Autors Tēma: Vellapēds  (Lasīts 9142 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies itta

Vellapēds
« : 2017. gada 18. jūnijs, 17:08:10 »
Sveiki!

Jau kādu laiku pa galvu rosās doma, ka gribu vellapēdu (velosipēdu, divriteni, ciskudrilli), bet nav ne mazākās idejas kurā virzienā lūkoties, lai nav žēl iztērētās naudas, ja kājas pieaug, bet tai pašā laikā, lai arī kalpo...

Padalieties, kas Jums ir lietošanā un kādi plusi un mīnusi..
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 18. jūnijs, 17:20:49 no itta »
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies taj

Re: Vellapēds
« Atbilde #1 : 2017. gada 18. jūnijs, 17:51:05 »
Pirkts parastā internetveikalā ar piegādi, lai nekur nav jābrauc pakaļ. Uzreiz internetā pirkumam piekomplektēts arī pumpis, jo tie mēdz atšķirties. Izvēlēts kalnu ritenis, lai var pa meža ceļu arī paripot. Izvēlēts diezgan lēts variants. Kalpo labi! Jau gadus 3. Neko sliktu nejūtu, jo neesmu profesionālis un arī netrakoju.

Tiesa, viena lieta gan tika nopirkta atseviški specveikalā un nomainīta, tas ir tā vērts - sēdeklis. Jo, nu, standarta komplektācijā sēdeklis no skata neko, bet pabraukājot tā spiež, ka vai spilvenu krāmē virsū. Ar normālu, mīkstāku sēdekli ar atbilstošāku formu (paļāvos uz ieteikumu) pavisam cita lieta!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2017. gada 18. jūnijs, 17:51:54 »
Mana pieeja jau labi sen bija - pirkt vislētāko. Galvenais, lai rāmis nav švaks. Visu pārējo var nomainīt. Pirmie slovāku velosipēdi (2 gab.) tika nopirkti Šauļu tirgū par nieka Ls. 30. Ar vienu ātrumu. Nekas vairām par riepām un dubļu sargiem līdz pat šai dienai mainīts nav. Vēlāk bija kkāds ķīnietis ari - lēti, vienīgais, kas notika tam - saliecās lielais zobrats. Pa lielam arī - nekas nopietns vairs nav bijis jādara. Zobratu nomainīju jau pirms gadiem 8.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2017. gada 18. jūnijs, 18:12:58 »
Man ir parasts pilsētas divritenis no ZZK veikala. Ar 3 ātrumiem (ja būtu vairāk, nezinātu, ko iesākt), ar rokas un kājas bremzi, ērtu sēdekli, dubļusargiem. Rāmis ir tērauda, tātad pasmags. Vieglie alumīnija rāmji maksā dārgāk. Toties mans divritenis ir ērts un stabils.
Esmu braukusi arī ar prastu lielveikalā pirktu velosipēdu, biju laimīga, kad tiku no tā nost. :)

Atslēdzies dip

« Atbilde #4 : 2017. gada 18. jūnijs, 20:20:12 »
Kur brauksi? Cik bieži? Cik tālu? Pa kādiem ceļiem? Vai gribi dāmīgu vai sportisku?
Varbūt neiespringsti - ieej veikalā, kas uzrunā, pavizinies un pērc. Un nav jāskatās uz dārgo galu. Nu - uz pašu lētāko arī varbūt nē.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2017. gada 18. jūnijs, 22:26:51 »
Ja man vajadzētu pilsētai, pirktu Ērenpreisu. Un saslēdzēju pa 100 eur

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #6 : 2017. gada 18. jūnijs, 22:45:03 »
Man būtisks bija svars, lai nav grūti nest, kad nepieciešams - tā nu potenciālos kandidātus veikalā cilāju. Nu normālu ātrumu pārslēdzēju arī novērtēju, ja braucu pa pludmali vai pret kalnu, lai gan pārsvarā izmantoju kādas trīs četras kombinācijas no ciktur.
Un noteikti sieviešu modeli - neprotu slaidi pārmest kāju pāri sēdeklim uzkāpjot.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #7 : 2017. gada 18. jūnijs, 23:07:54 »
Man ir vīriešu velosipēds ar 8 ātrumiem,ar to kājas pārmešanu arī ne visai slaidi sanāk- sagāžu slīpi,paskatos aiz muguras,vai kādam netrāpīšu ar kāju pa seju- un švitinu pāri! Bet ātrumus pārslēdzu bieži,jo ceļa gabali mēdz būt dažādi-no tuneļiem uz augšu un uz tiltiem,slinkums kāpt nost,tad uzslēdzu mazu ātrumiņu un viegli ripoju augšup.Atslēga gan parastā- ja zags,tad zags,tas vairāk skata pēc. Bet velosipēds jebkurā gadījumā ir laba lieta,sevišķi,kad vari lepni rullēt garām visiem sastrēgumiem!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2017. gada 19. jūnijs, 00:24:39 »
Viens svarīgs faktors, kuram pievērstu uzmanību tagad, ir augstā stūre. Garus gabalus braucot, poza ar pēcusi vienā horizontālā līmenī ar plaukstām (vai tuvu tam) pamatīgi nogurdina muguru. Dodu priekšroku iespējai sēdēt ar vertikālu muguru.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2017. gada 19. jūnijs, 07:08:57 »
Jā, augstā stūre ir laba lieta un sieviešu rāmis arī. Uz vīriešu rāmja Itta ar kleitu neuzsēdīsies.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2017. gada 19. jūnijs, 07:17:00 »
Viens svarīgs faktors, kuram pievērstu uzmanību tagad, ir augstā stūre. Garus gabalus braucot, poza ar pēcusi vienā horizontālā līmenī ar plaukstām (vai tuvu tam) pamatīgi nogurdina muguru. Dodu priekšroku iespējai sēdēt ar vertikālu muguru.

Tour de France un Le Mans garajos gabalos viņiem baigi augstās stūres :D

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #11 : 2017. gada 19. jūnijs, 07:17:37 »
Ja pilsēta, tad OBLIGĀTI 28 vai pat 29 collu riteņi

Atslēdzies tex

« Atbilde #12 : 2017. gada 19. jūnijs, 08:19:05 »
Tas tomēr atkarīgs arī no kur brauks un kur glabās.
Kleitā, jā par sieviešu rāmi var piekrist.
Par svaru, tas man vnm šķitis nozīmīgs, tātad alumīnija rāmis. arī tas ir pasmags.
Ja nevajag uuber ātrumu, pietiks arī ar 26 collu riteņiem. Tur jāskatās, vai gribēsi to velo iecelt vilcienā, vai būs jānes augšā pa kāpnēm, vai jāiedabū liftā - tur izmēriem un svaram ir būtiska nozīme, tāpat kā ja grib ielikt auto, tad labāk ņemt tādu, kas esošajā auto ir ieliekams bez totālas izjaukšanas... taisni pielikt atpakaļ kaut priekšējo riteni nav nemaz tik vienkārši
Augsta stūre ir ērtāks taisnē, bet grūtāk vadāms pie kkādiem excesiem. MTB ar zemo labāk vadās. Šauras riepas palielina ātrumu, šosejniekiem ir pilnīgi citi ātrumi, bet mūsu bedrainajās pilsētās regulāri mainīsi riepas un taisnosi 8niekus
Amorts priekšā arī padara mīkstāku, bet attiecīgi arī "mīkstāk" grūtāk vadāmu.
Par sieviešu sēdekli piekrītu. Arī oriģinālo, šausmīgi cieto vecim atdevu, kad nopirku sieviešu sev.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2017. gada 19. jūnijs, 08:25:34 »
tādu var arī tramvajā vai vilcienā iecelt. Salikšana - 15 sekundes

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies tex

« Atbilde #14 : 2017. gada 19. jūnijs, 08:31:17 »
Pārspīlē, bobi.
Tur ir kkas  darīts ar stūri, rāmi un pedāļiem - vismaz. Neticu, ka itta to dabūtu braucamā stāvolkī pa 15min, ne s...
un tam ritenīši ir diez vai pat pilnas 20collas...