Autors Tēma: Saldēto cidoniju sukādes. (no Pūkas)  (Lasīts 5935 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mangusts

Saldēto cidoniju sukādes. (no Pūkas)
« : 2014. gada 22. septembris, 12:14:56 »
Par sukādēm rakstīju jau iepriekšējā forumā, bildes arī būs daļēji tās pašas, ceru, ka nedabūšu pa galvu!
Tātad,

1. cidonijas sagriež gabaliņos, 0,5x 1cm. Taisni gabaliņos, ne plēksnītēs plānās, jo šoreiz gribam mīkstākas sukādes.
2. sagrieztos gabaliņus plēves maisiņā un saldētavā lai kārtīgi sasalst. Es saldēju pakās pa 1kg sagrieztu cidoniju, tas ir uz vienu cepešplāti.
3. liekam saldētos gabalus bļodā un apberam ar 0,8- 1kg cukuru, pa laikam apmaisot. Turam 24 st, kamēr kārtīgi sasūcas ar sīrupu.
4. ar putu karoti izsmeļam gabaliņus un liekam siltā vietā žūt, 40-50 grādi (ne karstā!,jo gribam izžāvēt ne izcept), kamēr gatavs , tas var būt ilgi, padsmit stundas
5. sīrupu ledusskapī glabājam, jo nevārīts.

Žāvēt var cepeškrāsnī, uz radiatoriem, droši vien uz plīts malas  un speciālajos žāvēšanas aparātos arī. var žāvēt ar pārtraukumiem (kad eju prom cepeškrāsni izslēdzu, kad mājā atkal ieslēdzu) Elektriskajā cepeškrāsnī tas varētu būt dārgs prieks.

Te būs vēl ķirbju sukādes. Viss tas pats tikai , kad cukurojas piespiež 3 citronu sulu un dzelteno citronu mizu pierīvē, lai interesantāka garša. Gabaliņi arī nedaudz lielāki kā cidonijām.

/autors: Pūka/
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 22. septembris, 12:35:43 no Mangusts »
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies ragana

Re: Saldēto cidoniju sukādes. (no Pūkas)
« Atbilde #1 : 2014. gada 22. septembris, 12:32:40 »
Paldies, šo recepti negribēju pazaudēt.  :-* Mani vienreiz pacienāja ar ķirbju sukādēm, biju starā. Būs pašai jāuztaisa.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2014. gada 22. septembris, 21:00:24 »
Man vaselu maisu ar cidonijām iedāvāja, nu nekas neatliks, jāgriež un jāsaldē

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2014. gada 24. septembris, 21:40:09 »
turpinājums... griežu un burkšķu -priekš kam man tās vella cidonijas, visu mūžu bez sukādēm iztiku... Tad racionalizēju -apšķērēju apkārt, negriežot daļās. Tas gan vairāk uz plēksterēm aizvilka, bet kā būs, tā būs.
Un paralēli ābolu sulu sakarsēju un salēju pa burkām.

Atslēdzies Danija

« Atbilde #4 : 2014. gada 25. septembris, 21:26:26 »
un rokas arī melnas paliek un sēklas kā blusas lēc uz visām pusēm  :)
Vienmēr var atrast to, ko nemeklē.
/Mērfija likumi/

Atslēdzies Kika

« Atbilde #5 : 2014. gada 26. septembris, 22:06:06 »
Es nesen pagaršoju Rāmkalnu ķirbju sukādes - riktīga ņamma! :) Nezinu, vai man būtu pacietības pašai gatavot, bet nudien bija labas!
One small positive thought in the morning can change your whole day! :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #6 : 2014. gada 26. septembris, 22:12:28 »
Nu ar ķirbi, jau nekādu problēmu - 1 kg var sagriezt dažu minūšu laikā. Tālāk  ar klāt nav jāstāv. ..

Atslēdzies tuure

« Atbilde #7 : 2014. gada 07. oktobris, 09:58:27 »
Laimīgā kārtā arī es esmu tikusi pie cidonijām, tad nu man jautājums:

1. Vai var sagrieztās cidonijas priekš sukādēm uzglabāt saldētavā ilgāku laiku un izlietot  tad, kad iepriekšējās būs noēstas?
2. Vai sīrups uzglabājams tikai nevārīts, vai var arī uzvārīt un tad glabāt?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #8 : 2014. gada 07. oktobris, 17:27:35 »
Tuure, domāju, ka saldētā veidā, protams noslēgtā iepakojumā , var glabāt ilgi. Esmu glabājusi līdz 2 mēnešiem.

Par sīrupu.Domāju var mierīgi uzvārīt un glabāt tādu. Es nevārītu glabāju, ja ir vieta ledusskapī un vēl iedomas, ka tur kāds C vitamīns peld.

Atslēdzies tuure

« Atbilde #9 : 2014. gada 08. oktobris, 09:45:04 »
Pūka, paldies. Tā arī sadarīju, pusi saliku pa maisiņiem un saldētāvā iekšā, otru pusi apbēru ar cukuru un būs man sīrups  :P

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2014. gada 21. oktobris, 15:02:20 »
Laimīgā kārtā arī es esmu tikusi pie cidonijām, tad nu man jautājums:

1. Vai var sagrieztās cidonijas priekš sukādēm uzglabāt saldētavā ilgāku laiku un izlietot  tad, kad iepriekšējās būs noēstas?
2. Vai sīrups uzglabājams tikai nevārīts, vai var arī uzvārīt un tad glabāt?

Manas sagrieztās cidonijas arī šobrīd saldētavā atpūšas un gaida aukstāku laiku un karstākus radiatorus.  Negribas elektrību cepenei tērēt.  Sīrupu nevāru, jo ātri tiek izdzerts tāpat.  Grūtāk iet ar ķirbju sīrupu, jo to neviens man mājās brīvprātīgi dzert negrib, tā ka nākas uzvārīt un nolikt pagrabā. Pērnos ķirbju sīrupus vēl šoruden lēju ābolu kompotā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2015. gada 03. aprīlis, 18:25:09 »
Beidzot izvilku savējās no saldētavas un veicu sukadizēšanu! Paldies autorei -sukādes -tas ir ļoti vienkārši!Un garšīgi

Tā kā es slinkumu lāpīdama cidonijas sašķērēju plānās plēksterēs (vnk griezu riņķī serdei), tad arī izžuva ļoti ātri. Varbūt, ka ilgas stāvētājas nebūtu, bet tas  nedraud. Pie tam cukuru uzbēru diezgan skopi.

Tā kā šogad cidonijas velkomētas