastāvīgo lažošanu vispār nav ko runāt vai lažu ar Krājbanku ...  RD ir jākļūst profesionālākai, nevis savējo bandai!

Un par Lembergu velti ieņirdzat, lai kāds viņš ir politiski, saimnieciski Ventspilij viņš ir labs, pat nelabvēļi nevar atrast kur piesieties. ;)  Un gan jau Saeimai vel joprojām izmaksā stipendijas ;) 

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #7 : 2017. gada 16. jūnijs, 12:05:18 »
Par Lembergu es kāreiz ne drusku neņirdzu, nesaprotu vispār nekādu līdzību Lembergam ar Nilu.

Un, protams, ka ne nu citi būs baigi labāki vai sliktāki saimnieki Rīgā, tāpēc jau nesaprotu, par ko tik ārkārtīgi Nilu slavēt un vēl ar Lembergu salīdzināt (ja nu vienīgi kriminālo šeptīšu jomā var)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2017. gada 16. jūnijs, 15:49:05 »
Tagad latviskajām partijām ir 4 gadi, lai beidzot atrastu savās rindās (es gan neesmu pārliecināts par to, ka tur tādi ir, un arī par to, ka pašreizējie partijnieki spēj ar tādiem cilvēkiem vispār sarunāties normāli un iesaistīt savās rindās, - pilnīgi nekādu ilūziju) kādus cilvēkus, kuri kko ir spējuši sasniegt saimnieciskajā jomā bez parazitēšanas uz valsts, pašvaldības vai kāda cita budžeta rēķina, t.i., - tādus, kuri ir spējīgi ne tikai "skaitīties" amatā, bet arī darīt ne vienmēr ne to patīkamāko darbu. Darīt - ar taustāmiem un saredzamiem rezultātiem. Tā vietā, lai izvirzītu par mēru kandidātiem tautu meitas ar latvisko darba tikumu - atrašanos vienlaicīgi 12 vai 14 amatos, pleibojus ar tukšu CV, no ierēdniecības kuģa izkritušus indivīdus, kuriem ļoti gribas atpakaļ, pie siles, un vēl visādus sērdienīšus, laipni lūgti, 4 gadus izmantot, lai beidzot būtu kāds līdzvērtīgs NU un AA, ko prezentēt sabiedrībai. Ja turpinās piedāvāt second hand zaglēnus un tukšmuldoņas, - neraudiet un nepārmetiet, bet viena daļa latviešu aizies un ievilks plusiņus NU vēlreiz.

Tikai nesen tiku dzirdējis, ka RD esot bijusi ideja, domājot par problēmu ar nejēdzīgajām zāļu cenām un farmācijas produkcijas lieltirgotavu ēstgribu, izveidot municipālās aptiekas. Ja izdosies realizēt šo projektu un nodabūt zemē zāļu cenas aptieku ķēdēs, veidojot tādu konkurenci, tad es varēšu teikt tikai vienu, - NU un AA par pilsētas iedzīvotājiem domā, kā neviens līdz šim.

« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 16. jūnijs, 15:55:29 no Zigfrids »

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #9 : 2017. gada 16. jūnijs, 17:23:01 »

Tikai nesen tiku dzirdējis, ka RD esot bijusi ideja, domājot par problēmu ar nejēdzīgajām zāļu cenām un farmācijas produkcijas lieltirgotavu ēstgribu, izveidot municipālās aptiekas. Ja izdosies realizēt šo projektu un nodabūt zemē zāļu cenas aptieku ķēdēs, veidojot tādu konkurenci, tad es varēšu teikt tikai vienu, - NU un AA par pilsētas iedzīvotājiem domā, kā neviens līdz šim.

NU un AA domā nevis par pilsētas iedzīvotājiem, bet gan zina, cik ienesīgi ir tirgot tabletītes. Iedos ar Rīdzinieka karti 3% atlaidi un Zigītis palēkdamies skries atkal, karodziņu vicinādams, balsot.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #10 : 2017. gada 16. jūnijs, 17:50:33 »
NU un AA domā nevis par pilsētas iedzīvotājiem, bet gan zina, cik ienesīgi ir tirgot tabletītes. Iedos ar Rīdzinieka karti 3% atlaidi un Zigītis palēkdamies skries atkal, karodziņu vicinādams, balsot.

Es domāju Nilam gribas pa pašvaldības naudu uztaisīt  papildus biznesiņu, jo tirgošanās ar tabletēm ir ienesīga  lieta. Un ieliekot savu cilvēku tur, var nodrošināt ienākumus nākamajām vēlēšanām jau daudz pieklājīgāk, kā Vienotība tagad vai NA :) 

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2017. gada 16. jūnijs, 18:46:29 »

Zigītis skries, jo atšķirībā no īstenajaiem latviešiem, neķer kaifu no tā, ka paša tautieši paaugstina nepārtraukti nodokļus, tarifus un cenas, citiem vārdiem, zigītis atšķiras no lielas daļas tautiešu ar to, ka nav nacionālmazohists. Un nevajag par citiem spriest pēc sevis. :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2017. gada 16. jūnijs, 18:57:14 »
Ir ir nacionālmazohists, un kāds vēl... :) tikai citai tautībai, kas vēl bezjēdzīgāk. 

Ps. Diez Zigītis spēj kaut dienu izturēt, komentēt, nebūdams rasists un Latviju un latvisko neapdir@ot?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2017. gada 16. jūnijs, 19:00:28 »

Zigītis skries, jo atšķirībā no īstenajaiem latviešiem, neķer kaifu no tā, ka paša tautieši paaugstina nepārtraukti nodokļus, tarifus un cenas...

Ej nu ej, Rīgā nekādas cenas nepaaugstina? Un kā tad ar sab. transportu, stāvvietām Rīgas ielās, u.c. iedzīvotāju teroru? :)

Ak, kā tās krāšņās klapes vējā plīvo :D

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #14 : 2017. gada 16. jūnijs, 19:18:11 »
Vārgi ir latviešu politiķi....no visiem, kuri Rīgā startēja, šķiet vienīgi Bordāns ir ar krampi....bet man mati ceļas stāvus, ja 5 latviskās partijas būtu uzvarējušas Rīgā....kāds  tik būtu kautiņš pēc uzvaras par mēra krēslu!...un tagad viens kr*tīns ir vicemērs, bet tad vajadzētu četrus! :D
šoreiz balsoju par Bordānu, bet ja nākošajās vēlēšanās nebūs vienots lv saraksts, tad balsošu par Nilu!
Viens+ saimnieks jebkurā gadījumā ir labāks par pieciem...