Autors Tēma: Visjaunāko laiku ekonomikas parādības jeb LV kapitālisma politekonomija.  (Lasīts 1490 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Šķiet, ir iestājusies jauna fāze LV tautsaimniecības (uzņēmēju) un valsts attiecībās.
Kā rādās, ja tauta ir truli samierinājusies ar valstī notiekošo un pilnīgi neko nedara (izņemot vienīgi - grēkāžu meklēšanu skopo un ļauno uzņēmēju, impēriski noskaņoto krievu un vēl visādu bubuļu personās), lai kaut jelkā šo valsti attālinātu no kolonijas statusa un tuvinātu attīstīto valstu līmenim, tad protestēt ir sākuši uzņēmēji.
Pirmais trauksmes zvans LV varai, kura gadiem bija pieradusi jebkādu savu problēmu vai neizdarītu darbu sekas (pēc kuriem sekoja naudiska rakstura zaudējumi) atrisināt, uzgrūžot uzņēmējiem kādu jaunu nodokli, nodevu vai paaugstinot jau esošos, atskanēja tad, kad pāris mēnešu laikā (pat, nesagaidījuši Vējoņa parakstītas likuma izmaiņas par MU nodokļa likmes paaugstināšanu) LV uzņēmēji slēdza vairāk nekā 3 tūkst. mikrouzņēmumu. Tā teikt, zivtiņa šoreiz norāvās ..., - nesanāca vis pieaugums budžeta ieņēmumos, - drīzāk, - otrādi. Cilvēki ar smadzenēm būtu izdarījuši kādus secinājumus vai vismaz mēģinājuši noskaidrot cēloņus tam, kāpēc LV sabiedrības pelnītspējīgajai daļai iespēja strādāt un pelnīt (?) LV likumu aizsardzībā ir izrādījusies tik vienaldzīga, bet ... no LV pašreizējās varas tas ir par daudz prasīts. :) Vēl jo vairāk, pēdējā pietiekoši ilgā laikā jauno/paaugstināto nodokļu ieņēmumi hroniski atpaliek no varas prognozēm. Secinājumu nav, un par to liecina vismaz divas lietas:
1. Auguļa izteikumi, ka LV iedzīvotājiem būšot jāmaksā vairāk par esošās ceļu infrastruktūras uzturēšanu (krīzes apstākļos!), jautājums esot tikai par to, kā? Maksas ceļi, degvielas akcīzes paaugstināšana (interesanti, vai kontrabanda pēc tāda lēmuma pieaugs vai samazināsies?  :sarcasm: ) vai trešais variants, kuru neatceros.
2. Tagad, kā izrādās, arī par medicīnu būšot jāpiemaksā.

Jau sen gaidīju ko tādu, bet nu tas ir noticis. Jūrmalā sīkuzņēmējs, sisdamies ar problēmām un vēl dabūjis uz sava kakla NVD cilvēkus, kuri savā dzīvē paši vēl visticamāk nevienu eiru nav nopelnījuši, kā pamācītājus, kā pareizi strādāt un likteņa lēmējus (vismaz tādas tiesības un ambīcijas viņiem, acīmredzot, bija), tad, kad saprot, ka dzīvot un strādāt neļaus, vnk izvelk sērkociņu ... un "sekas likvidējiet paši"! Super! Jau iepriekš paredzot, ka secinājumu vienalga nebūs, redzu, ka vara nu jau ir "nopelnījusi" uzņēmēju demaršu Nr. 2 pavisam īsā laikā. Kādi man secinājumi? Dabūt biogrāfijā sodāmību, acīmredzot, nu jau ir mazāk sāpīgi, nekā paciest amatpersonu augstprātību, uzpūtību un savas nozīmības hipertrofēto apziņu. Pat zaudēt uzņēmumu un ienākumus, kā izskatās, vairs nav pats briesmīgākais notikums, lai gan ... kādi vairs ieņēmumi sīkuzņēmējiem vairs šodienas LV? :cry:  Veiksmesstāsts ir vienīgais, kas vēl palicis.  :sarcasm:

Kādas ir jūsu domas par notikušo Jūrmalā un par varas - uzņēmēju attiecībām vispār?

« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 25. jūnijs, 01:38:39 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

Re: Visjaunāko laiku ekonomikas parādības jeb LV kapitālisma politekonomija.
« Atbilde #1 : 2017. gada 25. jūnijs, 01:33:58 »
... jā, gribēju vērst uzmanību uz to, ka uzņēmēja ir atteikusies pildīt NVD prasību veikt tur kkādus atjaunošanas darbus pēc ugunsgrēka ar pamatojumu, ka nav tam naudas, tad nu ... NVD tagad atjaunos ... un to provizorisko pusmiljonu mēģināšot piedzīt ... no kā? Visticamāk, - no maksātnespējīga uzņēmuma, kuram viss, ko varētu atņemt un pārdot, ir sadedzis Jūrmalas ugunsgrēkā.  :rofl: :rofl: :rofl:  Domās uzsitu uz pleca, - taču ir, ir vēl palikuši cilvēki ar savu stāju un stingru mugurkaulu, neskatoties ne uz ko! Tas priecē!  :thumbsup:
Kārtējā reize, kad ierēdņu alkatības, stulbuma un piekasības (lasi - "uzcītības" un "principialitātes" ... traģiskākajā šo jēdzienu izpratnē) dēļ valsts cietīs zaudējumus ... Bet atbildīgo nebūs ... Kā vienmēr, kā jau gadiem pierasts.  :rofl: :rofl: :rofl:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2017. gada 25. jūnijs, 07:02:32 »
Kādas ir jūsu domas par notikušo Jūrmalā un par varas - uzņēmēju attiecībām vispār?
Par Jūrmalu neizteikšos, jo neko vairāk par ziņās izskanējušo nezinu, bet jautājuma otra daļa man šķiet visnotaļ retoriska. Apbrīnoju privātuzņēmējus, kas spēj pastāvēt un izdzīvot šajā naidīgajā vidē. Redzot, kā cīnās mani draugi un darba devēji, skaidri zinu - man sava uzņēmuma nebūs nekad. Un arī par pašnodarbināto nebūšu. Jo mazāk visovivatsa, jo labāk.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 25. jūnijs, 07:09:31 no kvadra »

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #3 : 2017. gada 25. jūnijs, 13:06:45 »
Ne tikai par ceļiem, par visu infrastruktūru pie pašreizējā scenārija būs jāmaksā dārgāk. Jo statistika apliecina (un man nav pamata neticēt), ka ar katru brīdi galviņu Latvijā paliek arvien mazāk. Uzturēšanas maksas tās pašas + inflācija + arvien jauni standarti un prasības, dalītājs (iedzīvotāju skaits) arvien mazāks, skaidrs, ka maksājums uz galviņu pieaug. Vai nu arī galējā variantā nāksies sākt infrastruktūru griezt nost (Latvija beigsies pie Rīgas robežas).

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2017. gada 25. jūnijs, 18:59:19 »
Ne tikai par ceļiem, par visu infrastruktūru pie pašreizējā scenārija būs jāmaksā dārgāk. Jo statistika apliecina (un man nav pamata neticēt), ka ar katru brīdi galviņu Latvijā paliek arvien mazāk. Uzturēšanas maksas tās pašas + inflācija + arvien jauni standarti un prasības, dalītājs (iedzīvotāju skaits) arvien mazāks, skaidrs, ka maksājums uz galviņu pieaug. Vai nu arī galējā variantā nāksies sākt infrastruktūru griezt nost (Latvija beigsies pie Rīgas robežas).

Esmu ar mieru maksāt vairāk tikai pēc tam, kad:
1. Saeima. Kad deviņdesmito sākumā nolēma, ka būs 100 deputāti, iedzīvotāju bija 2,6 (?) miljoni. Šodien ir mazāk nekā divi, tātad aritmētika ir vienkārša - 2*100/2.6 = 77 deputātu vietas LV parlamentā.
2. Līdzīgi - ministrijas un pārējās valsts iestādes (taisnību sakot, tur nodarbināto skaita samazinājumam ir jābūt pat vairāk par tiem 23%).
3. Līdzīgi - valsts amatpersonu atalgojums.

Tā nebūs, ka vieni brīvprātīgi pievilks jostas, bet otri turpinās strādāt 14 amatos un dzīrot tāpat kā līdz šim.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #5 : 2017. gada 25. jūnijs, 22:25:54 »
Mja, šis darbs vairāk iederas literatūras sadaļā, apcerējumi par tēmu :)